PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Boczelli jeszcze jedno pytanko bo mam już osuszacz i teraz pytanie ma jakiś tryb Anion co podobno zabija grzyby bakterie itd niewiem czy można tego bezpiecznie używać i drugie pytanie czy lepiej jak chodzi przy uchylonym boxie czy jak jest szczelnie zamknięty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow nie wiem co tam za tryby masz, ale raczej nic nie powinno zaszkodzic, po prostu ustaw tyle % do ilu ma zbic i tyle. Jak ma stac w boxie to box musi być zamkniety i inaczej wilgotne powietrze z pomieszczenia ciagle wlatuje i chuj z takiej roboty. Wstaw go i zobacz po godzinie czy cos ogarnął, i daj znać bo ciekawy jestem czy taka popierdolka cos da. Edytowane 15 Sierpnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Boczelli ale wyciąg odpalić ? I na ile ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow no wyciag tez ma chodzic, cyrkulacja powietrza musi być zawsze Nie wiem na ile, powiedzmy 25% mocy? Edytowane 15 Sierpnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Boczelli dobra odpalam i lecę dalej do pracy akurat za 40 min tu będę znów @Boczelli powiedz mi jescze bo mam okienka po bokach boxa na dole z siatką ale zasłonięte i jedno od frontu takie większe otwierać je czy lepiej jak są zamknięte ? I czy jak będzie wysoka wilgotność to mogę dziś przyciąć te krzaki to chociaż trochę spadnie a dziś i tak może być większa bo wczoraj były pozowane zaraz się wszystko okaże jak coś to odsyłam 🥵 I może ja za dużo wody daje ? 1,5l na kwiatek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Boczelli dobra będzie chyba odsyłane ja nie wiem ludzie piszą że na 15/20m2 spada im wilgotność o 15% a w boxie 1m2 jest na obecną chwilę 70 a w pokoju 66% poczekam jescze trochę jak się nic nie zmieni to to pakuje… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 422 Napisano 15 Sierpnia @PogromcaBaobabow no musisz mieć jakiś wlot otwarty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow no ja ci mówiłem że to jest zabaweczka a nie osuszacz. Musisz mieć te okienka przynajmniej uchylone. Przez nie do boxa dostaje się świeże powietrze zeby później je wyrzucić wentylatorem wyciągowym. Edytowane 15 Sierpnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,183 Napisano 15 Sierpnia @PogromcaBaobabow Masz 1m²? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @WymiataczMega 80x80x160 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Sierpnia @PogromcaBaobabow brakuje ci elementarnej wiedzy. Zadajesz pytania jakbys sie 5min temu wzial za uprawe. Przejrzyj dzial poczatkujacy, potem troche fotorelacji innych userow bo ciężko będzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Boczelli w sensie zapytałem o okienka bo zawsze box był otwarty do połowy bez wyciągu za chwilę będzie tak samo @Boczelli dobra 12l/24 wystarczy ? Tylko ja nie wiem jak on się zmieści do tego boxa chyba że przed nim postawię 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 15 Sierpnia @PogromcaBaobabow ja mam osuszacz 16litrow/24h i byl wart 300€, ktore za niego dalem. Ile bym na nim nie ustawil to zbije do tego poziomu. Z 70% do 40% do dpa niego zaden wysilek🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @moonka bo znalazłem właśnie 12L za 130€ niby na 160m2 tylko jak nie wejdzie do boxa to będę stawiał obok otwartego boxa to z pokoju odrazu zabierze można go na 30% max ustawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 422 Napisano 15 Sierpnia 17 minutes ago, PogromcaBaobabow said: @WymiataczMega 80x80x160 Trotec ttk 30e 135€ przy 60x60 się nawet nie zdąży dobrze włączyć i już zbija @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 15 Sierpnia @PogromcaBaobabow potwierdzam Trotec dobra firma i cena tez ok. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,256 Napisano 15 Sierpnia 8 minut temu, PogromcaBaobabow napisał: @moonka bo znalazłem właśnie 12L za 130€ niby na 160m2 tylko jak nie wejdzie do boxa to będę stawiał obok otwartego boxa to z pokoju odrazu zabierze można go na 30% max ustawić Obecnie mam ten sam problem bo box wypelniony w calosci a na flo trzeba bedzie uzyc osuszacza😅 stanie obok boxa i zamontuje do niego jakos rury wchodzace do boxa😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Boczelli dobra to który brać ? 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 422 Napisano 15 Sierpnia @PogromcaBaobabow Raczej trotec jest bardziej rozwiniętą firmą w dziedzinie osuszaczy, oni robią też takie krowy przemysłowe więc coś nie coś potrafią mogło by się wydawać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 15 Sierpnia @Adi_ejol no ale ten drugi ma 12L i mam dylemat i on będzie na poniedziałek a trotec na środę wilgotność 70% mam mam nadzieję że nic im nie będzie chyba że dziś już liście usunąć 🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach