Boczelli 3,188 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow myślę że na spokojnie. Teraz powinny juz zaczac budowac mase i puchnąć. Karm je dobrze i kombinuj juz jakies bambusy na podporki bo będą się lamac gałęzie od ciężaru topow cos czuje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @Boczelli grow też lać ? A i najważniejsze czy każde poddanie wody teraz z nawozem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow ja bym dawal co drugie podlanie nawozy ale w większych dawkach i bez grow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @Boczelli żebym nie przesadził ile proponujesz ? 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow zacznij od 3ml/l i zobaczymy co dalej po kilku podlaniach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia (edytowane) @Boczelli 3ml bloom i 3 ml max ? Czy po 1,5 😱😱😱 Edytowane 16 Sierpnia przez PogromcaBaobabow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow no tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @Boczelli i calmag 1/l wystarczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,183 Napisano 16 Sierpnia Załaduj im 1ml/l calmagu i odpuść. Ewentualnie jak pokażą niedobory daj znowu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia A podlewać dalej 1,5 L na 1 roślinkę ? Czy po 2 l już im dawać ? Widziałem gościa co 4 wlewa ale czy jest sens 🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @Boczelli mój mentorze dałem lampę pod sam sufit od gorilli jest 42 cm od najwyższej 30cm bo już liście się grubo w łódkę robiły ale według producenta nie powinna być wyższa roślina niż 1m a tyle ma teraz więc może będzie ideolo i kiedy lampa na 100% i to pytanko wyżej też jakbym mógł prosić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 16 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow to ile lejesz wody uzaleznione jest od tego ile rosliny sa w stanie wypoc. Mozesz je "nauczyc" pic duzo zwiekszajac dawki wody ale wszystko w granicach rozsadku🙂 Edytowane 16 Sierpnia przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow za 2tyg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @moonka a to git to będę im dawał te 1,5 l a najwyżej pod koniec do 2 dojebe bo szkoda mi nawozów 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow nawozow nie moze byc szkoda bo pozniej bedzie rozczarowanie, ze topy male i wyszla lipa🙂 podlewasz je do przelania czy te 1.5litra znikaja w doniczce i nic nie wylatuje dolem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @moonka znaczy nawozu mi nie szkoda ale na więcej wozu więcej nawozu 1,5l wchłania na dole się robi mokro może minimalnie parę kropel wyleci ale nie wiele i utrzymuje się 3 dni dziś jest 3 dzień a ziemia jescze wilgotna więc git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 16 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow jesli cos wylatuje dolem to spoko. Ja np leje wode etapami po troche a po ostatniej partii zawsze woda wyleci dolem i zbiera sie w podstawce. Zazwyczaj jest full podstawka lub tak 2/3 ale zanim ogarne reszte roslin to pierwsza podstawka jest juz sucha bo roslina wciaga wode. Przy niewysokich roslinach i malych 9 litrowych doniczkach potrafily przyjac w najlepszych momentach 2.5litra gdzie kilka tygodni wczesniej pily ledwo litra🙂ale sie kude rozpisalem...😅😅 Edytowane 16 Sierpnia przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @moonka o panie ja mam 20l jakoś i bez podstawek co gorsze z tworzywa byłem dziś w kwiaciarni właśnie o podstawki pytać powiedziała mi za 4 szt używane 20€ na amazonie 6szt 13€ i właśnie mam dylemat czy zamówić akurat kasa wróciła z tego namiotu co nie przyszedł napewno pamiętacie sprawę więc akurat na osuszacz i podstawki jest 😂 @moonka swoją drogą poprosiłem znajomych żeby mi zorganizowali takie deski 20x20x5 albo 30x30x5 20 szt bo będą rewelacja do dźwigania roślinek 😍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 16 Sierpnia @PogromcaBaobabow czasami warto poszukac uzywanych na jakis lokalnych portalach lub na fb. Mi sie udalo kupic chyba ze 100 roznych rozmiarowo doniczek na 5€ lub cos kolo tego i miapem problem zeby przywiezc to do domu. Jednak na Twoim miejscu kupil bym cos "na juz"🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 16 Sierpnia @moonka@Boczelli ty panie bez grow ? 3ml/l wbiłem i pa to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach