BartQ 37 Napisano 1 Czerwca Witam, Rozpoczełem przygodę pierwszy raz z dziewczynami xd. Chętnie poczytam uwagi, krytyke, porady co zrobić by żyło się lepiej. Namiot 60x60x120 Lampa Mars Hydro 1000TS (150w) Ziemia BioBizz Light Mix Nawozy Starter Pack od BioBizz + CalMag Na ten moment są 2 dziewczyny. Zacząłem od kiełkowania w szklance wody po około 5/6 dniach wyszedł kiełek na 1/1,5 cm. Po tym wsadziłem do doniczki gdzie po około 5 dniach są już takie sadzonki jak na zdjęciach. Na ten moment podlewanie samą wodą. Według producenta BioBizz nawozy dopiero gdy roślina osiągnie 10/15cm wysokości. Chciałbym dowiedzieć się jak liczy się tygodnie rośliny czy od kiełka czy od sadzonki, czy od wypuszczenia pierwszych 2 małych listków? Światło 25% mocy i wysokość 60 cm. Wydaje mi się jak na ten czas to są za malutkie. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,350 Napisano 1 Czerwca @BartQ fajny zestaw, wszystko spoko itd tylko szkoda ze automaty jak na pierwszy raz. Lampe zostaw te 25% ale daj troche nizej na 40-50cm bo zaczynaja sie wyciagac. Czas zycia roznie licza, ale większość od wyjscia kielka z ziemii. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Czerwca (edytowane) Jest ok daj im czas 😄 i nie lej dużo wody nie potrzebują dużo, możesz śmiało podlewać z rootem takie maluszki Czy ja dobrze czytam? trzymałeś nasionko 5 dni w szklance z wodom? Kurwa da się tak? hahahha Edytowane 1 Czerwca przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 37 Napisano 1 Czerwca Tak xd. Po 2 już był mały kiełek ale poczytałem że najlepiej jak będzie miał 1 do 1,5 cm i do gleby. Ale im więcej czytałem to już głupiałem 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Czerwca Kurde spróbuje tego sposobu też przy następnym grow bo jestem ciekaw efektu, trochę długo jak kiełkowały 5-6 dni zazwyczaj na wacikach czy gazach dają kiełki po 1/2 dniach. Jaki przedział czasowy stosujesz dla nich? 18/6, 20/4 czy 24/0? Polecam spróbować 24/0 wiąże się to z częstszym podlewaniem i większą ilością papu ale wydaje mi się że plon będzie fajny. Oczywiście trzymam kciuki i zasiadam do obserwacji powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 37 Napisano 1 Czerwca Dałem im 18/6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 37 Napisano 3 Czerwca Lampa 40 cm 25% moc Dzisiaj dostały jedzonka po 50 ml wody z Root-Juice, Bio-Grow i Bio-Heaven ph wody jaka podlewam 6,5 oraz z nawozem 6,3. PH ziemi według miernika 7.0 ale wydaje mi się że jest zdupiony jakiś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 3 Czerwca @BartQ narazie poza woda i ukorzeniaczem mozesz sobie darowac cala reszte. Za male sa zeby lac im nawozy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 37 Napisano 6 Czerwca 9 dzień Tak wyglądają maluchy lampa dalej tak samo 25%/ 40 cm. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,159 Napisano 6 Czerwca (edytowane) @BartQ podlewaj nie prosto pod krzaczki tylko dookoła roślinek aby korzenie im się rozrastały w poszukiwaniu wody. Edytowane 6 Czerwca przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Czerwca @BartQ powodzenia na tej lampie , zapamietaj te slowa 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 6 Czerwca @dziurawy szału nie będzie ale ogarnie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Czerwca @WymiataczMega szału nie , a czy ogarnie za pierwszym razem ? zycie zweryfikuje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 6 Czerwca @dziurawy a to co jest nie tak z tą lampą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol jak by byla punktacja 1/10 moja by byla 3-4 max , jest slaba, na takiej lampie wyszlo mi niecale 200 g po zmianie lampy na 300 W ok 500 g wyszlo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol 100-150watow to taki minimum z minimum zeby cos roslo na 60x60 ale szalu z tego nie bedzie. Rowniez zaczynalen od 100W leda ale po krotkim czasie poszedlem po rozum do glowy i zmienilem go na cos troszke mocniejszego🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 6 Czerwca @moonka a bo u mnie jest 150w i w sumie zadowolony jestem ale nie mam porównania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 37 Napisano 6 Czerwca Czyli lepiej byłoby zmienić lampę na mocniejsza coś w okolicach 300w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 6 Czerwca @BartQ lepiej miec zapas niz miec za malo🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 37 Napisano 6 Czerwca A jak oceniacie rozwój roślinek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach