Gość Napisano 19 Maja 2024 5 minut temu, PogromcaBaobabow napisał: @Boczelli właśnie ten biotabs mi pasuje bo nie trzeba żadnego ph kontrolować ani wartości odżywczych ja właśnie nie wiem czy za dużych doniczek nie mam 20l 🥺 Na automaty połowę mniejsze by wystarczyły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 380 Napisano 19 Maja 2024 @Tatito to może rzeczywiście wymienię bo więcej miejsca w namiocie będzie i do tego zaoszczędzę na ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 19 Maja 2024 Ja chcę dodać że to moja fotorelacja a nie temat biotabs. Jak możesz to stwórz osobny pokój ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 380 Napisano 19 Maja 2024 @Kumpel nie ma problem 🫡 dzięki za pomoc ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 20 Maja 2024 6 dni od wykiełkowania, sprawa wygląda następująco. I mam pytanie czy jak na ten czas jest ok? Gołym okiem widać że sobie rosną, ale czy nie za wolno? Dać trochę więcej mocy świetlnej czy zostawić jak jest?. Lampa świecić na 50 % i jest 45cm od podłoża boxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Maja 2024 8 minut temu, Kumpel napisał: 6 dni od wykiełkowania, sprawa wygląda następująco. I mam pytanie czy jak na ten czas jest ok? Gołym okiem widać że sobie rosną, ale czy nie za wolno? Dać trochę więcej mocy świetlnej czy zostawić jak jest?. Lampa świecić na 50 % i jest 45cm od podłoża boxa Jest dobrze. Jak trzymasz lampę na 50% to podnieś ja trochę. Poczytaj trochę o świetle co się dzieje jak jest go za dużo lub za mało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 20 Maja 2024 @Pierr1947 ok, podniosłem. Jest ok. 50 cm od szczytów. Poczytałem i faktycznie mogła być za nisko bo liście się trochę marszczyły , szczególnie w tych dwóch na dole. Mam nadzieję że to pomoże ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 23 Maja 2024 Udpate. 10 dzień, panty Punch rozwija się w miarę dobrze tak mi się wydaje ale jest problem ze sweet gelato. Lampa była za nisko podniosłem do ok.50cm od szczytów i świeci na 50 %. Jedną powykrecalo a druga stara się odbić ala mizernie to idzie. Od 3 dni lampa jest wyżej i mam nadzieję że chociaż jedna wyjdzie z tego . Obniżyć moc lampy? Chcę je przesadzić za jakiś tydzień jak będzie dobrze rosło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 23 Maja 2024 @Boczelli jest jeszcze szansa,że ta powykrecana coś z siebie da? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,665 Napisano 23 Maja 2024 @Kumpel szansa jest. 50% mocy to dalej za duzo, lepiej daj 20% I 40cm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 23 Maja 2024 @Boczelli ok zmieniłem, zostawię tak i dam znać w przyszłym tygodniu. Dzięki wielkie za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 26 Maja 2024 Prawie 2tyg minęło i przychodzę z pytaniem, czy to juz czas na przesiadkę do dużych donic? Dwie panty Punch idą dobrze, jedna sweet gelato miała za dużo światła ale powoli odbija. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,665 Napisano 26 Maja 2024 @Kumpel jak korzenie wychodza dolem to juz, jak nie to mozesz przesadzic ale jeszcze nie musisz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 26 Maja 2024 Dokładnie 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 26 Maja 2024 @Boczelli sa korzonki minimalnie widoczne, dziś zostawię. Jutro zanim lampa znowu się włączy postaram się przesadzić i zaaplikować nawozy . Dzięki ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 623 Napisano 26 Maja 2024 @Kumpel to po ciemku będziesz przesadzał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 26 Maja 2024 @Adi_ejol tak myślałem żeby zrobić to w ciągu "nocy" , czy to bez różnicy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 623 Napisano 26 Maja 2024 (edytowane) @Kumpel no chyba trochę niewygodnie Edytowane 26 Maja 2024 przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 26 Maja 2024 @Adi_ejol zawsze to coś nowego 🫠 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 75 Napisano 27 Maja 2024 (edytowane) Udało się przesadzić, 3 z 4 niestety. Jedna polegała. Aktualnie mam lampa jakieś 40cm od szczytów i 25%mocy. Jak są już w dużej donicy to mogę podkręcić lampę? I jaka ilością wody teraz podlewać ?✌️ Edytowane 27 Maja 2024 przez Kumpel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach