Mooshrom 246 Napisano 26 Sierpnia Dzień 28/ 29 flo. Dwie roślinki Bubble Kush zgłodniały liście zaczęły robić sie żółte. Dodałem calmag w ilości 0.5ml. Przy kolejnym podlewaniu zwiększam dawki Bloom i maxa do 4ml. Fat banana nie wykazuje żadnych niedoborów. Wzrost się zatrzymał i teraz tylko puchną. Lampa ustawiona na maksa 280w. 2 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 30 Sierpnia Dzień 28/33 Dziewczyny grubieją😅. Dałem wodę w ilości 1L. Calmag 0.5ml top max 5ml bloom 5ml. Zmieniają kolory i już dosyć intensywnie pachna. Dostały dzisiaj osuszacz trotec TTK60E. Sprawdza się bardzo dobrze zbija wilgotność bardzo szybko. Podnosi temperaturę w boksie o jakieś 2-3 stopnie. Miałem temperatury 29-30 stopnie. Musiałem zwiększyć prędkość wyciągu na 60%. 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 3 Września Dzień 28/37. Dziewczyny dalej rosną i pachną niesamowicie. Zwiększyłem dawkę calmag do 1ml na 1L dzięki temu pozbyłem się fioletowych liści 😄 nie zupełnie ale widać duża różnicę. Piją coraz chętniej i podlewam je 1L na głowę ( więcej nie chcą przyjąć na raz). Przy następnym podlewaniu zwiększę dawkę tom max+ Bloom na 6ml. Liście powoli robią się żółte u dołu i staram się je obrywać na bieżąco. Trichomy robią się powoli mleczne. Ale jeszcze trochę czasu mają do ścinki. Kończę już te butelki biobizz i na nową uprawę zastosuje coś innego bardziej wydajnego. 4 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 5 Września Aktualizacja. Szykuje się ścinka pierwszej Bubble Kush. Pojawiają się bursztynki myślę że w weekend to ogarnę 🙂 mam nadzieję że proces suszenia przejdzie pozytywnie i będą smaczne topki. 🤤 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 8 Września Dzień 28/42 Bubble Kush odszedł do lepszego świata 😁. Powycinalem większe liscie wiatrakowe i wywiesiłem do suszenia. W boksie zostaly dwie dziewczyny i czekają na swoją kolej 🙂 jestem ciekawy ile z tego wyjdzie bo mi się podoba 😅 i pachnie bardzo ładnie tak cytrusowo trochę. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 14 Września Wyszło około 48g suchego razem z popcornem. Nie jest to może rekord świata 😂 jeszcze muszę to trochę otrymowac bo nie chciało się zabardzo😅 zrobię to w wolnej chwili. Dwie ostatnie roślinki jeszcze czekają na swoją kolej. Nie podoba mi się konsystencja topow nie są takie zbite jak holenderskie 😅 nie wiem czy to wina odmiany czy moja podczas uprawy. Ale lubię topy typu kamyk 🤤 4 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 14 Września @Mooshrom jeszcze nic straconego. Moze w sloikach nabiora twardosci🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 769 Napisano 14 Września Bo roślinę brakło z dwa trzy tyg do pełnego nabicia widać to po liściach które powinny być już wyssane z składników a Twoje są nabite jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 14 Września @Monako niby trichomy wskazywały na zbiory pozostałe potrzymam dłużej zobaczymy co z tego wyjdzie. @moonka są ładnie oblepione i błyszczące 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 769 Napisano 14 Września @Mooshrom a używasz jakiś stymulatorów kwitnienia ? @Mooshrom ja jak po takim czasie ścinałem co Ty bo byłem niecierpliwy to miałem ok 70/80 gr na roślinie więc teraz trzymam do końca aż sama się wysuszy 😂😂 i ma dać min 120 na krzaku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 14 Września @Monako ok a jak z mocą takich topkow ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 769 Napisano 14 Września (edytowane) @Mooshrom jak Ci chodzi po czasie 4/5 tyg to dobrze już klepie ale jak byś potrzymał min 8/9 tyg nawet do 10 to będzie totalnie miażdżyc małe znów smak jest niby dobry ale jednak czuć te nawozy w topie i dlatego ja się skupiam żeby nie dawać dużo nawozów i mierze wypływ wody jak podlewam by zobaczyć co się dzieje w ziemi i za każdym razem wiadomo na grow i indukcji nie mierzę ale na Kwitnieniu już mierze Edytowane 14 Września przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 14 Września @Monako dzięki za poradę,spróbuję. Następne grow będzie na nawozach od Advanced Nutrients. Zobaczymy czy będzie lepiej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 769 Napisano 14 Września @Mooshrom ja to mam z różnych firm nawozy Canna PLAGRON i Atami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 15 Września Kto chętny na kolby kukurydzy? 🤣 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 22 Września Dzień 28/56😉 ścinka i suszenie. Na dniach dam znać ile wyszło z każdej 🙂 3 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 2 Października Elo chwilę mnie nie było brak czasu plus trochę chorowałem. Kwiatki wysuszone w słoikach. Jeszcze nie patrzyłem wagi ale jeden będzie jakieś 50g a drugi około 30g z racji tego że było sporo popcornu i nie chciało mi się tego trymowac. Z odpadów z tej i poprzedniej uprawy zostało mi jakieś 30g z czego zrobiłem swoje pierwsze rso 😄 wymieszaniem to w słoiku litrowym że spirytusem mniej więcej 600ml a potem proces odparowywania w garnku do ryżu 😅. Wyszła piękna gęsta mazia która ładnie pachnie 😋 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 2 Października @Mooshrom jaki % odzysku ci wyszedl na tym rso? Przepuszczales przez filtr? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 2 Października (edytowane) @Boczelli ciężko powiedzieć bo trochę wylało mi się na spodnie a trochę na stół 🤣 nie wiem co jest ze mną ale później mogę wagowo powiedzieć ile wyszło tego. Moim zdaniem takie odpady przerabiać na rso albo bho to najlepszy pomysł. Bo i tak nie mam co robić z tym śmieciem a tak masz dobry koncentrat 😉 który na pewno nie nie zmarnuje. Przepuszczane przez gaze i filtr od kawy. Coś takiego wyszło 🙂 Następnym razem będę robił bho. Myślę że będzie szybciej i łatwiej z odparowaniem gazu. Ale to najpierw muszę zebrać trochę materiału 😉 Edytowane 2 Października przez Mooshrom 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach