PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @Boczelli zdarzyło ci się kiedyś że roślina miała 8-9 tyg od nasiona a kwitła dłużej ? Bo Gorilla ma tak podane na 8 tygodni a dopiero buduje kwiaty 🥵 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,249 Napisano 11 Września @PogromcaBaobabow to co podaje producent mozna traktowac z duzym przymruzeniem oka🙂 zazwyczaj trzeba do tego dodac ze 3-4 tygodnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @moonka dzięki ogólnie chyba to wszystko od niedoboru magnezu i wapnia wysuszyło bo dolne liście padają co na to wskazuje ale ja ostatnio lałem po 2ml ile ona potrzebuje ? Przecież w okresie kwitnienia chyba aż jej tyle nie potrzeba myślę że na następny projekt będę dawał opryskiem bo skuteczniejsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 11 Września 5 minut temu, moonka napisał: @PogromcaBaobabow to co podaje producent mozna traktowac z duzym przymruzeniem oka🙂 zazwyczaj trzeba do tego dodac ze 3-4 tygodnie Dokładnie. @PogromcaBaobabow ja to mam wrażenie że te biobizzy bardzo rozwodnione sa. Ja w którymś z poprzednich grow dawalem topmaxa po 50ml/l i więcej bo chcialem zużyć co mi zostało, a na roślinach to nie robiło wrażenia. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @Boczelli może ten top nie ma tak dużo wartości żeby roślinie zaszkodzić cholera wie ja już nie wiem ile podawać bo to jest dramat jak tak oglądałem teraz ten krzak to wygląda jak cal i mag … a dawalem co podlanie na początku po 1ml ostatnio po 2ml ja nie rozumiem już nic Ale jeden bardzo zadowolony z pogody 😍😍😍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 11 Września @Boczelli Tak jest z biobizzami. Według mnie odkąd zrobił się boom na uprawy w DE takie rzadsze się trafiają. W porównaniu do banana z biotabs to jak woda z popłuczynami. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @WymiataczMega a bootabs lepszy w tabletkach czy też mają normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 11 Września @PogromcaBaobabow topmaxa to w momencie jak u ciebie dawałem 20ml albo więcej i nic się nie działo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @WymiataczMega a Bloom ? I ile tego calmagu lać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 11 Września Takiego używałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @WymiataczMega i do tego co trzeba jescze dokupić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 11 Września 1 minutę temu, PogromcaBaobabow napisał: @WymiataczMega a Bloom ? I ile tego calmagu lać ? Ile dajesz bloom? Calmag na kwitnieniu ograniczaj! Teraz, PogromcaBaobabow napisał: @WymiataczMega i do tego co trzeba jescze dokupić ? Miałem do tego pakiet biobizz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @WymiataczMega oki to raz dawać raz nie ? Bloom dawałem według tabeli jak się nie mylę 3ml teraz niby 4 mam dawać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 11 Września Daj 8ml. Ja daję co podlanie. Tylko 3 tygodnie przed kosą już samą wodą karmię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @WymiataczMega a może ja za mało dawałem calmagu dostały niedobory a ze teraz już dawać nie można to im brakuje mogłem robić oprysk A nie w ziemię ładować @WymiataczMega 3 tyg przed ścinka sama woda ? 😳 to według tego lemonade chyba powinienem lać samą wodą @WymiataczMega calmag co podlanie ? Ile ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 11 Września Piszę jak ja robię. Ty inaczej prowadzisz rośliny. Calmag już bym nie dawał żeby nie zaburzał wchłaniania P i K które teraz jest bardzo ważne. Daj solidnie bloom i topmaxa. Tak po 10ml👊. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 11 Września Ja wgl nie uzywam calmagu. Robie 2-3 opryski solą epsom pod koniec wega I zazwyczaj starcza. Teraz użyłem calmagu pierwszy raz od dawna bo jedna roslina wywalała niedobory wapnia i po 2 opryskach calmagiem z plagronu ogarnęła się. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 11 Września @Boczelli ale przy kwitnieniu już całkami nie dawać opryskiem żebym na przyszłość wiedział 🙈? @WymiataczMega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 11 Września @PogromcaBaobabow na poczatku jeszcze mozna, pozniej jak juz sa kwiaty lepiej nie pryskac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Września @Boczelli jak badam trichomy to na liście się patrzy czy na topach tylko ? Bo na liściach się robią delikatnie brązowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach