PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli cześć jeszcze mam do ciebie pytanko bo producent podaje że lampa na veg ma mieć 75-100% mocy i na kwitnięciu 100% ja mam ciągle na 25 rośnie to ładne tylko kiedy to zwiększyć i na ile w razie co ? 🫡 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 31 Maja @PogromcaBaobabow jesli chodzi o zwiekszanie mocy lampy to nie ma co do tego jakis scislych zalecen. Musisz ja poprostu wyczuc zeby wiedziec kiedy zwiekszac moc. Gdy widzisz, ze rosna zdrowe i maja dobre tempo wzrostu to mozesz delikatnie zwiekszac moc. Ja np wczoraj zwiekszylem moc do okoloc 35% (led 240W) i mysle, ze na dobre im to wyjdzie. Sa male wiec mam nadzieje, ze troche wieksza ilosc swiatla da im energie do wzrostu. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie wraz ze zwiekszaniem mocy wyraznie wzrasta temperatura wiec i to musisz miec na uwadze. Mocniej lampa to i mocniej wyciag zeby nie narobic w boxie tropikow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @moonka czyli obserwacja obserwacja i obserwacja jest kluczowa 😜✌️ dzięki za wszystkie rady z waszej strony chce się przygotować jak najlepiej przed kolejna uprawa 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 31 Maja @moonka @PogromcaBaobabow tylko ze w tym lumateku nie ma plynnej regulacji? Jest 25/50/75/100? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @moonka a powiedz mi jescze proszę jeżeli chodzi o naświetlanie automatów ile h jest optymalne bo ja w nie walę 18h @Boczelli ja i tak aplikacja steruje mogę dać co 1% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 31 Maja @PogromcaBaobabow ja uwzam zeby swiecic automatom 20 lub 18h na dobe, ale sam bede chcial sprobowac w przyszlosci swiecic 24h. Ile growerow tyle opinii, automaty sa swiatlobojetne wiec w teorii jest im obojetne ile swiecisz, ale z drugiej strony przy swietle zachodzi fotosynteza itd itd. Sa rozne rozkminy 😅 jak zaczales 18 to swiec 18, a na innej uprawie sobie stestujesz 20 czy 24. Jak masz regulacje co 1% to daj im z 5% wiecej kolejno co 2tyg i 40-50cm i obserwuj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli znaczy widać było że jak były na słońce wystawiane to nie rosły jak należy. Tylko jak będę dawał 5% co 2tyg to do zbioru będzie może z 35/45% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 31 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow no to co tydzień, chodzi o stopniowe zwiekszanie swiatla co jakis czas. Bedziesz widzial ze jest ok to dasz te 10-15%wiecej, wszystko kwestia obaerwacji Edytowane 31 Maja przez Boczelli 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli problem jeszcze mam przez to że była wsadzona na środek nie mam miejsca żeby jej nowe liście glebowac zostawić ją już do końca jak jest i się nie przejmować czy masz może jakiś pomysł na to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 31 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow ona juz zaczyna kwitnac, zostaw tylko szczyty trzymaj na tej samej wysokosci Edytowane 31 Maja przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli w sensie jak szczyty ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,327 Napisano 31 Maja @Boczelli ile upraw prowadzisz?😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 31 Maja @PogromcaBaobabow zaznaczone na czerwono to sa szczyty. Na nich beda sie budowac topy podczas kwitnienia. Moze pod liscmi jest ich wiecej, nie widac na tym zdjeciu. @WymiataczMega hahaha sam juz nie wiem, z 5 to na pewno 😅 i moze cos jeszcze z doskoku. Taki GrowMaster to by byla praca marzeń 🤩 ale brakuje jeszcze doświadczenia i znajomości 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli Po pracy zerknę jak to zrobić żeby je tak ładnie ułożyć dzięki 👌🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli a powiedz mi jeszcze ten nawóz raz na tydzień aplikować ? 3 dni nawóz 3 dni czysta będzie ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 31 Maja @PogromcaBaobabow poki co tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 31 Maja @Boczelli a co później jakoś więcej czy jak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 1 Czerwca @Boczelli growmaster daj numer konta to pójdzie tip za pomoc haha 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 214 Napisano 2 Czerwca Panowie pomocy bo rośnie mi jakiś Goliat jak ja mam na niej lst zrobić… 🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 2 Czerwca @PogromcaBaobabow a tak np @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach