an0n3k 0 Napisano 19 Maja 2024 Siemano, jestem początkującym growerem (jest to moja 2 roślinka) i chciałbym usłyszeć co "doświadczeni" i "zaawansowani" sądzą o tym co tutaj przedstawie a więc ta konkretna roślinka ma miesiąc i 13 dni (wykiełkowała 6 kwietnia więc co 6-ego wypada kolejny miesiąc, 6 maja, 6 czerwca itd.) i wygląda tak jak na zdjęciach, takim moim głównym problemem wydaje mi sie ze jest lekkie przenawożenie lub niedobór jakiegoś pierwiastka ale moge sie mylić bo dużo se czytałem i według tego co przeczytałem to wydaje mi sie jedna z tych dwóch opcji ale chce poznać opinie "speca" i ewentualne doradzenie czy nie bać sie o to czy zainterweniować, ogólnie zależy mi na opini czy dobrze to prowadzę czy też do poprawy coś, (zapomniałem dodać ze jest to outdoor) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,928 Napisano 19 Maja 2024 Azotu jej daj Co to za ziemia? Piach? Słabo będzie na tym rosło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an0n3k 0 Napisano 19 Maja 2024 piach jest tylko na samej górze 90% całej ziemi to jest ziemia ze sklepu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,928 Napisano 19 Maja 2024 Roślina jest jasna. Czegoś jej prawdopodobnie brakuje. Jakie masz nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an0n3k 0 Napisano 19 Maja 2024 35 minut temu, WymiataczMega napisał: Roślina jest jasna. Czegoś jej prawdopodobnie brakuje. Jakie masz nawozy? do tej pory używałem agrecol, carboload i voodoo (voodoo bardziej uzywałem na początku życia roślinki) te dwa zielone kupiłem niedawno tak "zapobiegawczo" na początku kupiłem agrecola bo szukałem nawozu z azotem ale ma 5% wiec postanowiłem kupić biopona 8% (moge się mylić ze to mało jak na taki nawóz ale zawsze coś), jako zwykłej wody do podlewania używam muszynianki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,928 Napisano 19 Maja 2024 Kurde, żadnego nie znam. Ewidentnie mało światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an0n3k 0 Napisano 19 Maja 2024 39 minut temu, WymiataczMega napisał: Kurde, żadnego nie znam. Ewidentnie mało światła na dwór wystawiam to od około 9/10/11 do 19/20/21 i stoi na takiej "parówie", no ale spróbuje dać więcej azotu i zobaczymy jak dalej będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach