PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia Cześć Wszystkim, trochę mnie tutaj nie było poprzednia uprawa niestety padła od pleśni przez moją nieobecność w domu posadziłem tym razem 3x Lemonade Purple 1x Gorilla Glue nawozy Biobizz Top Grow I Max Ziemia Flora grad kolejny projekt będzie taki sam, więc dla własnego porównania przyciąłem niektóre liście, bo zasłaniały szczyty fotorelacja niestety będzie od równego miesiąca, który wypada dzisiaj postaram się wstawić wszystkie zdjęcia rozwoju, jakie miałem i na wstępie mam kilka pytań – dlaczego liście się zawijają i żółkną, czy to od nawozu, czy światła – od kiedy roślina powinna mieć te 40-60% wilgotności podczas kwitnienia – czy mogę podkręcić lampę w tym tygodniu z tych 80% na 100%. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia @PogromcaBaobabow dobrze to wygląda. Daj zdjęcie bez lampy. Calmag dajesz? Przełączając na flo zmniejszaj wilgotność. Jeszcze nie kwitną a ty już 100% chcesz dać? Po co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @WymiataczMega a właśnie zapomniałem dopisał calmag też daje to automaty i właśnie nie wiem od kiedy liczyć kwitnięcie 🥺 to pewnie 80% mocy to też za dużo czy nie ? Zwiększałem co tydzień bo bałem się później przełączyć np z 60-100 nagle zaraz zrobię jakieś zdjęcie @WymiataczMega jesczcze mam problem z tym wiatrakiem bo trochę lampę mi blokuje i boję się że nie starczy mi miejsca w boxie jak widzę jak to rośnie ☹️ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia @PogromcaBaobabow aha to automaty. Więc musisz obserwować kiedy zaczną pokazywać się preflowery i wtedy zbijać wilgotność. Ze zdjęć nie widzę oznak kwitnienia. Ewidentnie mają w opór azotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia (edytowane) @WymiataczMega czyli mogę trzymać wilgotność do 80% ? I jak to wygląda ? 🥹 i azotu jak się pozbyć ? I czy one dużo jescze urosną ? @WymiataczMega Edytowane 12 Sierpnia przez PogromcaBaobabow 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia Dawaj na razie samą wodę bez grow ze dwa podlania. Zrób zdjęcie łodygi w miejscu gdzie wychodzą z niej liście. Bo chyba już się coś tam dzieje 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 12 Sierpnia One chyba już zaczęły kwitnąć,lej samą wodę niech przejedzą co maja. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @WymiataczMega @WymiataczMega czyli top max i cal tylko tak ? To mogę podbić wylgotjiwc do 70-80% ? Bo wszystko na pełną pizde chodzi 🤣 @Kamehameha no ja co podlanie według tabeli dawałem nawozu ale jak widać za dużo 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia Na top max jeszcze wcześnie. Ile grow dawałeś? Kolejne podlanie woda + calmag proponuje. Wygląda na to że ta po prawej pokazała włoski. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @WymiataczMega @Kamehameha czyli do końca tego tygodnia sama woda ? Bo wczoraj podlewałem i od nowego tygodnia już nową dawka nawozu ? Mierzyłem ppm ph ec i wszystko było książkowo czemu ja tak przewiozło to nie mam pojęcia @WymiataczMega włoski mają wszystkie tylko może na zdjęciu tak nie widać ja dawałem według tabeli od 3 tygodnia top i max i grow od pierwszego tygodnia teraz grow 2ml top 1 max 1 cal 0,5 /L @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia Przetrawi to na luzie 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @WymiataczMega te przebarwienia zejdą czy zostaną ? I czy lampę mogę trochę obniżyć żeby w gore ich nie pchało ? Ja dałem wyżej bo bałem się że to przepalenia @WymiataczMega i co ciekawe tylko lemoniadę tak przewiozło Gorilla nie ma nawet plamki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 12 Sierpnia (edytowane) @PogromcaBaobabow nie leje się nawozów wg tabelki,tylko jak roślinka pokaże zapotrzebowanie na jedzonko.Lej wodę z calmagiem jak pisał @WymiataczMega aż zacznie schodzić ciemna zieleń,wrzucisz fotki późnie i ktoś ci później doradzi czy już trzeba nawóz dodać.Na jakiej wysokości masz lampę i jaka moc,bo wydaję mi się że za za mocno. Edytowane 12 Sierpnia przez Kamehameha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia Dziewczyny różne geny mają. Daj lampę niżej to je przyhamuje. Tylko obserwuj jak na to zareagują. Jak liście będą zwijać się w łódkę zmniejsz moc. Nawozy co podlanie były? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @Kamehameha 40-50 cm myślę teraz 80% @WymiataczMega tak podlewałem co 3-4 dni @WymiataczMega o takiej łódce mówimy ? I czy wilgotność 50% będzie ok teraz ? @Kamehameha i po czym poznać że potrzebuje ? Ja to dopiero raczkuje 🙈 @WymiataczMega @WymiataczMega jescze mam problem z wiatrakiem dałem miedzy lampę a roślinki żeby gorąc zabierało ale za chwilę liście zaczną w niego wchodzić i nie wiem co z tym zrobić innego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia Tak o takiej łódce mówię. Wilgotność 50% jak najbardziej 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @WymiataczMega dobra to zostawię ją tak jak jest może nie będą się pięły w górę i czekam jak coś będę wrzucał fotki 🤍 dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,171 Napisano 12 Sierpnia Miałem taki sam problem z mieszającym więc powiększyłem przestrzeń 😅 wieszakami haha Zobacz relację u mnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 12 Sierpnia @PogromcaBaobabow Wiatrak mozesz dac nad lampa nawet na suficie zawiesić to nie problem. 80% mocy to trochę za dużo teraz. Calmagiem mozesz zrobic oprysk zeby szybciej przyswoiły. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 173 Napisano 12 Sierpnia @Boczelli jak to się robi ? No właśnie też mi się wydaje że z lampą przesadziłem zwiększałem co tydzień 10% ale to na następny sezon mogę trzymać miesiąc np 50% i jak zaczną kwitnąć zwiększyć o 50 ? Nie popali ich ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach