Nowy 1 Napisano 2 Kwietnia Część Jak działa filtr węglowy? W sensie ma jakiś wiatraczek w środku i podłączam go do gniazdka czy potrzebuje jakiś zewnętrzny do wyciągnięcia powietrza z namiotu (w moim przypadku pokrowca na drukarkę 3d)? Polecacie mi jakiś tani? Da się zrobić samemu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Kwietnia Na końcu wyciągu (przeważnie poza namiotem) jest wentylator, który "przeciąga" przez ten filtr powietrza z boxa i wypuszcza je na zewnątrz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nowy 1 Napisano 2 Kwietnia A drogi taki zestaw? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Kwietnia @Nowy różne są a i dobiera się go do kubatury boxa. Myślę, że 150-200 trzeba by dać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 2 Kwietnia @Nowy Sam filtr węglowy, nie ma w środku mechanicznych części. Podłącza się najczęściej 2 wentylatory. 1 z góry, 1 z dołu i przez taki układ, filtr powietrza zaciąga sobie zapachy i inne takie a wypuszcza bezwonne powietrze. Takie rzeczy nie są bardzo drogie, ale wszystko zależy od tego jakiego masz boxa, bo ciężko mi powiedzieć ile by to mogło kosztować Samemu ciężko by było coś takiego zbudować, chodź dla upartego nic trudnego 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Kwietnia @Nowy Filtr węglowy to tuba, jaka jest wypełniona węglem aktywnym, jaki niweluje zapach, gdy przez niego wypychane jest powietrze na zewnątrz z namiotu. Trzeba dobrać rozmiar filtra adekwatny do rozmiaru powierzchni uprawnej, bo za mały filtr węglowy nie spełni swego zadania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach