moonka 3,137 Napisano 5 Września Godzinę temu, Wladimir napisał: Są nawet duże komercyjne uprawy: Temat w Polsce raczkuje, mało kto to robi. Co otrzymujemy w zamian: Uprawę podlewaną tylko wodą, dużo większą ilość terpenów, cannabinoidow ogólnie żywicy. Smak, który jest dużo bardziej intensywniejszy, to nie są subiektywne wrażenia, tylko sprawdzone dane w laboratorium. Ziemie używamy cały czas tą samą, nie wymieniamy co uprawę, przez co oszczędzamy na podłożu. Nawozy konopne za grube złotówki nie są już potrzebne, bo wykorzystujesz w większości lokalne produkty. Uprawa jest ekologiczna i bez szkodliwych substancji. Dla gerbera mógłbyś marchewki z takiej uprawy sprzedawać xD Miałem kiedyś klony King juice w living soil oraz zwykłej organicznej uprawie 12l + biotabs. Różnice w tricho i smaku od razu było czuć. Ciekawy temat. Wieczorem o tym poczytam🙂 do takiego zbiornika wsadzasz tylko jedna rosline? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 5 Września (edytowane) @Wladimir a tak swoją drogą. Potem dajesz tam jakies dzdzownice itd, dajesz im jesc jakimis resztkami owocow czy warzyw? czy taka ziemia potem nie smierdzi jak ma w sobie potem tyle szczątek organicznych, kupy dżdżownic itd? Tutaj jedynie chyba @Grzechoczący Grzechotnik się cos bawił w LS Edytowane 5 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 5 Września Przydaje się karmić resztkami, chciałem zrobić taki wormtower, ale zabrakło mi entuzjazmu. Na chwilę obecną nie wiem czy dżdżownice żyją :) Co to za różnica czy śmierdzi czy nie i tak jest filtr. Kupa dżdżownicy worm casting to chyba się kupuje za złotówki, a tu za darmo wychodzi. Szczątki organiczne kupujesz w nawozach nazywa się "materia organiczna". @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 5 Września @WladimirCo do tego 126g dokładnie chyba tyle miałem z największego wedding cheescake, gdzieś na relacjach jest moich. I niemam się za jakiegoś growera, ale Polish ganja farmer z YouTube minimum 100 z fast budów zawsze ma, moje są od takich 75 w 11l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września hmm a moze porownamy w tej uprawie 4 genetyki od ludzi z forum jesli znalezli by sie jacys chetni na wyslanie swoich pestek na taki test a jesli nie to bedzie test tej samej odmiany z 4 roznych seedbankow jakas opinia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 257 Napisano 5 Września @moonkajeszcze nie miałem jednej rośliny, najmniej to dwie i to z przyczyn wyższych, fajnie widać jak jest kilka roślin w jednym podłożu, która jest bardziej dominująca. Która ma szybsze geny itp, bo warunki mają identyczne. Ten typ uprawy idealnie współpracuje z pasywnymi systemami nawodnienia, blumat, autopot itp. @wandaJa na pewno mogę zasponsorować pestki, dla mnie to żaden problem. Jak każdy zrobi dla siebie nadanie to będzie anonimowo. Mam plenne geny, możemy testować, są fastbudsy i sweetsy. No i teraz byłaby kwestia zasad dla równości 200cm > wysokość boksa >120cm, 100x100 > powierzchnia uprawowa > 50x50, no i wysianie w ciągu 3 miesięcy żeby nie czekać w nieskończoność na konfrontacje. Po za tym ciężko byłoby konkurować między hydro i ziemią. No i co będziemy porównywać wagę, wielkości topów, rośliny, ogólny wygląd czy cos innego? Jak porównamy suchość materiału, bo na tym można łatwo oszukać. Ciezki temat do zgryzienia. Moze zrobić to dla zabawy, a może macie jeszcze jakieś pomysły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Września bardziej myslalem ze 4 osoby wysylaja nasionka (oplace przesylke) i ja je w tym namiociku jednym choduje i patrzymy ktora dala najwiekszy plon ale chyba nie ma sensu to bede szukal genetyk z ktorych moge wycisnac mozliwe maxy wydajnosci na gramy chyba ze ktos juz ma na organike i chce wspomoc… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,308 Napisano 6 Września @wanda moby dick lub po prostu critical. Tam są duże topy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 6 Września @Mr.Green co do critical to mam do narazie w boxie na wegu ale ilosc szczytow robi wrazenie. Wczoraj je przycinalem i nawet po tym byl duzo bardziej zarosniety niz reszta. Na oucie mam dwa critical i jeden z nich rowniez wyglada bajecznie🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września no mam teraz w tej uprawie przeciez 9 criticali xxl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 7 Września @wanda powiem ci ze ja chyba 2 uprawy temu porównywałem sobie typowo komercyjnego Criticala ze smaczkami Cali ze Stanow i jeśli chodzi o plon nie było duzej roznicy, za to smak, ilość szronu czy moc zdecydowanie na korzyść lepszych bardziej wyszukanych nasion. Poszukaj sobie tamta moja relacje, tam to opisywalem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września oo juz sie zabieram za lekturke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Września siema takie liscie ma najwyzsza sztuka u dołu co to moze byc? czy moze tak powinno byc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 9 Września @wanda wyjada się z azotu, to normalne jeśli nie ma ich za duzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Września hmm a slyszal ktos kiedys moze o tej odmianie? https://anesiaseeds.com/product/big-bazooka/ albo mial ja? wyglada interesujaco wrecz idealnie zeby zajebac 9 doniczek w namiocie 1.5m x1.5m za takim azotem mam wtedy szanse na półtora kilo suchego z jednego rzutu 9 roslin brzmi ciekawie nie powiem ale czy ona jest tego warta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 10 Września @wanda wersja PL https://nasionamarychy.pl/nasiona-marihuany-outdoor-na-dwor/4948-18872-big-bazooka-anesia-seeds.html powiem że to zależy, bo nigdy nie wiadomo na jaki gen trafisz, z takiej powierzchni tak jest szansa na taki plon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 10 Września @wanda ponad 150g ze sztuki? No nie wiem nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Września hmm a tej co dolega to jedyny taki lisc na niej ale inne powoli zaczynaja tak wygladac i ogolnie wdg mnie te 4 roslniki nie wygladaja zdrowo jakby im brakowalo czegos one sa takie zolte jak na zdjeciu to nie aparat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 10 Września (edytowane) @wanda niedobory PK do tego na niektórych N. Edytowane 10 Września przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Września mam bananka od biotabsa lac od gory? jesli tak to ile i lac do wszystkich czy tylko do tych ktore zle wygladaja a te co maja malo azotu myslalem zeby fishmixem dac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach