Konto.paczkomat 43 Napisano 29 Maja 2020 (edytowane) @Wentyl zastanawiam się czy taki będzie wystarczający. Jeśli chodzi o montaż to coś się wymyśli zawsze ? Edytowane 29 Maja 2020 przez Konto.paczkomat Ma o polowe mniej dba od takiego zwykłego kanalowego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 29 Maja 2020 @Konto.paczkomat musi być mocny żeby Ci powietrze przez filtr przepchnął. Przy moim setupie działa, nie mogę powiedzieć, czy zadziała u Ciebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 29 Maja 2020 @Wentyl podasz nazwę twojego albo link do porównania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 29 Maja 2020 @Konto.paczkomat ja mam taki http://www.barebonekit.net/thermaltake-tt-1425-a1425l12s-case-fan_i_tmtcfnctt1425xx.aspx ciężko specyfikację znaleźć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 29 Maja 2020 @Wentyl https://www.komputronik.pl/product/435362/be-quiet-silent-wings-3-120mm-pwm.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo znalazlem coś takiego i chyba będzie idealny. Do tego trzeba kupić jakiś zasilacz? Są jakieś uniwersalne zasilacze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 29 Maja 2020 @Konto.paczkomat wygląda dobrze ale drogi bardzo, za mój na alle zapłaciłem 20zł. Zasilacz jakikolwiek, byle 12V był. Kupisz za kilka zł albo jakikolwiek z domu weź. Ucinasz końcówkę, łączysz kabelki i po sprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 30 Kwietnia 2022 mam pytanie jaka predkosc filtra wybrac ?? poniewaz robi mi sie tzw balon w boxie i mysle ze to chyba za duzo?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 30 Kwietnia 2022 @ŁukaszB_NMS jak balon ? 9 godzin temu, ŁukaszB_NMS napisał: predkosc filtra wybrac chodzi Ci o wentylator ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 30 Kwietnia 2022 44 minuty temu, Tester napisał: @ŁukaszB_NMS jak balon ? chodzi Ci o wentylator ? owszem ten ktory jest podwieszony w growboxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 1 Maja 2022 @ŁukaszB_NMS a jaki to wentylator jaką ma wydajnosć w m3/h i jaki filtr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) Przydatny temat dla początkujących jak i tych zaawansowanych. 🙂 Edytowane 7 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 70 Napisano 14 Sierpnia (edytowane) W sumie to u mnie też robi się tzw. Balon, w sensie wypycha namiot do zewnątrz... Growbox to 80x80 na 180 Wentylator Vents Group TTUN 100mm z regulacją mocy i temperatury 187m3/h Filtr węglowy Croco Filters 160-240m3/h 100mm Oprócz tego tzw. Balona, nie zauważyłem żadnych problemów. Edytowane 14 Sierpnia przez Mnich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 14 Sierpnia @Mnich balon? To co ty pompujesz powietrze do srodka? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 70 Napisano 14 Sierpnia @Boczelli no właśnie dobre pytanie, nie wiem co się tam dzieje, ale uwierz mi, growbox robi się jakby napompowany... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,069 Napisano 14 Sierpnia @Mnich może wyciąg w drugą stronę zamontowałeś.... skoro nie ma wtłaczającego 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,188 Napisano 14 Sierpnia (edytowane) @Mnich to chyba na odwrot masz wyciag zamontowany, jak sama nazwa wskazuje on ma wyciagac a nie wtlaczac powietrze 😅 Edytowane 14 Sierpnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 70 Napisano 14 Sierpnia (edytowane) Uwierzcie ze jest dobrze, powietrze wylatuję stamtąd jak złe... może to coś z pogodą lub czymś? Nie mam pojęcia... Jak wrócę z pracy, zrobię zdj. I pokaże tutaj Edytowane 14 Sierpnia przez Mnich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 70 Napisano 14 Sierpnia (edytowane) Dopiero wróciłem, musiałem jeszcze kilka rzeczy ogarnąć bo niedawno się tu wprowadziłem, do rzeczy.... Wygląda to tak, inaczej nie mogłem połączyć z filtrem, strzałka wskazywała idealne połączenie właśnie z filtrem, no i na prawo od tego jest rura którą ucieka powietrze ... Edytowane 14 Sierpnia przez Mnich 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mnich 70 Napisano 14 Sierpnia Ale wstyd mi teraz... to się pokazałem na samym początku 😆... źle to zrobiłem jednak... jak mógłbym was prosić, zostawmy to bez komentarza teraz okej? 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach