Kumpel 55 Napisano 10 Maja Witam wszystkich , startuje mój pierwszy grow. Będę wdzięczny za każdą uwagę i dobra rade 🙂 Box, 60x60x120 Oświetlenie, Mars Hydro 100ts 150w Gleba, Professional Growmix Nawozy, secik od Biotabs Wentylator mieszający 15w Wentylator wyciągowy 107m3H Postaram sie upchac 4 automaty 2x sweet gelato i 2x panty punch . Pierwsze pytania jakie mam to kiedy startować z nawozami, na jakiej wysokości trzymać lampę jak kiełki będą w glebie i jak często je podlewać ? kolejne pytania to czy wiatrak odpalić od razu po wsadzeniu w glebe i z której strony boxa umieścić wyciągowy ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,337 Napisano 10 Maja @Kumpel jak masz caly zestaw od BioTabsa to postepuj zgodnie z instrukcją producenta. Lampa na poczatek jakies 20%mocy i 40-50cm od roslin 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 10 Maja @Boczelli Rozumiem ze to jest ta instrukcja ? bo ta która ja mam w kartonie jest po Hiszpansku a google tłumacz dużo nie pomógł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,337 Napisano 10 Maja @Kumpel tak ta. Tylko tabsow proponuje ci dac mniej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 10 Maja @Boczelli ok, a ile mniej ? doniczki mam okolo 9/11 litrów. Niby mam dodac 2 biotabsy. ile zalecasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,337 Napisano 11 Maja @Kumpel 0.5 max 1szt 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 11 Maja @Kumpel jesli to automaty to daj po pol tabsa. Lepiej dac mniej i pozniej czegos dolac niz dac za duzo i walczyc z nadmiarem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 13 Maja Update. Nasionka wykiełkowały i od niedzieli wieczór są w boxie. Wilgotność 60/70 i temp. 22 do 24 stopni. Mieszak i wyciąg cały czas włączone. wysokość od lampy 50cm i lampa na 25% mocy. Świecę 18h Czekam aż wyskoczą z gleby i będę przesadzał do gotowych donic z nawozami biotabs. Jak często podlewać ? Do tej pory robię to na czuja woda która, parę dni odstała, ale jak macie jakieś patenty to śmiało piszcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 14 Maja @Boczelli jak myslisz ile czasu minie zanim pojawia sie pierwsze listki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Maja (edytowane) @Kumpel jak śniegi stopnieją 🤣🤣 A tak poważnie niema reguły Edytowane 14 Maja przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 14 Maja @Prepers aby jak najprędzej 😂 pierwszy grow nauczy cierpliwość taka mam nadzieję 😅 a jak podlewaniem? Też nie ma reguły na takim etapie i trzeba na czuja? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,337 Napisano 14 Maja @Kumpel do tygodnia powinny wyjsc. Mozesz zrobic mini szklarnie z butelki czy foli na doniczki zeby lepiej utrzymać wilgotnosc. Podlewaj tyle zeby ziemia byla wilgotna, ale nie mokra ani nie przesuszona. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Maja @Kumpel Zacznij sobie od jakiś małych ilości wody, i zwiększaj co podlanie, priorytetem jest żeby przed kolejnym podlaniem ziemia była sucha, bo przelaniem nie jest za duża ilość wody, a zbyt częste podlewanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 14 Maja @Prepers @Boczelli no dobra, tak też zrobię. Dam Update jak coś wyskoczy 👌👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Maja @Kumpel pamiętaj też nie przesuszyć 🙂 ziemia sucha to nie znaczy że na wiór xd Podnoszeniem doniczki sprawdzałem pierwszym razem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 15 Maja Nie trzeba było długo czekać 😄 wczoraj wieczorem coś już się pojawiło a dziś rano taka niespodzianka. Na jednej skorupka od pestki została, mam nadzieję że spadnie niedługo . Poczekam jeszcze parę dni i muszę przesadzić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 15 Maja @Boczelli Wiesz, moze kiedy moge dac wiecej mocy ? aktualnie lampa wisi na 50 cm i ma 25%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 15 Maja (edytowane) @Kumpel Pomóż jej bardzo delikatnie zdjąć ten czepek. Jak zostawisz to będzie się wyciągać do góry. Jeżeli chodzi o światło, to też musisz obserwować. Jeżeli z dziewczyny będą się wyciągać do góry, to albo obniżasz światło albo zwiększasz jego moc. Jeżeli rośliny będą rosły nisko i szeroko, będą się zamieniać w tak zwaną sałatę, to wtedy zmniejszasz moc światła lub dajesz bardziej do góry. Narazie zostaw światło jak jest i obserwuj 2-3 dni, wróć ze zdjęciem za ten czas. 60-70 W na czas wegetacji będzie wystarczające. Twoja lampa ma 150W, więc ustawiłbym na 30-40% i tak z 50 cm nad roślinami i obserwował przez 2-3 dni, jak się będą wyciągać to obniżyć lampę o 5-10 cm. Edytowane 15 Maja przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 15 Maja @MiraiiNikki ok, jak przestanie lampa świecić to postaram się zdjąć skorupę i poczekam z oświetleniem 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 15 Maja @Kumpel ściągaj jak świeci, mniej się wyciągnie. Przez czepek myśli że jest jeszcze w ziemi i ma ciemno, i będzie szła do góry zamiast rozwijać liście i formować piętra. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach