moonka 3,391 Napisano 30 Czerwca @vego1989 nie sa rowne🙂 3szt stoja na kawalkach styropianu aby bylo rowno🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca @moonka ja zawsze miałem problem, 2-3sztuki spoko a np 4 zawsze wyjebalo pod lampę i trzeba było lamac 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,323 Napisano 30 Czerwca @vego1989 u mnie tak będzie 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 30 Czerwca @vego1989 ja swoje od poczatku hamuje swiatlem bo mam niskiego boxa. Nie pozwalam im rosnac wyzej niz ja chce a przy okazji staram sie je trzymac rowno. Jak dotad jakos mi to nawet wychodzi ale odbija sie to na plonie bo niskie rosliny tworza mniejsze topy😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 2 Lipca I kolejne podlewanie🙃 dzisiaj poszlo 14 litrow na wszytkie rosliny w boxie (6 sezonow i 3 automaty) candy i cheese dostaly samej wody a reszta soczku pk. Rosliny dostaly po okolo 1.7litra (automaty po 1litrze) i jak na zlosc na sam koniec zaczynaja pic jak nalezy😂🙈 bac'a poszlo po 5ml na litr. Zawsze leje go wiecej niz przewiduje producent bo jakos im nie ufam😂 Postanowilem rowniez ostrzyc pozostale rosliny. Nie wiem czy to dobry ruch czy nie ale czas pokaze🙃 Warunki na ten moment to 28° i okolo 45-50% wilgotnosci. Osuszacz w dzien wylaczony i wlaczam go jedynie na noc. W nocy temperatura w okolicy 23° i 45% wilgotnosci. Nastepne podlewanie w czwartek...🙂 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 2 Lipca @moonka jest juz plan na kolejną uprawe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 2 Lipca (edytowane) @Boczelli tak tak. Pestki czekaja🙂 raczej nic innego nie bede juz dokladal i polece po kilka sztuk z kazdej widocznej. W sumie 10 doniczek po 11litrow (obecnie mam 9litrowe) + miejsce na osuszacz. Wszystkie odmiany szybko kwitnace aby przyspieszyc zbiory oraz inny plan na treningi rowniez w celu skrocenia wega bo 50 dni to stanowczo za dlugo w stosunku do uzyskiwanych plonow🙂 Nie wiedzialem, ze tego strawberry mam az 4 sztuki wiec zaraz jedna kielkuje na outa🤣🤣 I strawberry wlecialo do kieliszka z woda😂 wiem, ze nie ma zbyt wiele czasu ale moze cos z niej wyrosnie jesli nie bede jej cial😂 Edytowane 2 Lipca przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lipca @moonka piękne, coś mysle ze ok 700 sie zamknie 😑✌️✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 2 Lipca @vego1989 nie ma takiej opcji😅 jesli bedzie 500 to bedzie dobrze. Liczac z automatami😂 poczatek duzo popsul i skupilem sie na ich ratowaniu zamiast na odpowiednim prowadzeniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 4 Lipca Kolejne podlewania i tym razem niespodzianka... Cheese 😁🙈 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 4 Lipca 🥚🥚 ciekawe czy na innych tez sa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 4 Lipca @Boczelli na innych nie znalazlem a przetrzepalem kazda z osobna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 4 Lipca @moonka to tyle dobrego 😁 Ja to nie wiem jak wy to robicie. Ja ostatnie kilka upraw 0 herm 0 jajek... odpukać 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 4 Lipca (edytowane) @Boczelli mnie to kompletnie nie rusza a napewno nie na tym etapie 😂 ale jak to sie stalo... 🤷♂️ Edytowane 4 Lipca przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,323 Napisano 4 Lipca @moonka o cię 🤦 a ja miałem pytać o cheesa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 5 Lipca @moonka i co roślina out z boxa czy co w takiej sytuacji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,129 Napisano 5 Lipca @Adi_ejol pewnie kastracja. 🤷♀️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 5 Lipca @Lady Green sadyści @moonka maestro bo widziałem, że teraz masz sporo pestek szybkokwitnących, jesteś mi w stanie powiedzieć jaki średni czas od kiełka po zbiór? (tylko realny a nie podawany przez producenta) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 5 Lipca @Adi_ejol to zalezy jak długiego wega zrobisz. Czasem kwitnienia mozesz się delikatnie sugerować. Myślę że na sezony trzeba liczyć te 100dni od pestki po zbiór zeby to jakoś sensownie wyszlo. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 5 Lipca @Boczelli a automaty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach