Skocz do zawartości
moonka

3x Double Cookies, 3x Strawberry Cola Sherbet, 3x Cash Express, 2x Critical. Box 1.2 x 0.9m. Ledy 720W i pelna organika

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, WymiataczMega napisał:

@moonka 40-50g z rośliny jest ok👍 

zależy z jakiej doniczki i jakiego metrażu, bo jeżeli na takim metrażu i z takim oświetleniem z każdej ściąga 30/40g to nie jest ok tyle ma na 100% z automata w donicy 8l i to dużo szybciej niż z sezonu

Co do zdjęcia rośliny dowaliłeś jej do pieca papu i się zatrzymała zaczęła dochodzić nie puchnąć

Edytowane przez TaTTiTo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli tylko z czego wynika ta ich mala wysokosc? Za duzo swiatla i je trzymalo nisko? Za male dobiczki, korzenie sie nie rozbudowaly i takie sa efekty?

@TaTTiTo bo pk nie zalowalem przez odstanie podlania😅 wiec jak zmusic rosline aby puchla a nie dochodzila za wczesnie?

co do doniczek to sa 9 litrowe i to juz trzecie grow gdzie wynik bedzie podobny. Obecnie startuje w 14 litrowych i jestem ciekaw jak tam wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega no wlasnie tych watow jest chyba duzo za duzo. Fajne te lampy ale ich wymiar w stosunku do mocy jest idiotyczny. 65x20cm i 240W. Aby pokryc malego boxa 60x60 trzeba dwoch takich lamp😅 mysle czy po tym grow ich nie rozlutowac, pociac radiatowy ma pol i poskladac lampy i innych wymiarach

Ogolnie rosliny dobrze szly do pewnego momentu i zatrzymaly sie w puchnieciu. Byc moze to faktycznie jest wina za duzej ilosci pk🤔 chociaz bardziej interesuje mnie czemu za cholere nie chca mi sie wyciagac na indukcji? Urosnal tylko troche i stop. W innych fr widze jak fajnie sie wyciagaja co przeklada sie na wieksze topy a u mnie 80cm max i po 50gramow z krzaka😅😐

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. w ten sposób https://plagron.com/de/hobby/produkte/power-buds mam zamiar to wypróbować w przyszłym grow no 14l na pewno będziesz widział różnicę też taki przeskok robiłem z 9 czy tam z 7 na 14 teraz na 18 next planuje w 25l trzeba się z tym liczyć że czym więcej miejsca na korzeń tym więcej kwiatów jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka donice na pewno zrobia robote, u siebie miedzy 9 a 14 litrow widze spora roznice. Co do wysokosci to wydaje mi sie ze za mocny trening/za duzo swiatla.

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok roslina scieta i otrymowana. Na oko bedzie z 50 gramom fajnie zbitych topkow. Mysle, ze za tydzien bede znal wynik. Fajnie by bylo zeby nastepna do tego czasu doszla. Trymujac pojedynczo nie ma az takiej tragedii😅 ale a drugiej strony lepiej suszyc wszystko razem i generowac jeden smrod zamiast kilku na przestrzeni tygodni😂

Pozostale dostaly pic bo nie wygladaly ciekawie🙈 wiatraki wisialy a rosliny az prosily sie o wode😅😂 narazie dostaly po 0.5litra i niech to przetrawia a za jakas godzine do nich wroce z dolewka

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny dzien i znowu problem. Narazie nie mam fot (wrzuce do godziny) ale na dwoch roslinach liscie cukrowe zaczely bardzo szybko i dziwnie zolknac. Wyglada to jak jakies popalenie czy cos w tym stylu. Zdjecia wrzuce jak pojde zrobic lst w szafie

A teraz drobna informacja parafialna. W najblizszym czasie moje wpisy duzo rzadsze. Najpierw musze zadbac o siebie a rosliny odstawiam na drugi plan...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@swistbuds plecy jak plecy ale w ostatnim czasie zle u mnie z glowa jak glupio by to nie zabrzmialo. Mam zbyt czesto stany depresyjne, ktore co raz czesciej nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Olewalem to ale zaszlo to za daleko i musze sie wziac za siebie zeby nie wykonczyc siebie i rodziny...

Sa i zdjecia...

20241118_202702.jpg

20241118_202719.jpg

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@swistbuds fajki rzucilem okolo miesiac temu z dnia na dzien. Kawe z kofeina odstawilem tydzien temu przy okazji awarii ekspresu i pije bezkofeinowa. Ziola nie pale od 18 dni gdyz robie sobie trzezwy listopad. Musze jeszcze wprowadzic do swojego zycia troche sportu i postanowilem biegac🙃

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka popalone od nawozów. Nie jesteś sam, coraz więcej osób czuje to co Ty, ja mam swoja teorie ze to od trybu życia w tym kraju dlatego powoli się zbieramy do Polski mimo że przez kilkanaście lat tutaj zdążyliśmy zapuścić tu korzenie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli w ciagu nastu lat jak tu jestem spotkalem kilka osob z podobnym problemem ale w zyciu nie sadzilem, ze mnie tez to gowno dopadnie. Jeszcze ze 4 lata temu zajezdzalem w pracy ludzi mlodszych od siebie o 15 lat a teraz... ledwo wstaje z lozka😅Rowniez uwazam, ze to przez specyficzny tryb zycia+pogoda robi swoje. Nas tez korci zeby wrocic do PL ale jest zbyt wiele przeszkod po drodze i nie jest to takie latwe jak moglo by sie wydawac😐

@BulbasaurB mam naturalnie niski poziom testosteronu wiec badania nie odkryja nic nowego😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi