Adi_ejol 629 Napisano 23 Czerwca 2024 @pacanek No jest tam wężyk dość krotki, nie powiem ile dokładnie ale z 40cm, no i tak go pasuje ustawić żeby woda nie miała pod górkę, pod odpływ np można wrzucić, ale u mnie po 8h to może z 10% zbiornika wypełniło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 23 Czerwca 2024 12 dzień flo tego pacjenta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 23 Czerwca 2024 @Adi_ejol dales w 5tygodniu bakterie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 23 Czerwca 2024 @Boczelli nic nie dawałem Przy następnym podlaniu coś dorzucić? Trochę jestem w plecy bo już 8 tydzień z tego co widzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 23 Czerwca 2024 (edytowane) Zobacz instrukcje biotabsa, jest napisane co w 5 tyg podac. Chodzi o 5 tydzien w docelowej ziemi. Ja swoim wczoraj dalem i dorzucilem po 0.5 tabsa. Edytowane 23 Czerwca 2024 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 23 Czerwca 2024 @Boczelli no już zobaczyłem, patrzyłem na tą instrukcję wcześniej ale gdzieś mi się w głowie zakręciło, że to ma być na flo i olałem sprawę. To co nadrobić jak najszybciej i dont panic? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 23 Czerwca 2024 @Adi_ejol ta spokojnie, sam orgatrex tez mozesz czasem do podlewania dodac troche. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 23 Czerwca 2024 @Boczelli to jeszcze jedno pytanie, przyszła fala upałów i jak włączam osuszacz to mi wypierdala temperaturę do 28/29 stopni, ale wilgotność bez osuszacza dochodzi do tych max 65%, to chyba bez problemu co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 23 Czerwca 2024 @Adi_ejol ponizej 30 stopni jest ok, 65% rh to za duzo chociaz sam teraz tyle mam na flo, ale robie wichure w boxie. Doloz wentylatorow albo nie rezygnuj z osuszacza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 23 Czerwca 2024 @Boczelli będę kombinował i szukał ustawienia, na szczęście tylko kilka dni upału będzie @Boczelli Następne podlewanie im dać z bactrexem, potem ponownie calmag i za jakiś tydzień herbatka, zgadza się? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 23 Czerwca 2024 @Adi_ejol no tak terazdaj im ta mieszanke orgatrexu z bactrexem, a potem dalej wg planu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 24 Czerwca 2024 Szybka aktualizacja: 2 tydzień flo, nadrobiłem 20ml orgatrexu i 1g bactrexu w 500ml wody Laboratorium jak Walter White 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 25 Czerwca 2024 Mam pytanko, dotychczas dawałem im 1,5L wody i to wystarczało na te 4 dni, wczoraj dostały tylko 0,5 z bakteriami, a teraz wilgotność niska temperatura wysoka, myślicie, że mogę już dziś im wlać po litrze z calmagiem? Z wierzchu gleba wyschła, trochę głębiej jest wilgotno ale raczej bez szału @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 25 Czerwca 2024 @Adi_ejol bylo im normalnie zrobic tak jak zawsze lejesz 1.5l tej mieszanki. Sprawdz po wadze doniczki czy juz czas podlewac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 25 Czerwca 2024 (edytowane) @Boczelli przyjanuszyłem na bakteriach xD A tak poważnie to znalazłem ulotkę w grafice gdzie było napisane „użyj 500ml tego roztworu na donice” więc uznałem, że chodzi o dokładnie 500ml Bo choćby wcześniej były napisane proporcje na litr wody +uznałem to za korzystne bo mniej wody=wczesniej następne podlanie=szybciej użyty calmag Edytowane 25 Czerwca 2024 przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 25 Czerwca 2024 (edytowane) @Boczelli niedobory magnezu to te jaśniejące brzegi liści? Ostatnim razem podałem calmag wszystkim roślinom, ale te przebarwienia występują tylko na jednej, jak to rozegrać następnym razem? @Udyr ty w sumie zauważyłeś ten niedobór, co byś doradził? Edytowane 25 Czerwca 2024 przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 25 Czerwca 2024 @Adi_ejol zawsze najlepsza opcja to karmienie i traktowanie kazdej rosliny indywidualne jesli chce ci sie w to bawic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 25 Czerwca 2024 @Boczelli myślę, że nie przerośnie mnie to Tą samą dawkę podać? (1ml/L) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,711 Napisano 25 Czerwca 2024 @Adi_ejol jak masz calmag z biobizza to daj jej ze 4ml/l xD obserwuj mlodsze liscie bo te stare juz raczej takie zostana 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 25 Czerwca 2024 @Boczelli nie przesadzę? XD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach