Prepers 1,405 Napisano 3 Września @PogromcaBaobabow podobne kropki miałem jak za mało nawozów lałem, i brakowało PK, i cal mag. Przestań się srac tak, jeszcze niema takiej tragedii moim zdaniem. Masz czym pH ziemi zmierzyć? Zmierz ec wypływającej wody, i pH ziemi jak tak na to patrzę, to coraz bardziej przekonany jestem że ja zblokowales. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Prepers ph bylo idealne od azotu moze byc bo od 4/5 podlan dostaja sam calmag martwie sie bo chcialbym to doprowadzic do konca 😞 to moze podawac im juz nawozu troche ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,167 Napisano 3 Września Już kiedyś pisałem nie dawaj tyle calmagu na kwitnieniu. Te brązowe plamy to dla mnie jakiś grzyb 🍄. Na innych dziewczynach też są? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @WymiataczMega tak walasnie tez tak pomyslalem czy to grzyb przypadkiem sie nie mogl zrobic ale wolalem nawet o tym nie myslec 😕 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,167 Napisano 3 Września @PogromcaBaobabow pewności nie mam. Przechodzi na sąsiadujące rośliny? Calmagiem możesz zablokować wchłanianie P i K. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @WymiataczMega ciezko mi rozpoznac czy to to samo jak jest tyle deficytow na tych lisciach to ja juz nie wiem mialy niedobor wapnia to co ile podlewac tym calmagiem ?? moze zablokowalem bo co podlanie dawalem calmagu ... to jutro moge dac nawozy na kazda moze dam bez calmagu i wedlug tabeli ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 3 Września @PogromcaBaobabow Bez paniki, zaraz koniec grow masz. Normalnie dociągniesz to do końca nic ci nie padnie. Zmierz jeszcze raz ph I ec wypływu jak będziesz podlewal sama woda kolejny raz i myślę że potem będzie można im ladowac dalej bloom i topmax bez calmagu już. Nie przesuszyles ich przypadkiem ostatnio? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Boczelli w jakim sensie przesuszyles ?? no maja te 40-55 % wilgotnosci ale nie ukrywam czasami jest po 24 stopnie a czasem po 30 w tych uposledzonych doniczkach tez ciezko mierzyc to ph i ec nowe juz przyszly wiec na nastepny projekt juz bedzie ideolo 🙂 czyli jeszcze raz sama woda podlac bez niczego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 3 Września (edytowane) @PogromcaBaobabow no ziemi czy nie przesuszyles za bardzo miedzy podlaniami. Tak podlej je jeszcze raz sama woda i zmierz wtedy to ph I ec i daj znać to będziemy myśleć co dalej. I dobrze by było zobaczyć każda z osobna jak wygląda w całości i zbliżenie na listki to ustalimy im indywidualne karmienie Edytowane 3 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Boczelli aa dobra ja zamulony jestem jezeli chodzi o ziemie to nie ma szans podelwam co 2/3 nie bylo sytuacji zeby mialy susze @Boczelli dobra to robie fotki teraz Goryl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,167 Napisano 3 Września To nie mogą być niedobory wapnia czy magnezu bo daje calmag co podlanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września Nr 2 Nr 3 Nr 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 3 Września (edytowane) @PogromcaBaobabow U wszystkich wyglada że brakuje im fosforu I troche jakby wapnia, ale to z sie wyklucza bo dostają calmag. Ale wyglada to tez troche jakby grasował tam wciorniastek... Nie widziałeś w boxie żadnych robaczkow? Albo jakiś srebrnych/białych śladów na lisciach? Edytowane 3 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Boczelli no właśnie liście były ładne one tak nagle zaczęły po dupie dostawać robaczków też napewno nie było żadnych takich rzeczy pilnuje @Boczelli a mogłem niedokładnie zdezynfekować po poprzedniej uprawie gdzie był grzyb ? Chociaż myślę że chyba wcześniej by wyskoczył ale mogę się mylić już nie mam pojęcia od 5 podlan nie dostają nawozu więc może przez niedobory tak się dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 3 Września @PogromcaBaobabow poszukaj dobrze, te małe chuje potrafia się dobrze schować. Jak nic nie bedzie to wycinaj te najgorsze liscie, przelej woda i zmierz to ph, a potem laduj im bloom I topmax 3-4ml/l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Boczelli to może teraz je podleje jak są trochę mokre bo więcej wody wypłynie będzie mi łatwiej zmierzyć i najwyżej powycinam odrazu te zmasakrowane liście ? @Boczelli one są gołym okiem widoczne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Boczelli Dobra ph między 6,4-6,7 ec 1,7-2,0 Wyciąłem te najgorsze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 3 Września @PogromcaBaobabow dobrą kolejnym razem daj bloom I topmax i zbij ph roztworu do 5.8-6.0 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 150 Napisano 3 Września @Boczelli tej Gorilla dolać grow ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 3 Września @PogromcaBaobabow bloom tez ma azot, ale mozesz dac jej że 2ml/l grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach