tofelz 0 Napisano 13 Lutego Siemka, chciałbym zacząć hodowlę jednej roślinki, więcej nie potrzebuję i ciężko też byłoby mi trzymać ich więcej w domu. Jednak nie znam się dobrze na dobiorze komponentów, znalazlem zestaw growbox, którym jestem zainteresowany. Jest tani bo fundusze mam ograniczone (odłożone koło 1400 zł) a muszę jeszcze kupić nasiona, inne duperele i wziąć pod uwagę cenę prądu. Piszę post bo potrzebuję pomocy w ocenię tego growboxa przed zakupem. To znaczy szybkie uwagi dotyczące tego co muszę w nim wymienić i dokupić. Wdzięczny też byłbym za przykłady urządzeń niezbędnych do hodowli, które mógłbym zakupić. Link do growboxa: https://www.growtent.pl/product-pol-2519-Growbox-mini-Zestaw-Herb-Garden-35x35x90-Zarowka-LED Z góry dziękuję za pomocne uwagi i przepraszam jeśli umieściłem post w złej kategorii (to mój pierwszy raz korzystania z forum). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sterydd 23 Napisano 13 Lutego Boxik i zestawik fajny, natomiast wydaje mi się, że ta jedna żarówka to może być mimo wszystko za mało. To ja w swoim boxiku 22x46x55 używam x2 15W albo 18W 😅 Jak w zestawie masz Bio Bizz bloom, to dokup jeszcze Grow Mix i Top max z tej firmy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 13 Lutego Z ta zarowka nawet nie ma co zaczynac bo szkoda bedzie czasu i nerwow. Dodatkowo potrzebujesz wentylator z filtrem na faze kwitnienia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 13 Lutego @tofelz popatrz na zestawy na stronie mars hydro lub spider farmer. Myślę ze znajdziesz cos w swoim budzecie i masz sprawdzony sprzet, wystarczy dokupic nasiona, ziemie i nawozy. Dodatkowo cene mozesz zbic kodami rabatowymi. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 13 Lutego Może takie coś https://spiderfarmer.eu/products/sf1000-led70x70x160cm-grow-tent/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 13 Lutego @mateo kolega chce budżetowo... za drogo go wyjdzie a jeszcze musi na prąd zostawić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 13 Lutego (edytowane) https://spiderfarmer.eu/products/sf1000-led-grow-light/ 361e Lampa namiot went i filtr musisz zjechać niżej i masz propozycje że jak dodasz te 3 rzeczy to za zestaw tyle wychodzi Edytowane 13 Lutego przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 13 Lutego https://marshydro.eu/products/ts-600-completed-grow-kits/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAw6yuBhDrARIsACf94RXnyGaqEQlfO1nG4qxFoFYZdAyDs6gqsdvAPpIun6p-tME2iFqARvcaAriDEALw_wcB Takie cos 280e @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lutego @Boczelli tu to i 4wsadzi 😄 @tofelz mam marshydro ts600 na sell za dobra kasę jakby coś 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 13 Lutego Ma możliwość ustawienia mocy bo jak prąd ma być w tym to na sadzonki nie potrzebuje całych 100w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 13 Lutego @vego1989 w tym budzecie to chyba najlepsza opcja jesli chodzi o gotowy set. Mozna by skompletowac wszystko osobno troche taniej. No i 4 planty wsadzi chociaz wtedy moze troche brakowac mocy. @mateo to w TS600 nie ma dimmera w standardzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 13 Lutego Nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lutego @Boczelli nie, wali max cały czas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach