Boczelli 3,349 Napisano 14 Czerwca @Adi_ejol nie ma, tak jak @WymiataczMega mowi, calmag to calmag i nie ma sie co rozwodzic. @Lady Green MgSO4 siarczan magnezu, do kompieli tez sie jej uzywa, chyba nawet głównie do tego, a grow to zastosowanie poboczne 😁 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 14 Czerwca @WymiataczMega nie było to aż takie ważne ale chciałem spytać xd @Boczelli czyli na przykład calmag biobizz i wedle zaleceń producenta ta? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 14 Czerwca @Adi_ejol tak, w tym biobizzie jest chyba zalecane od 0.3 do 1.4 ml/l, ja bym dal 1ml na poczatek. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 14 Czerwca @Boczelli a zapytam z wyprzedzeniem, jak się ten calmag w ogóle podaje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 14 Czerwca @Adi_ejol oprysk poki nie ma kwiatow lub normalnie do ziemi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 15 Czerwca Mam pytanko, do nawożenia na kwitnieniu mam herbatkę i pk 5-8. Herbatki mam dużo ale pk 200ml, czy myslicie, że będzie to wystarczająca ilość na moje trzy rośliny? Bo mogę dokupić jeszcze jak będę zamawiał calmag, żeby przyjanuszyc na wysyłce. I w sumie jeszcze jedna sprawa, najstarsza roślinka została trochę w tyle, podłożyć jej coś pod doniczkę żeby wyrównać? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 15 Czerwca (edytowane) @Adi_ejol powinno wystarczyc. Na poczatku lej herbatke na przemian z woda. Wode zamieniasz na pk w pozniejszej fazie flo czyli gdzies po miesiacu moze 6 tygodniach. Przynajmniej ja tak robie no chyba, ze widze duze zapotrzebowanie na pk to wjezdza ono wczesniej tak jak mam obecnie gdzie laduje w nie ile sie da a one i tak wszystko przejadaja. Co do mniejszej rosliny to mozesz cos pod nia podlozyc aby wyrownac ja z reszta🙂 Nie bylo mnie kilka dni a tu takie zmiany. Bardzo dobrze idzie Ci to grow👍👍🙂 Edytowane 15 Czerwca przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 15 Czerwca @moonka a co z tymi szczytami? Wyrównać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 15 Czerwca @Adi_ejol tak wyrownaj🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 15 Czerwca @Adi_ejol jak bedziesz uzywal herbatki na zmiane z pk i woda to spokojnie wystarczy. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 16 Czerwca @Boczelli @moonka widziałem gdzieś takie coś, że kiedy facetowi zadaje sie dwa pytania pod rząd to odpowiada tylko na pierwsze i sprawdza się to w przypadku moich pytań na forum xD @Lady Green możesz powiedzieć, czy zauważyłaś coś takiego ze swojej perspektywy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,159 Napisano 16 Czerwca @Adi_ejol no proszę, to by wiele wyjaśniało... 😎 Czyli to nie bycie "roztrzepanym", to nie życie w pędzie, to nie bagatelizowanie pytania, to nie lekceważenie rozmówcy, mało tego... to nawet nie jest Wasza wina... 😊😅 @Adi_ejol no to teraz każdy kto to przeczyta będzie już odpowiadał na oba pytania no chyba ze jedno świadomie przemilczy... 😉 P.s. niektórzy podstawiają, a niektórzy te najmniejsze po kątach ustawiają żeby się zaczęły wyciągać. Do 3 tyg flo będą rosły, ja bym sie chyba jeszcze wstrzymała z podstawianiem czegokolwiek... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 16 Czerwca @Adi_ejol ja rowniez to zauwazylem😂😅 czasami poprawie posta bo w pore zorientuje sie, ze nie odpowiedzialem na wszystkie zadane pytania😂 grunt, ze finalnie padaja odpowiedzi na wszystkie pytania😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 16 Czerwca @Adi_ejol ja jak widze ze ktos wyzej juz dobrze odpowiedzial to juz nie odpowiadam. Czasem mi sie nie chce, ale wszytko widze🧐 @Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,159 Napisano 16 Czerwca 6 godzin temu, Boczelli napisał: ale wszytko widze🧐 Nie strasz, nie strasz... 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 16 Czerwca Dziś mija 10 dzień od kiedy przełączyłem na 12/12. Dwie z trzech roślin kwitną a najbardziej w tyle została najstarsza. Podniosłem dziś tą najstarszą najmniejszą żeby wyrównać, czy z racji, że nie spieszy się jej z kwitnięciem powinienem być bardziej wyczulony na jakieś znaki hermienia? Poza tym dostały po 1,5L wody, osuszacz i calmag przyjdzie do mnie początkiem tygodnia a lampa ok 40cm/50%, podkręcać po kilka procent raz na tydzień? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 16 Czerwca @Adi_ejol mozesz powoli zwiekszac moc, tak zeby za jakies 3tyg bylo 75% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 16 Czerwca (edytowane) @Boczelli to już sobie pozwolę syknąć kilka % do góry bo już z 10 dni jest na 50% A co z tą ostatnią która jeszcze nie kwitnie? Zachować szczególną ostrożność xD? Edytowane 16 Czerwca przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 16 Czerwca @Adi_ejol ano tak 2 pytania byly 🤫 no ostroznosc trzeba zawsze zachowywac ale chyba bez przesady, ona ma po prostu slabszy wigor 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 16 Czerwca @Boczelli No ale juz na czasie sie powinny pokazywać pre flowery? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach