PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli a dużo się od tego momentu jescze podniosą ? Lampę podnosić czy one się unormują do niej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Sierpnia @PogromcaBaobabow mogą duzo, mogą malo, zalezy od genów i od ciebie. Bedziesz trzymal lampe blizej to mniej urosną, jak będziesz trzymał wyzej to urosną więcej. Musisz dążyć do tego że one mają rosnac tak jak ty chcesz, a nie jak one 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli no ja rozumiem ale jak lampy nie podniosę to się nie spalą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Sierpnia @PogromcaBaobabow mogą się przypalic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli ta jedna już jest jakieś 20 cm od lampy tylko i niewiem co z nią zrobić i te liście mnie jescze dręczą tego trochę chyba przysmażyło ostatnio ale tylko jego a reszta jest taka żółta na końcach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,069 Napisano 13 Sierpnia Będzie trzeba im łamać kości 🙂 Ale następnym razem może od razu nastawić się, że robione będzie LST żeby je trzymać w ryzach skoro wysokości może braknąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 13 Sierpnia Wysoka wilgotność + moc lampy. Wyglądają jakby się gotowały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @WBB no właśnie teraz zrobiłem wyjątek i nie chciałem ich stresować 😂 i mam za swoje siatkę też założyłem ale wydawała mi się bez sensu na auto i nie wiedziałem jak to przekładać @WymiataczMega temp 27 wilgotność 50 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 13 Sierpnia @PogromcaBaobabow w takich warunkach będą miały dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @WymiataczMega robię właśnie Update w cholerę miejsca będzie teraz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Sierpnia @PogromcaBaobabow teraz to masz kupę miejsca. Staraj się trzymać 30-40cm lampe od szczytow. Jak są duże różnice we wzroście między roslinami to mozesz te wieksze naginac lub lamac lub pod te mniejsze cos podstawiać pod donice zeby wyrównać. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli stoi pod nimi właśnie ale są w miarę na tej samej wysokości jak łamać ? 😳😳😳 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Sierpnia @PogromcaBaobabow normalnie, poczytaj o super croppingu czy lamaniu w Z/N. Ale na automatach to raczej ostateczności, mysle ze u ciebie nie bedzie potrzeby 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli ok dzięki 🤍 tak to wygląda tylko myślę jak ta lampę chwycić żeby ją móc podnieść @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,069 Napisano 13 Sierpnia Ten wentyl ma zaślepiony czymś wylot czy mi się tylko wydaje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @WBB to takie siatki żeby owady się nie dostały @Boczelli zrobiłem coś takiego żeby móc lampę do samego sufitu podnieść niewiem czy dobrze czy nie ale działa tylko więcej pierdolenia z regulacją 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Sierpnia @PogromcaBaobabow jak dziala to nic więcej nie trzeba. W ostateczności mozna nawet lampe na trytytki do sufitu przyczepic 😅 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli można zdjąć też z szkieletu materiał i zamiast żyrandolu przytwierdzić 🙈 zobaczymy niech sobie rosną będę wrzucał co jakiś czas fotki bo niewiem kiedy znów nawóz można dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 13 Sierpnia @Boczelli a powiedz mi po czym poznałeś że nawozu za dużo ? Bo te końcówki liści prawie na każdym filmie widzę z timelapsow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 13 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow poczytaj o niedoborach i nadwyżkach pierwiastków, u ciebie to książkowy przyklad nadmiaru azotu, popalone koncowki to tylko jeden z objawów. Te rosliny na timelapsach na YT nie zawsze są do końca zdrowe, często za az powykręcane od nawozów. Edytowane 13 Sierpnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach