Gość Napisano 11 Czerwca (edytowane) @Szym Tak to wygląda w świetle dziennym. Zwiększyć dawki nawozu? Popalone końcówki to stare przelanie nawozami. Teraz leję bio grow, bio bloom, top max i calmag. Dawkuje połowę co sugeruje tabela biobizz a calmag 0.5ml/l Edytowane 11 Czerwca przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 11 Czerwca @Ctrl zwiększyć, ja bym lała wg tabeli x2. Calmag podawaj na zmianę z azotem. I usuń te uschnięte liście jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 11 Czerwca (edytowane) @Ctrl ja bym dal nawet x4 tabela Btw. Ktora to juz osoba z niedoborami na flo przy Biobizzie 🤭 Edytowane 11 Czerwca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Czerwca @Lady Green Dałem wszystkiego po 4ml/l teraz. Jak nie będzie dużej poprawy to za 3 dni zapodam jej ilości takie jak napisałas. Liście urywać tylko suche czy też te, które widze, że usychają? @Boczelli Ja lałem trochę słabiej niż tabela sugeruje bo msc temu ją popaliłem i była mocno ciemna. Z dnia na dzień zrobiła się bardzo jasna i się już pogubiłem z tymi nawozami.. 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 11 Czerwca 44 minuty temu, Ctrl napisał: Liście urywać tylko suche czy też te, które widze, że usychają? Wg uznania, mozesz najpierw wywalić tylko te najgorsze żeby sobie roślinka dojadła to co zostało w tych pół na pół. Godzinę temu, Boczelli napisał: Btw. Ktora to juz osoba z niedoborami na flo przy Biobizzie 🤭 Czyli bez zmian od lat. 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Czerwca @Lady Green @Boczelli Drugi dzień od podlania a roślinka u góry dalej blada, jutro dam po 10ml/l bio grow i bio bloom, top max też dać w takiej ilości? A druga sprawa ile powinienem lać wody roślinie w tej fazie? Teraz leję 1l co 3dni i dodam, że nie mam jeszcze dziur na spodzie doniczki, na dniach je zrobię a doniczkę mam jakoś pod 10l. I dziękuje za wszystkie rady 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 12 Czerwca @Ctrl dziury w donicy powinny byc od poczatku, zrob jak najszybciej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony8 0 Napisano 12 Czerwca bez tych dziur to też może być przyczyna. ciekawy jestem jakie jest pH. Gdybyś przepłukał teraz ją to byś wiedział. zresztą bez dziur ciężko oszacować ile potrzebuje wody jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Czerwca @Boczelli @Zielony8 Już zrobiłem dziury, mam nadzieję, że nie zrobiłem dużej krzywdy korzeniom. Ph 5.5-6, sprawdzane miernikiem i listkami. Przez dziury czuć, że od spodu ziemia jest wilgotna(podlewane wczoraj rano) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 12 Czerwca Weź pod uwagę, ze lejesz nawozy organiczne które nie działają od razu po podlaniu, a z kilkudniowym opóźnieniem. Także na działanie nawozów biobezz musisz zaczekać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach