Gość Napisano 29 Sierpnia powiem tak pierwszy raz mam takie ogromne rosliny zajebiscie rosna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,105 Napisano 29 Sierpnia (edytowane) @wanda ladnie to rosnie, ale ta siatka troche mija sie z celem u ciebie i wisi raczej za wysoko. Powinieneś zaplatać rosliny w nią zeby wszystkie rosly na tej samej wysokosci i tworzyły równy dywan. Nie mam porównania, ale te oczka siatki tez wydają się za duzo Edytowane 29 Sierpnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Sierpnia one nadal sie pna do gory wiec dalem na taka wysokosc ktora napewno osiagna i nie beda rosly na podobnej wysokosci bo nie wiem w ktorym momencie sie popala te szczyty wiec zosyawiam tak jak jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 29 Sierpnia @wanda wyglada to naprawde dobrze rylko ta siatka. Tak jak wspomnial @Boczelli sluzy ona do wyrownania szczytow wiec jaki Ty widzisz w niej sens zakladajac, sciagajac, zakladajac... ?🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Sierpnia bez tej siatki wysokie szczyty sie polamia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,105 Napisano 30 Sierpnia @wanda siatka jaka podporka tez moze byc. Popatrz sobie relacje @mateo jak fajnie wykorzystać siatkę w boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Sierpnia ja wiem ale mam tylko jedna i dlatego ze box niestandardowy i juz za pozno jest ale dzieki wielkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 926 Napisano 30 Sierpnia Zobaczymy jak wyjdzie w październiku teraz mam przerwę z braku czasu Ogólnie siatka fajna spr tylko jak masz wysokiego Boksa to fajnie jak by rośliny podstawić nie musisz się łamac nad podłoga 😅 a 2 spr jak już przerosną siatkę to np nie ma możliwości wyciągania no a plusy łatwo się prowadzi i zawsze może robić za podporę dodam że najlepiej zrobić ramę do siatki żeby oczka fajnie się wyrównały po całym boksie bo sama siatka naciąga się i po bokach robią się dziury @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Sierpnia caly czas tylko przypominam ze box ma wysokosc 155cm i wiecej nie da rady… a co do drugiego to powinien tak zrobic ale tak sie umordowalem juz zakladaniem i fryzjerem ze chyba predzej bym sobie cos zrobil niz jeszcze zavzal robic ta rame do siatki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września nastepna uprawe planuje podzielic na 2 growboxy 1.5m x 1.5m x 2.40m napewno bedzie tam butla co2 co jeszcze moglbym dorzucic zeby zmaksymalizowac zbiory? i tak mi przelecialo przez głowe czy moze nie sprobowac jeszcze raz 4 automatow w doniczce 25 litrowej w autopocie, wiem ze za duza jak na automat ale czy to zaszkodzi? chce wcisnać tam 3 biotabsy zeby napewno to papu mial i wtedy byly by na roznej wysokosci co by pomoglo wraz z wzrostem korzeni odkrywac papu chce wycisnac max mozliwy max trzymając je 24h na swiatle i powyzej 1400 ppm co2 w boxie co myslicie ? klima bedzie pracowala wiec temperaturki tez idealne zamierzam trzymac mam nadzieje ze organika da rade no ale zeby wycisnac max to jeszcze trzeba miec dobra odmiane i genetyke, co byscie polecili zeby wycisnac max mozliwy max ale tez w krotkim czasie, moze wiecie skad jakies klony super wziasc? tylko wtedy to sezonowki chyba a jesli automaty to z jakiej strony dostac 4 pewne nasionka ktore beda szly rowno i lubia wspolprace z papu i stresem sory ze chaotycznie pisze to cali pokonalo mnie 4735373198677811017.mp4 aha no i zamierzam stosować wode z odwroconej osmozy z biotabsem i autopotem zeby zaden syf mi nie zepsul organiki bo mam wrazenie ze ten chlor potrafi duzo zdzialac a z czysta woda ciezko u mnnie z kranu bo jest smierdzaca z bardzo wyskoim ph i duzo brudu a sam biotabs mowi zeby lac wode taka jaka sam bym sie napil @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 4 Września 1. Automaty muszą mieć dużą donice. Wtedy pokazują pazury. Uprawiałem w earthboxach 60l automaty i były ogromne. 2. Nie wiem czy osmoza Ci nie zepsuje grow, doczytaj. Może mix 50-50. Ja mam w różnych miejscach magazyny i używam różnej wody lepszej oraz gorszej, czekam 24h i dolewam. Większych różnic nie widzę. 3. Odwrócona osmoza to do mineralnych nawozów, bo od calmaga się nie odgonisz. Mam trochę lepiej bo 180cm 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 4 Września Automaty w tak dużych donicach to nie jest dobry pomysł. Zamiast skupić się na budowie góry tj. topów, łodyg etc będzie system korzeniowy rozwijać. Oczywiście spróbuj. Osobiście nie robiłem automatów w takich donicach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 4 Września @WymiataczMega z tego co wiem to bryla korzeniowa rozrasta sie glownie na weg a pozniej roslina skupia sie na produkcji topow. Jezeli faktycznie tak jest to wielka donica w zaden sposob nie zaszkodzi automatowi a jedynie pomoze w zbudowaniu duzej rosliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,105 Napisano 4 Września @wanda jak chcesz odmiany z jak największym plonem to bierz jakies Criticale albo inne komercyjne odmiany z plonem XXL. Z tego co widziałem to masz 2 boxy. Zrob sobie grow, wybierz że 2 najlepsze rosliny na matki. Potem trzymaj w małym boxie automaty+matki i tnij z nich klony albo matki+sadzonki a w dużym normalne grow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 4 Września @WymiataczMega Mistrzu właśnie u kolegi zaraz będzie koniec grow, na dobrych lampach i 15l donicach lampę ma 600w Zeus pro, jak mu 200g z auto wedding cheescake nie wyjdzie to jestem ksiądz ... Zaufaj, i spróbuj, dobre światło(24h) duże donice, i fajne pestki, np. wedding cheescake to plonodajna odmiana smakuje serem, i mocna nawet. Jebie mnie czy wierzysz czy nie, ale tak jest... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września @Prepers 15l i 200g z jednej sztuki? 😲 podrzuć fotki, chciałbym zobaczyć te sztuki, jak pewnie większość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 4 Września @vego1989 Wejdź w YT, wpisz wedding cheescake auto timelapse, tak wychodzą spróbuj, a się dowiesz nie chce mi się tłumaczyć, ale od ziomka nic nie pokaże, obserwuj moja relacje, nie miałem chyba mniej z automata jak 75g suchego. Dobra lampa, komplet bio bizz, 11l, lub 15l donice, a gwarantuje ci że sam zrobisz grubo ponad 100 z wedding cheescake, miałem ostatnio auto dark Jacka z tanie sianie, nie doszedł, ale ścialem 139g to mój rekord, ale ziomka roślina jest olbrzymia, wygląda jak X2, jak cię to serio interesuje mogę podać potem cały sprzęt, nawozy, i realny wynik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,105 Napisano 4 Września @Prepers miales mi udokumentować te swoje ponad 100g z planta i ni widu ni słychu 😏 200g to daja rosliny na oucie co mają po 3 metry albo i lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 4 Września Haha xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 4 Września @Boczelli spoko, wyszła chujnia ostatnio z 6 2 były dobre, 2 sredniawka, i niewiem mordo o co ci chodzi, ale mogę zamknąć ryj o ilościach, i więcej się nie odzywać, serio nie szukam atencji, i nie uważam się za lepszego, poprostu tak wychodza fast budy, na dobrej lampie 24h, i bio bizzach, postaram się ci teraz udokumentować, byłem przed urlopem, a nie wyszły jakieś kosmiczne ilości chyba tylko dark Jack ponad 100, ale nie mierzyłem prócz dark Jacka, i się uspokój bo się czuję jak kłamca xd @WymiataczMega spróbuj byku fast bud pod dobra lampa, i 24h, zaufaj też ci tyle wyjdzie Zamykam ryj o ilościach, a ty @wanda zaufaj mi, i spróbuj, bo naprawdę tak jest, a lecisz ostro, i grubo by ci wyszło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach