mlodybosss 0 Napisano 24 Marca Ogólnie to znalazłem spota w prywatnym lasku z tego co wiem to właściciel ma ten teren gdzieś łaziłem tam już kilka razy i znalazłem teren gdzie nie ma wielu drzew i niebo jest czyste ale wokół jest od huja krzaków które mają około 1.5m wysokości i jak bym wysadził roślinki po 20 cm to by światło do nich by nie dochodziło dlatego planuje wyciąć tych krzaków trochę szczególnie od strony południowej aby więcej światła dochodziło. A jeśli chodzi o nie wykrywalność to jak chodziłem po tym lasku to nie widziałem wydeptanych drużek śmieci itp czyli raczej nikt tam nie chodzi a w tym miejscu gdzie chce sadzić to tym bardziej bo jest problem z normalnym chodzeniem i jak jeszcze to zarośnie do maja to roślinek nie będzie w ogóle widać. Dlatego chciałbym was zapytać co sądzicie o tym miejscu? U dołu są fotki: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Marca @mlodybosss wydaje się być spoko. Popatrz za śladami zwierząt. Kup sb Tester gleby na paskach i sprawdź jakie pH ma gleba. Jak słabe to albo podnosić albo( najwygodniej) wykopać dołek i tam dać porządną glebę (biobizz albo canna) i w tedy uprawa będzie bardzo łatwa i efektywna. Na sam początek byłaby to najlepsza decyzja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlodybosss 0 Napisano 24 Marca No właśnie planuje dołki wykopać i ziemi kupnej nasypać tak jak rok temu robiłem. Jeszcze posypie się batguano i dolomitem i coś mineralnego na wega i flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca @mlodybosss musiał byś wyciąć trochę krzaków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlodybosss 0 Napisano 24 Marca @Szym Mam wrażenie, że nie czytałeś opisu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca @mlodybosss czytałem tylko to co wytniesz pewnie będzie za mało.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach