Boczelli 3,321 Napisano 25 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow zabezpiecz lodyge na dole i bardziej zglebuj gore. Patrz relacje @Adi_ejol kierowalismy go ostatnio co do lst, u ciebie bedzie to samo. Słuchaj tez @szamayosz dobrze ci mowi Edytowane 25 Maja przez Boczelli 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @szamayo tak wygląda bo ziemi dosypywałem a pod nią było mokro 🫡 @Boczelli jak zabezpieczyć łodygę ? Nie mogę tego u Adriana znaleźć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow drut przyczepiony do lodygi u jej nasady przy ziemi sluzacy do tego zeby trzymala sie w miejscu podczas naginania wierzcholka w kazdym poradniku o lst o tym mowia czy piszą Edytowane 25 Maja przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @Boczelli znalazłem Adriana post se tonka i tak muszę pierw drut ogarnąć może moja za chwilę kupi jestem w stanie taki zrobić czy już a późno ? Foto z tamtego posta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Maja @PogromcaBaobabow da rade, wzoruj sie tym zdjeciem tu wszystko ladnie widac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @Boczelli jak zrobię to podeślę zdjęcie czekamy na drut 😜 @Boczelli dobra są rzeczy ważne i ważniejsze nie 😅 masz namiary na jakiś zakład pogrzebowy z dobrą zniżką ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 25 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow ta sama roslina co na zdjeciu wyzej ale tuz po wygieciu. Tutaj lepiej widac jak lodyga jest zahaczona o doniczke aby zostala na swoim miejscu Edytowane 25 Maja przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @moonka @Boczelli czy jest ok ? za blisko środka ja zasadziłem ale mam nauczkę na przyszłość 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 25 Maja @PogromcaBaobabow wyglada bardzo przyzwoicie. Pilnuj teraz odrostow i je dopinaj a przy tym odginaj liscie aby ich nie zaslanialy. Mozesz to robic codziennie max co 2 dni zeby miec wszystko pod kontrola 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @moonka no właśnie tak myślałem że te odrosty są kluczowe i żeby je dać nad liście dzięki 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Maja @PogromcaBaobabow jest git 👌 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @Boczelli mogę obniżyć ph sokiem z cytryny czy bez osełki 6-8 są ok ? Zmierzę jeszcze jutro jak woda odstoi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Maja @PogromcaBaobabow mozesz sokiem lub octem do 6.2-6.5 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 25 Maja @Boczelli te odrosty nie powinny się już podnieść ? Dałem w ogóle lampę na 25 % rowne ale nic się nie dzieje dziś je podlałem poczekam do jutra może lampa jest za wysoko ? @moonka właśnie potem jakoś to chwycę bo wbiłem po prostu śledzą w przeciwną stronę i ją odciągnęło a nawet dwa żeby lepiej trzymało Takie widełki są porządane ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 25 Maja @PogromcaBaobabow spokojnie. Uprawa to nauka cierpliwosci, daj im dzien czy dwa. Lampa 25% i okolo 40cm od roslin bedzie git 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 25 Maja Muszą się ogarnąć po treningu. Będzie git ziomek 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 26 Maja @Boczelli trochę szczyty sie podniosły a jak to wygląda z wycinaniem liści niektórych bardzo roślinka dostaje po dupie ? Tak myślałem czy tych przy skraju doniczki sie nie pozbyć wyciąłem tylko te dolne żółte chyba zrobiłem ok 😅 a i dwa listki mają końcówki takie żółte z czego jeden ma dziurę nie wiem od czego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 26 Maja @PogromcaBaobabow Dziura pewnie od drutu, liście ci w niczym nie przeszkadzają a łapią światło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 26 Maja @PogromcaBaobabow narazie je zostaw. Jeszcze przyjdzie czas, ze naprawdze beda przeszkadzac i wtedy wytniesz wiecej lisci na raz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 26 Maja @PogromcaBaobabow dokladnie jak wyzej ☝️ 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach