moonka 3,136 Napisano 22 Czerwca @Lady Green tez mnie to zaciekawilo ale nic sie nie odzywalem😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 22 Czerwca @moonka @Lady Green chcę sprawdzić czy się uda 😄 spróbować nie zaszkodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 23 Czerwca Sięgając różnych źródeł widzę, że klonowanie z liścia się nie uda XD 😭 Pozostaje zaczekać czy może któraś łodyga będzie dobra do ujebania i próbowania szczęścia. Do kiedy mogę czekać? Jaka jest szansa, że taka łodyga wejdzie z powrotem w weg? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 25 Czerwca Dzień 9 od przejścia na 12/12. Chyba już widać oznaki przechodzenia na flo 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 29 Czerwca Flo dzień 13 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 30 Czerwca Jeszcze parę fotek na początek drugiego tygodnia flo 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 7 Lipca 21 dzień flo Zauważyłem, że trochę zżółkły liście i zobaczyłem kręcące się dookoła ziemiórki. Trochę poczytałem i ponoć dobrym sposobem na nie jest spryskanie lub podlanie ziemi wodą z czosnkiem albo obsypanie jej cynamonem. Ktoś może potwierdzić? Cynamon niby ma działać grzybobójczo, a ja sypałem tę mikoryzę. Poza tym topki ładnie się kształtują 😄 W dniu 31/01/2019 o 19:01, Tester napisał: Dobrym rozwiązaniem jest podlewanie roślin roztworem z czosnku, albo roztworem z wodą utlenioną (proporcja 1:4 z odstałą wodą z kranu) Na forum szybciutko znalazłem odpowiedź na moje pytanie 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 7 Lipca Warto w takim przypadku pomyśleć o lepach żeby wyłapać większe osobniki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 7 Lipca @WymiataczMega jasne, na pewno widziałem w castoramie nawet gdzieś przy kasach. Jutro podskoczę 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 7 Lipca @Tibijczyk zolte lepy to podstawa. Mozesz zrobic roztwór z czosnkiem. Rozgniatasz kilka ząbków i zalewasz litrem wrzątku, czekasz 24-48h i podlewasz tym. Ale najlepszym sposobem na nie są nicienie, wiem z doświadczenia. Ziemiorki jesli nie masz ich jakis ogromnych ilosci to nie są do końca szkodliwe jeśli nie przesuszasz ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 9 Lipca @Boczelli Taa żółte lepy już zamontowane, podlane raz wodą z czosnkiem i obok doniczki stoi roztwór, który ma je przyciągać - i faktycznie kilka już się utopiło 🙂 Jest ich niewiele ale właśnie jednego dnia ziemia się przesuszyła i nagle liście zżółkły. Czy ten roztwór czosnkowy można mieszać z nawozem? Czy sobie odpuścić na jakiś czas? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 9 Lipca @Tibijczyk lepiej nie mieszac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 13 Lipca 27 dzień flo cały czas na ziemiórki czeka lep, roztwór z octem jabłkowym i podlewam wodą z czosnkiem. Jest ich wyraźnie mniej, potrząsam doniczką i widziałem dosłownie dwie z czego jedną dałem radę zgnieść paluchem 🙂 Mimo to liście nadal żółkną, a kilka już musiałem usunąć. Niby walka z tym badziewiem trochę trwa ale ja to za miesiąc planuję ścinać, a nie patrzeć co z tego zostało poza tym topki prezentują się coraz ładniej, a liście zaczynają zmieniać kolor na fioletowy 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 14 Lipca Wczoraj wieczorem położyłem plaster ziemniaka, żeby spróbować zobaczyć larwy ale żadne się nie pojawiły. Za to pokazały się chyba skoczogonki - przyjaciele czy wrogowie? Ma około 1mm. Na nagraniu widać też innego, jeszcze mniejszego robacza, który "leży" i macha nogami. Jest to coś czym trzeba się przejmować? d3a87f23-da2f-4675-b153-6a8307a51fc9.mp4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 15 Lipca 29 flo żółknięcie postępuje 😞 następnym razem zamiast czosnku leję już normalnie nawozy. Może im po prostu czegoś brakuje? ł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 15 Lipca Co aktualnie podajesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 15 Lipca @WymiataczMega Przez ostatnie 3 podlewania, czyli nieco ponad tydzień, podlewałem wodą z czosnkiem. Mam nadzieję, że nie narobiłem tym więcej szkód niż dobrego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 15 Lipca Żadnych nawozów? Trochę azotu więcej fosforu i potasu. Możesz dać 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 15 Lipca @WymiataczMega wleję bio bloom i top max 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 15 Lipca Dobry wybór 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach