św. Mateusz 0 Napisano 15 Kwietnia Siemka, jestem nowy i mam pytanie dla doświadczonych growerow. Jaki zestaw na start ? Uprawę chce prowadzić indoor, jako nowa osoba chce zobaczyć ,,jak to smakuje” i spróbować ,być może, nowej pasji. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie i czy złapie na to zajawkę. Mam w planach zacząć od jednej lub dwóch sadzonek i teraz wysuwa sie pytanie, jakie rozmiary, jaka lampa i ile musi mieć W, o ziemi mam trochę wiedzy.Najbardziej interesuje mnie growbox i lampa? Jeśli jest szansa nabyć widzę bez eksperymentowania i niepotrzebnie wyrzucania pieniędzy w błoto to bardzo dziękuje za wskazówki. chciałbym też zaznaczyć, że to dopiero mój początek, więc cenowo nie chciałbym przesadzać, nie oczekuje mega super owocnych plonów po prostu chce zobaczyć czy się w tym odnajdę i czy w rezultacie może mi coś z tego wyjść. Pozdro;D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Kwietnia Lampę dobierasz do wielkości boxa, na dole strony masz kalkulator... i niestety zbudowanie boxa to nie jest 200zl... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 15 Kwietnia (edytowane) @św. Mateusz jaki masz budzet to ci powiem na co mozesz liczyc. I czy chcesz sam budowac boxa, skladac lampe itd czy gotowce. Edytowane 15 Kwietnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
św. Marek 0 Napisano 15 Kwietnia jestem studentem wiec budżet ,jeśli jest opcja, postarałbym się zeby był dosyć mały, lubie majsterkować to sam mógłbym złożyć taki zestaw. Aktualnie jadę przygotowuje ziemie i mysle nad zbudowaniem samemu grow boxa mam małe zdjęcie rysunek może nie jest za piekny ale wiecie o co chodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Kwietnia @św. Marek zależy od lamy, na veg 50-70cm na flo nawet i 20cm...Wszystko zależy od sprzętu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
św. Marek 0 Napisano 15 Kwietnia teraz pytanie jaki sprzęt hahaha @vego1989 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 15 Kwietnia (edytowane) @św. Marek 120cm moze byc za niski . Jak chcesz po taniosci i w miare ogarniasz majsterkowanie to szukaj pod haslem zyrandoled. Na 70x70 potrzeba jakies 200W dobrych LEDow Edytowane 15 Kwietnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
św. Jan 0 Napisano 15 Kwietnia a co powiedzie o tym? https://allegro.pl/oferta/panel-lampa-led-grow-cob-150w-do-uprawy-roslin-3x-full-spectrum-14088868651 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 15 Kwietnia Nie chce mi sie z fake kontami gadac. Zaloz jedna normalne to pogadamy. Szanuj nas to my bedziemy szanowac Ciebie. @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
św. Jan 0 Napisano 15 Kwietnia przepraszam po prostu cenie sobie bezpieczeństwo dlatego nie korzystam tylko z jednego konta ale i tak dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 15 Kwietnia @św. Jan zmiana kont nic ci nie da gosciu 😅. O bezpieczeństwo na takich stronach dba sie inaczej. . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
św. Jan 0 Napisano 15 Kwietnia ,,zmiana konta” to proces kazdy dba o bezpieczeństwo po swojemu pozdrawiam kolego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach