Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak zapowiadałem tak małymi krokami trzeba coś podkręcić tempo bo czas płynie. Piwniczka przygotowana Lampy jak na zdjęciu około 35800lm 350w pod stołem 4 na szynie 3 m więc pomyślałem o box-ie 50 cm  na 3-3,50m co myślicie ? Na ostatnim zdjęciu zdjęcie lampy nie mogę namierzyć ile Lm ma ...  

IMG_20240303_170939.jpg

IMG_20240303_171303.jpg

IMG_20240303_171209.jpg

IMG_20240303_171147.jpg

IMG_20240303_171612.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, WymiataczMega napisał:

Na to oświetlenie 0,5m na max 1,5m.

Czyli co mogę zrobić boxa szer 50 cm na dług 1.5m . Polecicie mi jakąś fajną lampę LED taka na 1m2 nie drogą ale oszczędna 😉😅 Do kupie jedna i co myślicie? @moonka @WymiataczMega

Edytowane przez tomarax70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@tomarax70 kingbrite, Mars hydro,Spider Farmer, Lumatek, Bilberry to takie najpopularniejsze. Od najtanszych do drozszych. Na 1m2 bierz co najmniej 300W.

Masz rozne modele na boxa w kwadracie ale tez podlozne na prostokąt. Kingbrite mozesz kupic na alibabie, reszte bierz bezpośrednio ze stron producenta.

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@tomarax70 zrob 1mx1m i wsadz lumateka 300w i bedzie dobrze, tyle ze ponad 2k pewnie teraz kosztuje,marsyhydro i spider jak pisal @Boczelli pewnie trochę taniej będą od lumateka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@tomarax70 obczajnna stronie marshydro.eu są rabaty teraz więc może taniej ta lampę kupisz 

@tomarax70 jaka cena na tej stronie? 

@tomarax70 na stronie producenta jej za 330e i jest kod rabatowy na 5%zniżki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli @vego1989 @WymiataczMega  Ogólnie chciałem zrobić boxa 50cm na 3.5m ale zrobię 1m2 i do tego z lamp z odzysku zrobię 50cm na 150cm czyli dwa boxy jeden na końcu ściany 1m2 i drugi przy ścianie 50cm na 150cm . I myślę że będzie gitt . Słabo z czasem praca i jeszcze raz praca. Coś zacznę budować dam znać ... Wiem wiem czas goni 😉😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@tomarax70 no jestem ciekawy takiego boxa, miej na uwadze to, że pod Marsem inaczej będą rosły niż na żarówkach z boku, ale może to być ciekawe doświadczenie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi