Skocz do zawartości
moonka

Pineapple kush auto (99% auto ale...), 30x90x145, kingbrite 240W, BIO

Rekomendowane odpowiedzi

@Boczelli uwierzysz, ze 90% tych ziarenek bylo w jednym topie?🙈 moja zona otrymowala roslinke znajdujac w miedzy czasie kilka nasion. Ja chwycilem jednego topa i jak zaczalem dlubac to konca nie bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12/05/2024 o 19:31, moonka napisał:

@Boczelli dobrym wynikiem bylo by 50 gramow. To co ktos pisze a to co jest prawda to czasami dwie rozne rzeczy...🙃

Naprawdę ;)? Pierwszą różnica jaka zauważyłem w wszystkich Af to że dajecie 8l doniczki, spróbuj fast budy naprzyklad wedding chesse cake auto  w 11l doniczce zasadzić, no to jest poprostu nie realne żeby ci 100 na sucho nie wyszło, jeszcze nie miałem tak małego automata jak 50g, najmniejszy kręcił się koło 70/80, ale nie zmierzone

Największą roślinę z obecnej relacji jak zetne w pełni udokumentuje wynik, żeby nie było wątpliwości, bo automat wedding chesse cake auto 220g z YouTube, był w 20l doniczce, i zaobserwowałem zależność wielkości automatów, co do doniczki świetnie to obrazuje, "week by week" blog od fast buda

Dobra lampa, i podejrzewam, że każdy automat może się koło 100 zakręcić, bez większego doświadczenia

W dniu 12/05/2024 o 18:02, Boczelli napisał:

@moonka jak na automata to ok wynik, chociaz niektórzy tu ponad 100 z af robia 🤭

@BoczelliO tobie też morda nie zapomnę, będziesz miał dokładny wynik, z zdjęciami zrobionymi jak najbardziej wiarygodnie, na moje oko będzie grubo ponad 💯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Prepers po przerobieniu kilkunastu automatow stwierdzilem, ze wieksze doniczki nie maja sensu bo korzenie ledwo wypelniaja 9litrowe. Poza tym ja nie przykladam kompletnie uwagi do automatow. Na poczatku je powyginam a pozniej rosnal swoim zyciem i co wyjdzie to wyjdzie. Dla mnie auto sa na drugim planie i mam je tylko dla tego zeby maly box nie stal pusty. Byc moze gdybym mial na nie wieksza zajawke oraz lepszy sprzet to kto wie co by z nich wyszlo a tak 50gramow mnie jak najbardziej zadowala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka wyśle ci zdjęcie jak będę miał chwilę czasu w 11 litrowych doniczkach niemam już miejsca na korzeń, i zastanawiam się nad 15l, tylko ja sadzę 6 roślin, a już więcej nie zmieszczę na 1.44m2, więc zakupie najpierw boxa 150x150, wierze że jak doniczki będą 15l, i będą miały dużo miejsca będą rosły po 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka A cały czas staram się przekazać tylko tyle, że to musi chodzić albo o lampę, albo doniczki, bo uważam cię za lepszego growera od siebie, mi ciężko zachować liście do końca, choć na jakość, i ilość naprawdę nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Prepers mam wlasnie podobna sytuacje z sezonami. Najpierw korzenie zaczely wychodzic dolem a po podlaczeniu blumat wychodza gora😂  az jestem ciekaw widoku bryly korzeniowej gdy bedzie juz po scince bo tym razem bedzie grubo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi