Mr.Green 4,309 Napisano 9 Maja Zostaw. Może się ogarnie 🙂 zawszę to jakieś doświadczenie. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 9 Maja Dzien 15 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 10 Maja 16 dzien Amnesia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 10 Maja Pomocy prosze. Co to na listku ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 11 Maja @michalmol jak nie bedzie postępowac to nie ma sie czym przejmowac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 11 Maja Jakie ustawienia lampy?Może brakować CaMg,początki wyjadania od mocnego światła?Troszkę kapuści,może być za mocne słoneczko. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 11 Maja 2 godziny temu, Kamehameha napisał: Jakie ustawienia lampy?Może brakować CaMg,początki wyjadania od mocnego światła?Troszkę kapuści,może być za mocne słoneczko. Program ppfd Meter pokazuje 550umola m2 . Tylko nie wiem czy to prawda bo to jest apka na fona. Sprawdzal ktos moze miernikiem czy ta apka Ppfd Meter dziala? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 11 Maja @Prepers chyba coś o tej apce nawijał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Maja @michalmol Tak sprawdzałem to, możesz się tym +/- sugerować, działa w przybliżeniu Dopisze ci jeszcze że jak już chcesz używać tej app to tylko do wyczucia swojej lampy, uważam że najlepiej ustawiać na oko 🙂 Ja nawet niewiem ile cm nad roślinami żarówki świeca 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 14 Maja W dniu 11/05/2024 o 12:41, Kamehameha napisał: Jakie ustawienia lampy?Może brakować CaMg,początki wyjadania od mocnego światła?Troszkę kapuści,może być za mocne słoneczko. Lampa hydro mars ts600 40cm od szczytu 20 dzien. Może ktoś ocenić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 14 Maja Jest ok. Ładnie nabita. Wystrzeli jak zacznie kwitnąć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Maja Podnieś lampę albo zmniejsz moc troszkę bo zaczyna Ci palić liście przyjrzyj się im czy na końcówkach nie robią się takie jakby kulki ja je widzę na zdjęciu. + liście wyglądają jakby miałby zbyt małą wilgotność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 14 Maja Dzięki Tatito zrobię tak właśnie Czemu czubki lisci ida do gory? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Maja (edytowane) @michalmol musisz ustawić światło białe kulki na końcówkach za dużo światła, liście wyginające się ku górze mało światła lub po prostu masz tam za ciepło. Jak u Ciebie z wilgotnością na jakim % utrzymujesz? Edytowane 15 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 15 Maja @Tatito czesto czytam Twoje odpowiedzi i widze, ze masz spora wiedze🙂 To widza teoretyczna czy zdobyta z doswiadczenia w prawie? Pytam calkiem serio bo czesto bardzo madrze doradzasz i stwierdzasz fakty po zobaczeniu zdjec @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Maja @moonka Jeżeli coś źle napisałem albo błędnie to proszę mnie poprawić, doświadczenie dopiero zdobywam bo też prowadzę pierwszą uprawę ale już miałem objawy jak też użytkownik dlatego wiem co jest przyczyną a Ty jak uważasz co jest przyczyną tych objawów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 15 Maja @Tatito nikogo nie bede poprawial bo sam nie wiem zbyt wiele😂nie mam pojecia od czego te liscie bo tak nigdy nie mialem🙃 jednak sadzac po kolorze to sa dobrze nabite azotem + wydaje mi sie, ze temperatura moze byc wysoka a wilgotnosc niska @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 16 Maja 18 godzin temu, Tatito napisał: @michalmol musisz ustawić światło białe kulki na końcówkach za dużo światła, liście wyginające się ku górze mało światła lub po prostu masz tam za ciepło. Jak u Ciebie z wilgotnością na jakim % utrzymujesz? Siema temp 24-26 wilgotnosc 65 22 dzien 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 16 Maja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalmol 48 Napisano 21 Maja 27 dzien coś się zaczyna dziac😜 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach