Mooshrom 246 Napisano 4 Września (edytowane) Najlepiej zrobić pomiar w kilku miejscach na tej wysokości gdzie jest średnia wielkość rośliny potem sobie regulujesz albo moc lampy albo odległość. Ludzie mają z tym problem i pytają jaka odległość ile cm mam od krzaka dać.... A to każda lampa świeci inaczej każda ma inne pokrycie powierzchni. Na rantach Boksa będziesz miał niższe wartości. Żeby nie było niejasności to klikasz na PPFD nie luxy Edytowane 4 Września przez Mooshrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 4 Września @Mooshrom no dokładnie chociaż wydaje mi się że telefon też nie jest wiarygodny do końca tak jak urządzenia do pomiaru ale zawsze można sprawdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 64 Napisano 4 Września Rośliny cannabis w fazie wzrostu wymagają 400–600 μmol/m²/s, a rośliny kwitnące zwykle potrzebują 600–1500 μmol/m²/s PPFD z atmosferycznym poziomem CO₂. Badanie wykazało, że najbardziej produktywny PPFD dla konopi indyjskich to 1500–2000 μmol/m²/s w temperaturze 25–30°C z naturalnym CO₂ zwiększonym do 750 ppm. Znalazłem taką informację, ogólnodostępna... nie wiem czy ma poparcie w rzeczywistości? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 4 Września Tak te informacje dotyczą profesjonalnej uprawy z dostarczaniem CO2 do namiotu. Jak dla nas tutaj w 90% przypadkow wystarczy zakres 700-900ppfd średnio z całej powierzchni oświetlanej. Plus odpowiednio dużo papu 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 64 Napisano 4 Września @Mooshrom 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 4 Września Jak ziemia jest jescze trochę mokra i podleje to wchłonie te nawozy czy przelecą ? Bo chciałbym je jak najszybciej podać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 64 Napisano 4 Września Moim zdaniem to poczekaj aż troszkę wyschnie. Albo poczekaj moment aż któryś z kolegów lub koleżanek lepiej podpowiedzą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 4 Września @Mnich dobra ide dmuchac w doniczki 😄 😄 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 4 Września @PogromcaBaobabow jak jest mokra i podlejesz to jest szansa na to, ze korzenie zaczna gnic a tego cbyba Ci nie potrzeba bo szczescia😅 daj im przeschnac i dopiero wtedy cos lej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 5 Września Panowie ile może być biobizz rozrobiony z wodą i stać ? Bo miałem dziś podlać ale mam zajebista wilgotność w pokoju a nie chce osuszacza włączać na noc wolał bym z tego względu podlać rano ale czy nic się nie stanie z tym nawozem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 5 Września @PogromcaBaobabow mysle że z 12h, pewnie gdzies jest napisane na ulotce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 5 Września @Boczelli na ulotce cisza 😂 co lepsze napisane żeby co podlanie stosować grow w fazie veg i flo @Boczelli jeszcze będzie problem z suszeniem bo miałem Zamiar to zrobić w boxie ale goryll nie dojdzie razem z resztą i też nie wiem jak temu zaradzić 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 5 Września @PogromcaBaobabow po 8h jak zamieszasz to się podejrzanie bombelkuje, z racji tego max po 4h podlewalem, ale to domysły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 5 Września @PogromcaBaobabow z tym grow ja to lałem co podlanie, a jak liście ciemniały to odpuszczałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 5 Września @Prepers i lałeś do końca ? A top i Bloom też co podlanie ? Czy naprzemiennie z wodą ? @Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 5 Września @PogromcaBaobabow Odtstnio co podlanie+ obserwacja, pamiętaj że świece 24h, dobrym światłem, i duże donice, a to zmienia postać rzeczy. Największe rośliny mi porosły na granicy przenawożenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 5 Września @Prepers ja też mam donice 20L ale nie będę może tyle podawał żeby nie padły do końca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 5 Września Jak widzę że czegoś za dużo odpuszczam, i nie jestem tego pewny prawie zawsze, ale często trafiam, i zaczynam powoli sobie ufać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 131 Napisano 5 Września No kwestia wyczucia przyjdzie z czasem hehe 🙈@Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 5 Września W sensie za dużo azotu poczytaj skład, i pk nie odpuszczaj, poprostu kilka dni azot odpuść, a jak będą miały pk to azot sam się wyje, a to moja obserwacja, i doświadczenie, ale mało miałem plant, i może poprostu farta? Miałem tylko dark Jacka za szybko ściętego, z reszty mogę być zadowolony, a na pewno z ilości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach