Adi_ejol 470 Napisano 20 Czerwca @Boczelli a ten calmag to już pewnie tylko do ziemi nie? I wszystkim trzem go zapodać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 20 Czerwca @Adi_ejol no moglbys zrobic oprysk, ale tak zeby na kwiaty nie pryskac 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 20 Czerwca @Boczelli no i wtedy mogę równorzędnie podać herbatkę i calmag? I czy w zasadzie jest jakaś przewaga oprysku nad podlaniem? Bo mogę bez kombinowania podlać następnym razem z calmagiem a potem herbatka solo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 20 Czerwca @Adi_ejol oprysk szybciej zadziala. Mozesz razem to i to 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 21 Czerwca Ale duże cholerstwo xD 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 21 Czerwca (edytowane) Trochę mi to skomplikowało życie, bo poza boksem nie daje rady bo stoi w korytarzu gdzie są drzwi wyotwierane itd a w boksie zajmuje od chuja miejsca i robi saunę Edytowane 21 Czerwca przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 21 Czerwca @Adi_ejol tyle co jedna donica bo ma wymiary 22x28. Robi saune tzn? Wyciag na maxa nie da rady zbic temp? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 21 Czerwca (edytowane) Będę ogarniał wszystko po meczu bo odpaliłem go testowo na 5 minut. Temperatura od razu skoczyła do 25 a działał krótko, stąd obawa, że sauna ale może nie będzie rosło więcej A z miejscem w teorii tyle co donica ale w praktyce to już i tak ciasnawo miałem, ale będzie dobrze xD A najwyżej kolejnym zakupem będzie nowy wyciąg xD Edytowane 21 Czerwca przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pacanek 10 Napisano 21 Czerwca @Adi_ejol czekam na opinie sam szukam nowego osuszacza bo też miałem z troteca ale zabawkę bo kupiłem ttp 10 E , on ma funkcję wyłączania jak zrobi się jakiś poziom wilgotności czy tylko przed zalaniem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 21 Czerwca @pacanek no możesz sobie ustawić poziom wilgotności z regulacją co 5 i ci utrzymuje Jutro będę ogarniał to coś więcej mogę napisać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 22 Czerwca Siema, update Już nie wiem jakich ram czasowych się trzymać, jest początek kwitnienia xD Pozostałe dwie przeszły fryzjera, jedna musiała hardkorowo bo był busz Musiałem podnieść najstarszą mocno do góry bo najmłodsza siostra nie zwalnia tempa Podlane po 1,5L wody + calmag 1ml/L Zarzuciłem osuszacz i robię testy, ustawiłem wilgotność na 55% i bardzo szybko zbił do tego poziomu, co jakiś czas się włącza i reguluje. Zakleiłem w osuszaczu diodę informującą o przedziale wilgotności, i czy powinienem zakleić też ten panel sterujący? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 22 Czerwca @Adi_ejol lepiej zakleic, licz sobie kwitnienie zebys wiedzial mniej wiecej kiedy ciac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 22 Czerwca @Boczelli mam zapisane ale nie chce mi się przy każdym poście pisać, bo się to rozjeżdża o parę dni A ten calmag to im podać kilkukrotnie czy powinno wystarczyć raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 22 Czerwca (edytowane) @Adi_ejol to usrednij im poczatek kwitnienia i licz tygodniami nie dniami dla wszystkich tak samo. Calmag daj ze 2 razy i obserwuj Edytowane 22 Czerwca przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 22 Czerwca @Boczelli a tak średnio po jakim czasie zarzucasz filtr? Bo trochę wzrosła temperatura jak wrzuciłem osuszacz i powoli je czuć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,320 Napisano 22 Czerwca @Adi_ejol jak czuć to odpowiedni moment na filtr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 22 Czerwca @Adi_ejol ja to juz przed flipem zalozylem bo jebalo ostro 😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 22 Czerwca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 22 Czerwca @pacanek ok wstępnie mogę coś powiedzieć, bo już działa od 8h. Trotec TTK 30E Ustawiony jest na 50%, włącza się jak wilgotność osiągnie 65 i w jakieś 3 minuty zbija z powrotem do 50%. Aktywuje się jakoś co 5 minut, ale były świeżo podlane. Ma dwie prędkości wentylatora, na jedynce już jest dość głośny. Na papierze rozmiar wydawał się być trochę przystępniejszy (22x28x41cm), ale ja nie władam wyobraźnią przestrzenną więc moje zdanie jest nieobiektywne xD ale na szczęście schował się pod roślinami. Cena 135€ z przesyłką 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pacanek 10 Napisano 22 Czerwca Patrzyłeś może ten kabel co tam dodają by zrobić se większy zbiornik ? Wie ktoś jak to działa czy trzeba osuszacz dać wysoko by ta woda leciała czy on to sam pompuje, właśnie widziałem na amazonie za tyle i za tą samą cenę widziałem też ttk 32 E @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach