Adi_ejol 379 Napisano 11 Kwietnia Siemka, chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony rzucił okiem na zestaw zanim zrobię przelew bo poprzedni kupiłem bez żadnej konsultacji i musiałem zwracać więc tym razem chce tego uniknąć. Dodatkowo chce się upewnić czy doniczki 11L będą odpowiednie do namiotu 60x60 (3 automaty). Oraz proszę o jakieś opinie odnośnie ziemi Canna Terra. Oczywiście z góry dziękuję za wszelką pomoc oraz zdrowia dla wszystkich, 5. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 11 Kwietnia @Adi_ejol dlaczego akurat wybór padł na Canna? Oczywiście, nie mówię, że nie.... tylko u nas aktualnie większość chyba na BioBizz (najłatwiej) albo BioTabs leci 😉 Zestaw wg mnie wydaje się ok. Ja bym tylko chyba nad donicami się zastanowił bo okrągłymi łatwiej obracać w razie takiej potrzeby... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 11 Kwietnia (edytowane) @Adi_ejol miernik ph gleby do wyjebania. Jak chcesz te nawozy to potrzebny ci bedzie miernik ph plynu . Jak nie chcesz sie bawic w regulowanie i mierzenie ph za kazdym razem to wez sobie zestaw nawozow z BioTabs. Box, lampa, wyciag, mieszak- ok bedzie smigac Doniczki na automaty dałbym 9l i 4szt i masz jeszcze trochę miejsca na ruchy. Ziemie wez Light mix z Plagrona albo Biobizza, bo Canna jest mocno nabita nawozami mineralnymi. Edytowane 11 Kwietnia przez Boczelli 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 379 Napisano 11 Kwietnia (edytowane) @WBB Dzięki za radę odnośnie doniczek, właśnie takiej pomocy potrzebowałem bo ja nie mam żadnego doświadczenia. Odnośnie Canna to wybór padł ze względu na oprawę graficzną XD ale jeśli BioBizz jest polecany to nie widzę problemu żeby kupić tą ziemie. Jeszcze odnośnie nawozów, czy ten zestaw będzie okej? @Boczelli Dzięki za odpowiedź. Jeśli wezmę nawozy z BioTabs to nie potrzebuje żadnego miernika Ph czy Ph płynów? Wolałbym na start jednak ułatwić sobie to wszystko możliwie bardzo. Na razie nie planuje 4 krzaków, zostałbym przy 3, w takim przypadku jakie doniczki? Edytowane 11 Kwietnia przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 11 Kwietnia @Adi_ejol wiem o co chodzi z tą oprawą graficzną.... bo ja też oczami kupuje 🙂 Ja Canny nie używałem więc nic ciekawego nie podpowiem. Ale jak zmienisz ziemię na BioBizz to ja bym nawozy od BioBizz wziął.... żeby lecieć "jedną marką". 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 11 Kwietnia @Adi_ejol jesli zastosujesz caly zestaw BioTabs tak jak producent poleca to nie potrzebujesz zadnych miernikow. Sam stosuje Biotabsa i rosliny sa piekne i zdrowe od poczatku do konca. Automaty sadzi sie zazwyczaj w donice miedzy 7, a 11l. Ja osobiscie daje 9l i jest idealnie. Nie robi to znaczacej roznicy @WBB niby tak, ale biobizzy bedzie musial juz ph mierzyc i tu sie sprawa komplikuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 11 Kwietnia @Boczelli ja nie mierzę/nie mierzylem bo mi się miernik zdupcył i jakoś tam szło 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 11 Kwietnia @WBB no ja tez nie mierzylem nawet jak na biotabsie nie lecialem, ale jakies tam doswiadczenie juz sie mialo i wiedzialo co jest 5. Jak juz komus doradzam cos to mowie jak sie powinno robic "książkowo". 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 379 Napisano 11 Kwietnia @Boczelli Czyli podsumowując: -Elementy wchodzące w skład boxa zostają -miernik ph do wyjebania -ziemia biobizz/plagron light mix -nawozy BioTabs bez mierzenia Ph -doniczki 9L nawet przy 3 krzakach będą odpowiednie Reszta wyjdzie w praniu, dzięki za pomoc, pewnie jeszcze wielokrotnie się bede odzywał haha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 11 Kwietnia Ale nawozy to musisz wiedzieć konkretnie co... bo to taki mały zestaw potrzebujesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 379 Napisano 11 Kwietnia @WBB A to nie ten "perfect plant set" ? https://www.growtent.pl/product-pol-6755-Biotabs-Perfect-Plant-Pack-organiczny-zestaw-nawozow-na-2-rosliny.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,021 Napisano 11 Kwietnia @Adi_ejol tak. Ale niech @Boczellizweryfikuje czy coś jeszcze bo ja na tym nie robiłem ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 379 Napisano 11 Kwietnia @Boczelli Czy masz na myśli ten zestaw? https://www.growtent.pl/product-pol-6755-Biotabs-Perfect-Plant-Pack-organiczny-zestaw-nawozow-na-2-rosliny.html Czy po prostu same tabletki: https://www.growtent.pl/product-pol-5598-BIOTABS-Tabletka-Indoor-10szt.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 11 Kwietnia @Adi_ejol @WBB w tym zestawie jest wszystko co potrzeba. Opcjonalnie mozna dokupic boomboom spray, herbatke pk i silcum flash. @Adi_ejol caly zestaw inaczaj to mija sie z celem 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 379 Napisano 11 Kwietnia @Boczelli Ostatnia kwestia, bo właśnie skończyły sie na stronie namioty royal room 60x60x160cm, czy taki będzie się jakkolwiek różnił? https://www.growtent.pl/product-pol-1587-Homebox-Homelab-namiot-do-uprawy-60x60x160cm.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 12 Kwietnia @Adi_ejol nie mialem ani jednego ani drugiego. Pewnie roznia sie jakoscia wykonania, szczelnoscia zamkow, umiejscowieniem otworow itd. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach