moonka 3,389 Napisano 14 Kwietnia @Grzechoczący Grzechotnik leje po okolo 350ml ale te najwieksze zawsze dostaja to co zostanie po podlaniu wszystkich bo zawsze robie troche wiecej wywaru🙂co do przesadzania to mam je w planach w nastepny weekend. Byc moze do tego czasu srednie rosliny rowniez do tego dorosna i przesadze wiecej na raz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 16 Kwietnia @Grzechoczący Grzechotnik jednak przesadzanie wiekszych sztuk nastapi dzisiaj bo do weekendu moze byc roznie😅 mam teraz pytanie. Stanie sie cos jesli ta sztuke zakopie tak aby czesc lodygi byla pod ziemia. Cos mniej wiecej jak zaznaczone na foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 16 Kwietnia Musisz uważać żeby nie zaczęła gnić kiedyś o tym czytałem że to mozliwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 16 Kwietnia @mateo no wlasnie tego sie obawiam😐 najbezpieczniej jest przesadzic tak jak jest teraz i tak tez za chwile zrobie. Ale najpierw joincik zeby lepiej sie przesadzalo😂 szkoda tylko, ze nie dojechaly mi doniczki i mam narazie tylko 4szt 9litrowe. Reszta bedzie musiala poczekac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) 4 sztuki przesadzone do docelowych 9 litrowych doniczek. Dzisiaj mialem miec pozostale doniczki ale dhl ma jakis error i nie moge odebrac paczki z paczkomatu. Co najgorsze zamawialem je najarany i zamowilem 4 zamiast 5🙈😂 jedna dokupie w lokalnym ogrodniczym... Po przesadzeniu dostaly kompocik i zaraz grzecznie ida spac🙂 Edytowane 16 Kwietnia przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) @moonka yoł, chyba już za późno, ale przy przesadzaniu osadzam zawszę łodygę niżej i nigdy mi nic nie zgniło ;) Edytowane 16 Kwietnia przez Grzechoczący Grzechotnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 16 Kwietnia @Grzechoczący Grzechotnik damy rade tak jak jest🙂 przed nimi jeszcze dluga droga. Ciecia, giecia i inne wygibasy wiec jakos sie je wyrowna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Kwietnia @moonka łodyga zakopana niżej po prostu zacznie wypuszczać korzenie,co innego przesadzanie na flo, wtedy korzenie nie rosną więc kto wie czy by nie zaczęła gnić,nie wiem. Ale nikt kto bardzo nie musi, na flo nie przesadza;) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 16 Kwietnia @Grzechoczący Grzechotnik nie wiedzialem czy te malutkie listki nie zaczna gnic i nie przejdzie na lodyge. Dobra lekcja na przyszlosc👍🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Kwietnia @moonka ucinam wszystko co poniżej gleby jak przesadzam. Ale ja mam robaki w glebie co lubią materiał organiczny;) ale jak nie miałem robaków też nic nie gniło ;) pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 17 Kwietnia (edytowane) Dobe po przesadzeniu bylo juz widac, ze wszystkie elegancko przeszly ten zabieg. W zwiazku z tym niektore rosliny zostaly juz delikatnie ponaginane. Przeraza mnie ta kalini... Jej wysokosc i odleglosc miedzy wezlami kompletnie nie pasuje do reszty🙈 Ale tak to jest gdy miesza sie 9 odmian i kazda bedzie rosla inaczej😅 Za to gorilla ze swoimi 3 szczytami wyglada bardzo ciekawie ulozona "w gwiazde"🙂 sensi strasznie sie krzaczy i zaraz za nim jest lemon, ktory rowniez troche sie salaci. Chyba troche przegiolem ze swiatlem ustawiajac 40% i okolo 50cm od najwyzszego szczytu. Zmniejszylem na 35%, unioslem na 55cm i moze troche rusza ku gorze Edytowane 17 Kwietnia przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Jak nie urok to sraczka🙃 najarany zamowilem o jedna doniczke za malo bo 9-4 jakims cudem wyszlo mi 4🤣 Na domiar zlego braklo mi ziemi na jedna rosline🙈 dobrze, ze nie bylem dzisiaj w ogrodniczym po brakujaca doniczke bo jutro musze jechac dokupic worek lightmix i dokonczyc dziela Edytowane 18 Kwietnia przez moonka 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 19 Kwietnia Zamowilem nowy wyciag ale pojawil sie maly problem. Jest on na rure 150mm a ja mam chyba z 50 metrow rury 125mm wiec postanowilem skoczyc do budowlanego po "przejsciowke" a tam zonk. Brak takich na sklepie😐 na jutro musze ja miec wiec w ruch znowu poszla drukarka😂 po 2h oraz chwili sklejania czterech czesci ze soba mam to czego potrzebuje do pelni szczescia na dzien jutrzejszy 😂 Od razu przesadzilem dwie rosliny, ktore czekaly na ziemie i doniczke oraz podlalem je wszystkie litrem syropku na lepsze samopoczucie🙃 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Wentylator juz na miejscu i od razu zapanowala cisza🙂 jeszcze musze pozbyc sie mieszka 15w i bedzie elegancko. Teraz musze ogarnac polaczenie przez wifi co z moim obecnym tragicznym internetem moze byc trudne. Na szczesnie na dniach maja mi podlaczyc swiatlowod wiec bedzie duzo lepiej. Pozostaje jeszcze kupic filtr najlepiej taki o wydajnosci 700m3 ale jego rozmiar sprawi, ze bedzie musial byc na zewnatrz na koncu wylotu bo w boxie juz sie nie zmiesci oraz waga moze byc za duza aby wisial na jednej rurce razem z wyciagiem😅 Edytowane 20 Kwietnia przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 20 Kwietnia @moonka po co ci taki duzy filtr? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 20 Kwietnia (edytowane) @Boczelli piszac 700m3 sugerowalem sie max moca wyciagu ktory tloczy niby 600m3. Jednak wlasnie ogarnalem aplikacje, pobawilem sie chwile wentylatorem i juz teraz wiem, ze wiecej niz na 40% raczej nie bede go ustawial. Przy 50% tak zassal boxa, ze jeszcze troche mocniej i by sie zlozyl do srodka🤣 narazie kreci sie ustawiony na 10% byle by tylko wymienial powietrze Wiekszosc roslin przeszla drugie i ostatnie ciecie. Grubo przesadzilem z azotem i przez najblizszy czas beda dostawaly sama wode bo liscie byly praktycznie czarne i suche jak papier Posiada ktos taka aplikacje do sterowanie wentylatorem? Nie mam pojecia od czego sa przyciski na dole 1, 2, 3 A3 i klodeczka🤔 Edytowane 20 Kwietnia przez moonka 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 20 Kwietnia Pelna inwigilacja🤣 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 21 Kwietnia Mala akcja w niedzielne popoludnie. Bardzo martwil mnie kolor roslin. Sa tak nabite azotem, ze az niefajnie sie na nie patrzy. Postanowilem wiec je przeplukac. Przez kazda doniczke przepuscilem po 4 litry wody. Mam nadziej, ze gnoj jako powstal w ziemi szybko przeschnie i nie przysporzy mi zadnych problemow. W razie czego wlaczylem went wlotowy aby dmuchal na poziomie warstwy ziemi. Cos od poczatku te grow idzie jak krew z nosa... wczoraj rozginalem szczyty i bylo wszystko ok. Dzisiaj okazalo sie ze dwa strzelily przez zbyt mocne naciagniecie ich w dniu wczorajszym... Caly czas widuje rowniez ziemiorki w boxach. Nie duze ilosci i nie czesto ale jednak. Stwierdzam, ze lepy sa gowno warte. Mam ich po kilka sztuk na kazdego boxa i jedyne co na nich jest to jeden komar😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 21 Kwietnia @moonka na tym etapie to moga sobie byc nawet i czarne od azotu. Ja mialem lepy az czarne od ziemiorek i w boxie i przy monsterach w domu, moze nie masz ich jeszcze az tyle, ja musiałem co 2-3dni je zmieniac, taka plaga byla 😅 Tez startuje powoli z nowym grow i tez jak krew z nosa 😅 ale dzis dowiedzialem sie ze sabotaz byl 🤬 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 21 Kwietnia (edytowane) @Boczelli tylko wydaje mi sie, ze ten azot spowolnil ich wzrost. Rosna ale nie tak jak powinny i jak bym oczekiwal. Ziemiorek nie mam duzo bo tylko czasami jakas zobacze i nieraz uda sie ustrzelic. Zazwyczaj ganiam je z lepem w rece i przyklejaja sie po strzale z otwartej😂 spowolnienie nie dotyczy tylko kalini bo ona idzie jak wsciekla. Lodyga ma juz srednice konkretnego kciuka gdzie reszta to marne patyczki😅 Edytowane 21 Kwietnia przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach