Kumpel 55 Napisano 30 Maja @moonka ja zmieniłem na mniejszy bo ten 15w co był wcześniej to robił tornado i może doszło do poparzeń. Mam nadzieję że duża krzywda się nie dzieje 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 30 Maja @moonka to poczytaj o wind burn, musisz miec bardzo slaby mieszak jak trzymasz tak blisko i nie doswiadczyles jeszcze. @Kumpel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 30 Maja @Boczelli czytalem o poparzeniach od wiatru🙂 ja mam w boxie jedynie wentylatory komputerowe bo sa ciche i dobrze dmuchaja. Wlot aktywny rowniez na komputerowym 100x100mm skierowany wprost na rosline i on wlasnie jest okolo 1cm od niej😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 30 Maja @moonka moze takie twarde panny masz ze wiatr ich nie rusza 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 30 Maja @Boczelli nie mam pojecia ale od poczatku tak na nie dmucham a w szczegolnosci na jedna z nich😅 czasami az bylo mi jej zal gdy byla mniejsza bo miotalo nia jak choragiewka. Teraz na szczescie juz sa wyzsze i dmucha na wysokosci ziemi troche rozdmuchujac powietrze pod szczytami. Ale za to rosliny dogonily mieszaki u gory i musze je dac wyzej🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 30 Maja No ja się przejechałem i lekko poparzone 😐 ale sytuacja opanowana, silniejszy w stanie spoczynku do czasu aż nie podrosną a zainwestowałem w takiego chińczyka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 1 Czerwca Dzień 19. Lampa 40% wysokość 40cm od szczytów Wygląda to dobrze czy mi się wydaje że idą za wolno? Temperatura w boxie ok.25 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 1 Czerwca @Kumpel szału nie ma, ale tragedii tez nie. Podsyp im ziemi z 5cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 1 Czerwca @Boczelli ok tak zrobię, ustawienie lampy może być? Czy podnieść i dać trochę więcej mocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 1 Czerwca @Kumpel jest ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 5 Czerwca Dzień 23. Podrosły co nieco przez te kilka dni. Po 3 tygodniach podniosłem nieco lampę i zwiększyłem moc do 50%. Dziś zajrzałem i czy one zaczynają powoli kwitnąć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,339 Napisano 5 Czerwca @Kumpel na to wygląda 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 5 Czerwca @WymiataczMega jak myślisz poczekać jeszcze chwilę aż zaczną się formować szczyty i wtedy obniżać wilgotność i lampa na pełną moc, czy już atakować? Mi się wydaje że jeszcze chwilę trzeba poczekać ale kto pyta nie błądzi ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,339 Napisano 5 Czerwca (edytowane) @Kumpel dokładnie 👍 poczekaj aż się pokaże więcej preflowerów i wtedy cyk lampę o 10% . Za kolejny tydzień znowu itd😉 Edytowane 5 Czerwca przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 5 Czerwca @WymiataczMega tak też zrobię ✌️ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Czerwca @Kumpel I bardzo dobrze, wymiatacz dobrze prawi Dokładniej to liście ci zawsze pokażą czy światła niema za dużo, a ja jak przestawie moc lampy, to nie zmniejszam spowrotem już tylko wysokością reguluje Wychodzi na to samo tylko dokładnie moc wyregulujesz, podnosząc, i spuszczając np. o 2 cm do momentu aż będą miały dobrze 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 479 Napisano 6 Czerwca @Prepers na co zwracać szczególną uwagę przy liściach po jakichś zmianach z lampą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 10 Czerwca Dzień 28 . Wszystko sobie powolutku rośnie w międzyczasie był fryzjer i tak to wygląda. Zrezygnowałem z treningu przy tym grow i zastanawiam się czy jeszcze tydzień i przełączyć na flo , jak myślicie? V2. V3. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 12 Czerwca Dzień 30. Pojawia się co raz więcej włosków, zastanawiam się czy to juz moment do przełączenia czy czekać do końca tygodnia? Czy może jeszcze dłużej? @Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 12 Czerwca @Kumpel przeciez jak to sa automaty to nic nie musisz przelaczac, cala uprawe lecisz tym samym periodem. One zakwitaja same automatycznie i i ciebie wlasnie zaczynaja kwitnac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach