Adi_ejol 419 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow 4 hours ago, PogromcaBaobabow said: @Adi_ejol zobacz poprzednie foto byl ustawiony na 45 a skakał do 60/70 niby tylko chwilowe bo powiedzmy 5 min ale zobacz jak to wygląda dziwnie ja niewiem czy taka praca tego urządzenia jest ok czasem trzyma ciągle a czasem skacze teraz jest 40 ustawione i dochodzi do 55/57 max i spada No jak się włącza lampa i się podnosi temperatura to wilgotność sama spada i osuszacz nie pracuje, dlatego nie ma wtedy wahań tylko jest większość czasu stabilnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 70 Napisano 20 Sierpnia @swistbuds przy temperaturze 30 stopni zabija sie terpeny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @Adi_ejol no właśnie w nocy się taki Grzebień zrobił solidny zobaczymy dzisiaj jescze będę podlewał to dopiero będzie ogień .🔥 @Mnich co to są ? Podobno. Do 35 wytrzymują chociaż mam discorda i gość tam ostatnio 40 stopni dokręcił na outdoor i rośnie 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 419 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow no robił się Grzebień bo była wyższa wilgotność i to był praktycznie jedyny czas kiedy włączał się osuszacz w ciągu dobry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 20 Sierpnia Podczas kwitnienia wysokie temperatury nie są wskazane. im bliżej końca tym temperatury powinny być niższe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @Adi_ejol teraz też tak skacze i suszy bo wzrasta do 57 co chwilę @WymiataczMega jeżeli chodzi o temperaturę to niedługo zacznie spadać bo był problem że zagrzałem mieszkanie i muszę po prostu w tym pokoju zamykać okna jak są upały bo w domu mam 27 a na zewnątrz jest 24 @WymiataczMega chciałem wiatrak też bezpośrednio w nie skierować ale rzuca nimi jak szmatami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 49 Napisano 20 Sierpnia @Mnich Wysoka temperatura powoduje stopniowe odparowywanie terpenów. Przy wyższych temperaturach można też zauważyć zwiększony zapach w pomieszczeniu gdzie się uprawia co uzasadnia odparowywanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia (edytowane) @swistbuds a jakie są górne widełki skrajne jak mogę prosić teraz dosyć chłodno powinno być ale no nie mam jak zapanować nad temperaturą Jak nie było osuszacza była w normie 🥺🥺🥺 Edytowane 20 Sierpnia przez PogromcaBaobabow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 49 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow Dla mnie 28-30 z tym że 30 to już granica gdzie gubi się jakość suszu. Nie zrozum mnie źle u Ciebie też wyrośnie będzie pewnie git ale lepszy rezultat byłby gdybyś nie miał takich wahań temperatur. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @swistbuds no akurat tak się trafiło przez te upały teraz jak było po 30+ do tego doszedł osuszacz dlatego wolę zimę 😂 @Boczelli znalazłem dwa liście z jakimiś wadami a nie wiem co to jest jeden wygląda jak przypalony ale dziwne bo jest z 80 cm od lampy a drugi taki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 49 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow Też kiedyś tak miałem przy upałach 30 . Ja odpuszczam grow w wakacje przez temperatury a grow z klimatyzacją to trochę nie opłacalna sprawa na to skalę co uprawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @swistbuds no dokładnie w sensie da się temu zapobiec tylko problem jest taki że ja chłodzę pokój w nocy otwieram okno w dzień zasłaniam zasłony i zamykam okna z drzwiami a moja otwiera to trochę syzyfowa praca bo spokojnie przy upałach 30 stopni da się w pokoju mieć 22-25 stopni chociaż też może pokazywać mi więcej bo termometr jest bardzo blisko lampy a wiesz może co tym dwóm liściom dolega ? Na dnie namiotu jest 26 stopni ogólnie za wysoko urosły bo nie robiłem lst następny projekt dopilnuje to może nie będzie tak ciepło bo będzie gory uciekać a na dole będzie lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 49 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow Tak na szybko obniżysz temperaturę w boxie jak ustawisz mieszak na lampę. W ten sposób obniżysz temperaturę może o 2 stopnie jeśli masz na lampie zasilacz trochę więcej może się uda. Twoje liście są mocno zielone końcówki się zawijają chyba trochę musisz przy hamować z nawozami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @swistbuds znaczy one zawinięte są już długo bo na początku przesadziłem podobno z azotem a wtedy dawałem sam grow teraz daje tylko top i Bloom zmian nie ma ale dziwne te brązowe plamy i ten jeden liść zielony 🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 49 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow Jeśli przesadziłeś z azotem to masz odpowiedź czemu są takie ciemne. Ona zaczyna coś Ci pokazać. Te drugie zdjęcie to wczesny niedobór calmag. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @swistbuds to idealnie że właśnie dodałem dziś calmagu bo miałem nie dawać 😂 dzięki za pomoc 🙋♂️🔥 @swistbuds to nieźle rura od wyciągu była na wprost do boxa wpuszczona dałem teraz pod kątem w stronę sufitu tylko że nie zobaczę ile maksymalnie spadnie bo lampa za chwilę gaśnie ale spadło do 29 stopni z 33 a jakbym tą rurę dał na lampę nie będzie skuteczniejsze ? Bo na tą chwilę jest tak tylko że do góry zdjęcie stare @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 20 Sierpnia @PogromcaBaobabow niedobór magnezu. Narazie zrob przerwe z nawozami i podlej kolejne 3-4razy sama woda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 20 Sierpnia @Boczelli tylko że ja dziś podlałem 😱🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,035 Napisano 21 Sierpnia Dobrze że ja nie mam takiej aplikacji bo też bym pewnie non stop analizowała... a jak człowiek nie wie co się w namiocie odwala to spokojniejszy jest. 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,069 Napisano 21 Sierpnia @Lady Green to samo właśnie chciałem pisać.... że trzeba było brać osuszać tańszy, bez wodotrysków i nie było by problemu 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach