ZielonyTabaluga 92 Napisano 3 Sierpnia Witam, co się im dzieje? Nie mogę tego opanować... Czy są już skreślone? Auto ak47 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 3 Sierpnia (edytowane) @ZielonyTabaluga na 1 rzut oka to je albo przelewasz albo nie masz dobrej wentylacji/wymiany powietrza. Albo to i to. Jak auto to raczej będą karły jak przeżyją Edytowane 3 Sierpnia przez Grzechoczący Grzechotnik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 3 Sierpnia Z tym przelewaniem to raczej odpada, gdyż tylko 3 razy dostały wodę. Box ma wentylację bardzo dobra. Zastanawiam się, czy im za dużo światła nie dałem... 140w na 4 rośliny, odległość 60cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 3 Sierpnia Odległość i światło nawet na siewki bym odrzucał. Gleba robi się zielona. Glony czy jak to zwał. W każdym razie nie ilość podlan ma tu znaczenie. Napisałem co widzę po zdjęciach. Więcej nie dam rady podpowiedzieć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 3 Sierpnia @ZielonyTabaluga w doniczkach dziurki są? Ewidentnie coś z podlewaniem. Ziemia bez perlitu? Wydaje się mega zbita. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 3 Sierpnia @WymiataczMega w donicach są dziury grubości małego palca. Tak, ziemia bez perlitu. Trochę moja wina, bo użyłem mamuśki ziemi, która jest po prostu do kwiatków. Ziemię nawilzylem i przemieszalem zanim poszły w nią kiełki. Przez półtora tygodnia nie miałem termometra i nie widziałem temperatury i wilgotności. Może to zawiniło. 😕 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 3 Sierpnia Ile one mają dni? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 3 Sierpnia @WymiataczMega 16lipca włożyłem do wody, 18 włożyłem do gleby, 20 wyszły, 22 sciagłem im hełm, więc około 13 dni. Mam jeszcze 5 innych do kiełkowania w razie czego... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 3 Sierpnia @ZielonyTabaluga przed ewentualnym nowym kiełkowaniem proponuje zmienić ziemię na dedykowaną. Osobiście używam biobizz allmix. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 3 Sierpnia (edytowane) @WymiataczMega Myślisz, że lepiej będzie tych się pozbyć i zacząć od nowa? W Castoramie kupię jakąś lepszą ziemię? Edytowane 3 Sierpnia przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 3 Sierpnia Nie wiem. Patrz żeby perlit miała. Możesz jeszcze je potrzymać i obserwować. Na pewno nie podlewaj przez jakiś czas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Ehh, rozwój zatrzymał się prawie całkowicie, suchość postępuje dalej. Znalazłem w ziemi jakieś robaczki skaczące i fruwające, pewnie robią one robotę. Idą do wywalenia trudno. Zdjęcie z dzisiaj. Edytowane 4 Sierpnia przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 4 Sierpnia Ile one wody dostały tam? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 4 Sierpnia @Adi_ejol A z 3setki ostatnim razem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach