PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja - Pierwsza Uprawa -Lampa Led (TS 1000 LED 150W) + Początek Outdoor -LST. + Topping. -Floragard Grow mix z perlitem i „trichodermą?” Witam, z góry przepraszam, że nie ma postępu od początku, ale o forum dowiedziałem się w trakcie uprawy posiadam 3 roślinki i jedno nasionko, które jest obecnie w szklance wody roślinka została mi przekazana w okresie jak miała na moje oko około 2 tygodnie wychowywana w boxie z kartonu z jakimiś budżetowymi lampki led dwie pozostałe były uprawiane outdoor w oczekiwaniu na namiot, który zamówiłem i myślę, że dotrze do końca tygodnia wszystkie roślinki zostaną przesadzone do doniczek 20L wstawiam wszystkie zdjęcia, jakie mi się udało zrobić do tej pory i liczę na wasze wsparcie względem porad ✌️ Roślinka Nr. 1 ( 15.04) Roślinka Nr. 2 (27.04 ) Roślinka Nr. 3 (06.05 ) Doniczki + Lampy Model Budżet🤪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja I jeszcze jedno pytanie czy 70l ziemi wystarczy na 4 doniczki 20L czy jeszcze dokupić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NasionaMarychy.pl 1 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow ta roślinka nr 3 jakoś dziwnie wygląda 1 @Wspomnij Cytuj https://nasionamarychy.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja @NasionaMarychy.pl one były właśnie sadzone w tym samym czasie 2 i 3 a wyszła 9 dni później a było ogólnie zasadzonych 5 jedna poszła idealnie ta jedna opóźniona i 3 do utylizacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow skad wiesz ze automaty skoro niewiadomego pochodzenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja @Boczelli w sensie od znajomego nasiona ale nie wiadomo jaki sort @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow kiepski start maja, dla automatow moze to oznaczac wyrok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Maja 52 minuty temu, PogromcaBaobabow napisał: I jeszcze jedno pytanie czy 70l ziemi wystarczy na 4 doniczki 20L czy jeszcze dokupić ? na te doniczki co masz na zdjęciu to może zbraknąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja @Boczelli niby powiedział że automaty ale nie ufam Niemcom 😅 @Boczelli ten jeden Późno wyrósł ten pośredni 1-2 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 9 Maja (edytowane) @PogromcaBaobabow po tej najwiekszej nie widac zeby to bylo auto, ale zobaczymy. 70l nie starczy zeby usypac do pelna. A ta ziemia co masz to spoko fajna ale droga. Za 1 worek tej mialbys 5 workow light mixa. Edytowane 9 Maja przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja @Boczelli a ta nr3 się podniesie czy lepiej zasiać jeszcze jedno jak miała 12 dni około kiełkowania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow mysle ze sie ogarnie jak dostanie lepsze warunki. To twoja pierwsza uprawa, to czytaj, dowiaduj sie, obserwuj i sie ucz. Grow to temat rzeka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 9 Maja @Boczelli właśnie przez to że nie zrobiłem rozeznania widzę że link który mi dałeś to jakaś scamerska firma 🙂↕️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow podesłalem to tylko dla przykladu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 10 Maja @Boczelli z lampami też ostatnio dałeś wszystkie z linkami firm które są rejestrowane jako scam ale już mniejsza o to zamówiłem tego boxa stronami niedługo się holenderska prokuratura zajmie żeby kolejne osoby sobie lipy nie narobiły a akurat mam rodzinę w tych kręgach 😁 https://www.otto.de/p/jung-gewaechshaus-growbox-komplettset-anzuchtset-mit-zuchtzelt-led-lampe-anbau-pflanzen-bxtxh-70-x-70-x-160-00-cm-growbox-gewaechshaus-komplett-set-mit-abluft-cannabis-set-box-pflanze-growzelt-grow-box-zelt-pflanzenlampe-pflanzen-anbau-zelt-anzuchtset-mit-belueftung-gewaechszelt-starterpaket-sofort-einsatzbereit-anzucht-S05AW0F7/#variationId=S05AW0F77SX5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 10 Maja @PogromcaBaobabow zawsze jak cos wstawiam to tylko jako przyklad. Wstawiam pierwsze co mi wyskoczy po wpisaniu w google, nie bede jeszcze poswiecal dodatkowo czasu zeby co chwile komus wyszukiwac odpowiednia oferte. Daje przyklad, reszte mozna juz sobie ogarnac samemu 😉 @PogromcaBaobabow zwrot kasy od nich odzyskales? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 10 Maja @Boczelli Zblokowałem płatność w klarnie przez serwis klienta chwilę po zamówieniu więc może nie zdążyło wyjść chociaż z nimi to nikt nie wie zobaczymy co z tego będzie. Ten Box od spiderfarmer jest ok ? Większość nawet legit ma taki problem że nie ma towaru i prawie rok realizację dostawy… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja @PogromcaBaobabow @PogromcaBaobabow Na otto grubo przepłacony ten zestaw 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,367 Napisano 10 Maja @PogromcaBaobabow box, wyciag itd wszystko super. Tylko lampa moze byc troche za slaba. No i cena kosmos 😲 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 235 Napisano 10 Maja Wolę już dołożyć trochę a mieć pewność że to przyjdzie 😅 z lampą właśnie myślałem że 100w może nie stuknąć ale podobno na 60x60 powinna być ok sprawdzałem też u producenta to dosyć zbliżone kwoty @Mr.Green @Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach