PogromcaBaobabow 214 Napisano 2 Czerwca @Adi_ejol ooo też fajny pomysł dzięki 🔥 tylko niewiem kiedy zacząć ona ma 9 dni. Ja lubię kłaść przy samej ziemi bo ładnie wygląda 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 2 Czerwca @PogromcaBaobabow no mnie właśnie wkurwialo jak kładłem bo sie robił gąszcz i traciłem orientację. Zobacz sobie u mnie jak robiłem topping i lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 2 Czerwca @Adi_ejol @Adi_ejol no z tym się zgodzę że jest trochę gęsto ciągle się staram odsłaniać miejsca gdzie kwitnie ale przybić ja teraz bardziej też nie da rady zobaczymy co z tego będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 2 Czerwca @PogromcaBaobabow dla mnie to „trochę gęsto” było tak wkurwiajace, że nigdy więcej nie zrobię takiego lst, tylko jakieś symetryczne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 2 Czerwca @PogromcaBaobabow normalnie, kładziesz szczyt jak najniżej, ale jeszcze za mała jest na lst 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 2 Czerwca W dniu 31/05/2024 o 07:35, Boczelli napisał: @PogromcaBaobabow ja uwzam zeby swiecic automatom 20 lub 18h na dobe, ale sam bede chcial sprobowac w przyszlosci swiecic 24h. Ile growerow tyle opinii, automaty sa swiatlobojetne wiec w teorii jest im obojetne ile swiecisz, ale z drugiej strony przy swietle zachodzi fotosynteza itd itd. Sa rozne rozkminy 😅 jak zaczales 18 to swiec 18, a na innej uprawie sobie stestujesz 20 czy 24. Jak masz regulacje co 1% to daj im z 5% wiecej kolejno co 2tyg i 40-50cm i obserwuj. Ale roślinę też musi odpocząć, 20/4 jest maks, a 18/6 jest optymalnie. I mi szkoda czasu żeby to sprawdzać, na pewno napisali to bardziej doświadczeni odemnie😅. Zmieniając zawody, nauczyłem się, że nic nowego nie wymyślę, bo wszystkie systemy już były wielokrotnie sprawdzane i wszyscy robią tak żeby było im wygodnie, ale trzymają się tych samych norm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca Cześć. Pany pytanie mam jaka może być maksymalna temperatura bo zwiększałem stopniowo moc lampy do 75% żeby być bliżej 100 jak zacznie ładnie kwitnąć. I sytuacja wygląda następująco niewiem co z tym zrobić 🥺@szamayo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Czerwca Dobrze jest.... u mnie było ostatnio 35 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca @WBB znaczy ja nie wiem czy termometry mam dobrze jeden pokazuje to co widzisz a drugi w tym czasie 26,2. Jeden jest w lewym dolnym rogu drugi na prawym górnym chyba że powinny być w innych miejscach bo też nie wiem I kiedy lampę na 100 dokręcić bo jedna kwitnie ma już sporo włosków a dwie są na wegu jescze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Czerwca @PogromcaBaobabow ja główny termometr ustawiam na wysokości szczytów. A z ciekawości jak rozkłada się temperatura w boxie daję w inne miejsce drugi, trzeci termometr.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca @WBB jeden dałem na ziemię a drugi do rurki złapałem tak jak mówisz ale 28.5 trochę mnie przeraża 🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Czerwca Termometr w dobrym miejscu o ile w niego wiatrak nie dmucha. No tak 1-2 stopnie mniej było by "spokojniej" na duszy 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca @WBB uderza na przeciwległy kąt. I dałem go na 2 ale nic nie pomaga 😅 @WBB jak dam lampę na 100 to powodzenia… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Czerwca @PogromcaBaobabow weź sobie moje 400W HPS i ogarnij temperaturę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 4 Czerwca @PogromcaBaobabow jaka może być maksymalna temperatura? To trzeba by było sprawdzić, ja osobiście nie sprawdzałem jaka temperatura może być maksymalna więc ci nie powiem, wiem że temperatura jest powiązana z wilgotnością, że im wyższa temp to musi być wyższa wilgotność czy coś takiego, ktoś wrzucał na forum kiedyś taka tabelkę, to na tą tabelkę się powołuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca @szamayo no właśnie stanęło na 28,5 i wilgotność podniosłem specjalnie do 75% bo masakra jest @WBB i jak to ogarniasz ? 😳 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 4 Czerwca @PogromcaBaobabow niżej ten mieszak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca @szamayo właśnie bardzo roślinami telepie czy niżej i w górę go skierować ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 4 Czerwca @PogromcaBaobabow jak masz mocny mieszak to ustaw go niżej ale w stronę ściany boxa obserwuj jak rośliny się zachowują wyobraź sobie idealny wiatr i taki wykombinuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 4 Czerwca A jakbym zmienił czas zamiast od 00:00-06:00 ciemno i dał np od 9:00-15:00 ?@szamayo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach