DrKrieger 1 Napisano 18 Maja 2024 Mam dość spory problem z miejscówką, konkretnie spot znajduje się w gęstych krzakach otoczonych przez pola ze wszystkich stron, z dolnej strony (czyli od tej z której wchodzę na pole a chwilę później na spota) znajdują się gęste krzaki i strumyk. Dziś zauważyłem od polnej strony tych krzaków bardzo dużo małych polnych konopi, zwykłych samosiejek. Są ich całe dziesiątki i ciągną się na co najmniej kilkunastu metrach. W zeszłym roku nie zwróciłem na to uwagi i jakby nigdy nic na spocie posadziłem trzy Easy Sativy. Plon był zadowalający (przynajmniej dla mnie- z trzech krzewów 140 g gotowego tematu) ale w topach znajdowały się dziesiątki zbędnych nasion. I tu pojawia się pytanie- co można z tym zrobić? Ręczne wyrywanie nie wchodzi w grę, samosiejek są setki, również na samym polu, rezygnacja z miejscówki też nie wchodzi w grę. wszystko jest przygotowane na sadzonki a miejscówa jest bardziej niż pewna. Dzięki z góry za wszystkie rady. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 239 Napisano 18 Maja 2024 @DrKrieger no jak nie masz opcji zmiany to musisz sadzić tam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach