Boczelli 3,349 Napisano 16 Czerwca @Adi_ejol no powinny 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 18 Czerwca Siemanko, od 12 dni światło działa 12h. Wydaje mi się, że najstarsza roślina w końcu zaczyna coś pokazywać ale ocenie dopiero na czasie. Dziś minął ok. Tydzień od kiedy pierwsza zaczęła kwitnąć, pozwolić sobie na jakiegoś fryzjera czy narazie nie widzicie potrzeby? Wrzucam też zdjęcie które fajnie pokaże efekt lst które wykonałem na najmłodszej roślinie, dla potomnych. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 18 Czerwca Bardzo mi miło z powodu reakcji, proszę jeszcze o odpowiedź: czy robić fryzjera roślinie na pierwszym planie? (7 dni flo) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 18 Czerwca Jak już się określiła to ja fryzjera robię do trzeciego tygodnia flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 18 Czerwca @WymiataczMega i wycinasz wszystko poniżej 4 piętra czy jak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 18 Czerwca @Adi_ejol zazwyczaj wycinam liście i słabo rokujące topki z dołu rośliny. Musisz wyznaczyć sobie jakąś wysokość. Zobacz to na przykład @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 18 Czerwca @WymiataczMega to u mnie chyba jeszcze za wcześnie na takie ostre cięcie dołów Tak to wygląda od boku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 18 Czerwca Tyle gdzieś ja bym wyciął. Wszystko z łodyg. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 19 Czerwca @WymiataczMega no dobra, ale poczekać jeszcze chwilę czy już? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 19 Czerwca @Adi_ejol ja takie manewry staram się robić do trzeciego tygodnia flo. Ty masz który? Dobra wiem. Początek drugiego tygodnia. Możesz jeszcze poczekać albo działać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 19 Czerwca @WymiataczMega teraz już jestem skuty to nie wiem czy nie odpuszczę już xD @WymiataczMega zaznaczyłbyś mi tak na oko ile byś tą ciał? Dobra aktualizacja szybka, zrobiłem fryzjera największej roślinie, zdjęcia przed i po Zwiększyć trochę prześwit z góry? 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 19 Czerwca Dobra robota 👍. Zrób prześwit od góry. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 19 Czerwca @WymiataczMega ale ogólnie nie powinienem też za dużo wyciąć na tym etapie nie? Obecność liści też jest istotna? Wyciąć minimum niezbędne do odsloniecia niższych topów? No to w sumie finalnie wyszlo tak. Jutro bądź po jutrze będę podlewał to dodam calmagu i następne podlewanie będzie z herbatką czyli około 2,5 tyg po przełączeniu na 12/12, będzie tak? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 19 Czerwca @Adi_ejol ja bym te mniejsze boczne szczyty tez wyjebal 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 19 Czerwca @Boczelli które xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 20 Czerwca @Adi_ejol a to może lepiej zostaw jak jest 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 20 Czerwca @Boczelli tak myślę właśnie xD A jak sobie przygotuję herbatkę to mogę do niej dodać calmagu czy muszę to podzielić na dwa posłania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 20 Czerwca @Adi_ejol calmag daj osobno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 20 Czerwca @Boczelli to jak podleje herbatką tak 2,5 tygodnia po przełączeniu to będzie okej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 20 Czerwca @Adi_ejol @Adi_ejol tak spokojnie. Tam producent podaje chyba zeby dopiero podawac od 3tyg flo, ale ja daje wczesniej. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach