Gość Napisano 1 Maja Growbox: Zelsius 80x80x180 Lampa: Lumatek Attis 200w Medium: Biobizz Light Mix Nawozy: Biobizz Grow, Bloom, Top Max Nasiona: Hulk Berry Auto x2 Serwus🖐️ Nasiona wykiełkowane i w poniedziałek wsadzone do ziemi. Dzisiaj wyszły na powierzchnie. Lampa, wedle zaleceń producenta ustawiona na 100% mocy i odległość około 70cm. Co do treningu, to w planach mam (standardowo) lst i scrog. Wszelkie uwagi, porady mile widziane 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,311 Napisano 1 Maja (edytowane) @Joker na 100% mocy? Ja Ci radze dac 20% i 50cm. A no i szkoda takiej lampy i boxa na tylko 2 automaty Edytowane 1 Maja przez Boczelli 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Maja @Boczelli Szukałem info w internecie, za dużo tego nie ma i każdy pisze co innego więc uznałem, że ustawię tak jak każe producent. Cytat A no i szkoda takiej lampy i boxa na tylko 2 automaty Przy planowanym scrogu nie chciałem wrzucać więcej plantów żeby się tam nie dusiły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,387 Napisano 2 Maja @Joker producen na pewno nie sugeruje uzycia 100% w tej fazie wzrostu. Daj 20% I 50cm tak jak pisal Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Maja @moonka chce mieć sałaty niech ładuje 100%,widac madrzejszy, poczytal w internetach... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 2 Maja @Joker ja zapytam aby się upewnić... scrog z 2 automatów na 80x80? Chętnie to zobaczę. 👍🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 2 Maja Zaraz zacznie światło palić listki a wtedy zacznie się panika że może dam nawozu?Może złe Ph wody?Jak ci piszą wyżej zmień moc i podnieś,poza tym jest wiele relacji na tej lampie,przeczytaj je chociaż to zobaczysz jak ludzie prowadzą rośliny na tej lampie. Co najmniej 4 donice 11l w tym boxie daj,dorzuć jak masz jakieś nasionka szkoda nie wykorzystać rozmiaru boxa,jak z coś nie wypali to masz zabezpieczenie na jakiś plon a tak zostaniesz z jednym plantem lub żadnym. Dokup jeszcze calmag,bo napewno będzie Ci potrzebny za jakiś czas 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Maja 8 godzin temu, moonka napisał: @Joker producen na pewno nie sugeruje uzycia 100% w tej fazie wzrostu. Daj 20% I 50cm tak jak pisal Boczelli Sugerowałem się tym: Ale spoko, już ustawione tak jak zasugerował Boczelli. 5 godzin temu, Lady Green napisał: @Joker ja zapytam aby się upewnić... scrog z 2 automatów na 80x80? Chętnie to zobaczę. 👍🏻 Taki jest plan. 5 godzin temu, Kamehameha napisał: Zaraz zacznie światło palić listki a wtedy zacznie się panika że może dam nawozu?Może złe Ph wody?Jak ci piszą wyżej zmień moc i podnieś,poza tym jest wiele relacji na tej lampie,przeczytaj je chociaż to zobaczysz jak ludzie prowadzą rośliny na tej lampie. Co najmniej 4 donice 11l w tym boxie daj,dorzuć jak masz jakieś nasionka szkoda nie wykorzystać rozmiaru boxa,jak z coś nie wypali to masz zabezpieczenie na jakiś plon a tak zostaniesz z jednym plantem lub żadnym. Dokup jeszcze calmag,bo napewno będzie Ci potrzebny za jakiś czas Okej, domówie jeszcze calmag. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 2 Maja 1 godzinę temu, Joker napisał: Taki jest plan. Wysoko stawiasz sobie poprzeczkę jak na pierwszy raz. Powodzenia, oby urosły duże. 👍🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,387 Napisano 2 Maja (edytowane) @Lady Green biorac po uwage, ze to automaty to poprzeczka jest bardzo wysoko😅 jest to jak najbardziej wykonalne ale od startu trzeba w 100% wiedziec co sie robi i nie dac ciala na zadnym kroku Edytowane 2 Maja przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Maja Poprzeczka: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 2 Maja @moonka można też liczyć na farta, pomoc forumowiczów... A może tak naprawdę wie co robi... 🤷🏻♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 2 Maja @Joker 3 godziny temu, Joker napisał: Poprzeczka: Poważnie? 🤦 Z fartem stary 😜! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja (edytowane) Dzień 6 Cześć i czołem, zapewne nie spytacie się skąd się wziąłem. Może i lepiej bo i tak bym nie powiedział. Zgodnie z waszym zaleceniem moc lampy zmieniona na 20%, jednak musiałem podbić do 40% bo zaczęły się trochę wyciągać do góry. Również zgodnie z zaleceniem Kamehameha zamówiłem CalMag który powinien przyjść w tym tygodniu. Podpatrzyłem też na innej fotorelacji termometr z miernikiem wilgotności z aplikacją, który też zamówiłem. Fajna sprawa bo zapisuje odczyty w aplikacji, więc można sobie śledzić jak wilgotność wygląda w ciągu dnia. Przedwczoraj odpaliłem nawilżacz powietrza by podbić trochę wilgotność w boxie. Poza tym nic ciekawego. Edytowane 6 Maja przez Gość dodanie zdjęcia z aplikacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 6 Maja @Joker ta wilgotność lepiej by było jakby na stałym poziomie około 70/75% była @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 6 Maja @Joker mamy chyba higrometry z tej samej firmy Govee, polecam również nawilżacz z tej samej firmy wtedy można zrobić synchronizację i nawilżacz będzie utrzymywał ta sama wilgotność po czym się wyłączy 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja 6 minut temu, Wilq napisał: @Joker mamy chyba higrometry z tej samej firmy Govee, polecam również nawilżacz z tej samej firmy wtedy można zrobić synchronizację i nawilżacz będzie utrzymywał ta sama wilgotność po czym się wyłączy 😁 Tak dokładnie Govee. Dzięki za info, obczaję ten nawilżacz 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Maja Mam pytanie do mądrzejszych od siebie. To normalne, że w pokoju przy wilgotności powietrza 87%, w boksie jest ledwo 66%? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 8 Maja @Joker no jak masz tam lampę itp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Maja @Joker wiatraki jakieś działają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach