Góral 297 Napisano 10 Lutego Siemanko wszystkim tym razem wszystkie nasiona wykiełkowały w ciągu 2 dni 10/10 i dzisiaj ładnie wyszły sobie z ziemi 😀😀😀Na zdjęciu jest ich więcej ale część dla Ziomka a reszta Moja ale to pójdzie do małych boxow dam je w kolejnej fotorelacji 😉😉😉.Póki co Panny w małym boxie pod lampą mars hydro ts 1000 2023😃10 Critical Kush potem wlatuje 0,5 l kubków i tak do 2 tyg będą w nich a potem docelowe 18 l i trening każda LST i potem będzie Topping tym razem polecę wszystko z głową 😊😊😊 Tylko nie wiem czy nie rozjebie mi boxa przy tej ilości ale będzie to dla mnie kolejna nauka i zabawa i dużo pracy bo lecę na 3 boxy tym razem😁😁😁 Box 100x100x200 Donice 18 l Ziemia Terra Canna profesional Nasiona pełnosezonowe 😊😊 Lampa spider farmer SE 3000 Nawozy Advanced nutrients Connoisseur Grow A i B Connoisseur Bloom A i B Cały lewel expert Nawozy z Canna pozostałości Cal mag Biobizz leaf-coat dla nie proszonych gości zapobiegawczo Filtr węglowy Carbon 350 m³/h | 125mm Wentylator mieszający pro fan z oscylacją 4 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Lutego @Góral no gitara, tylko jak byś zmienił jeszcze jakiś lepszy avatar... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Lutego No to grubo lecisz tak samo jak gruby box powodzenia w uprawie 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,344 Napisano 10 Lutego @Pablo 1988 no te 300W na 1m2 to trochu malo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Lutego Taktyczny komentarz do ibsrrwacji. Fajna odmianę wybrałeś 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lutego @Boczelli nie interesuje mnie to lampę ma jaka ma chodzi mi o wymiary każdy robi po swojemu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 11 Lutego @Boczelli lampa da radę na takim boxie, oczywiście zawsze lepiej jak jest zapas mocy 🤷♂️ @Góral jak chcesz 10 w takim boxie to ja bym dał 11l donice 30dni wega plus minus i cięcie na 4lub 6 szczytów max i tak będzie ciężko to pomieścić 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 11 Lutego 11 godzin temu, Boczelli napisał: @Pablo 1988 no te 300W na 1m2 to trochu malo Co proponujesz dorzucić jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lutego @Góral ile lm masz z tej 300w? Na 1m² tonjakies 50 000lm potrzebujesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 11 Lutego @Katastrofedens Mam z 15 donic 11 l i też rozważałem taką opcję 👊A co do lampy tym razem dała radę ale było ich 7 ale zawszę rozważę każdą propozycję 😀a jeśli zauważe że roślin jest za dużo oddam dwie w dobre ręce 😉😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lutego @Góral Chociaż @Lady Green na taki sam metraż ma lumateka 300W i poeknie jej ten ogród wychodzi, ale nie znam różnic tych lamp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 11 Lutego @vego1989 Takie info mam o niej ale teraz kończę jedną uprawę i pięknie rośliny wyglądają nie mam żadnych zastrzeżeń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,344 Napisano 11 Lutego @Góral nie no 300W na 1m2 da rade, ale to takie minimum, a zawsze dobrze miec zapas i nie cisnac lampy na maxa. @vego1989 lumatek a spider farmer to troche jak mercedes, a polonez. Sa testy i porownania na Youtube, polecam kanal migro. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Lutego @Boczelli a to jak ja mam lampę 245watt do boxa 1m2 to się nie łapie nawet na minimum..? 😦 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 11 Lutego @Góral Powodzonka mordo 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,344 Napisano 11 Lutego @Mr.Green w swojej FR podawales ze masz 0,6m 🧐 wedlug kalkulatora lumenow i deklaracji wiekszosci producentow 300W LED jest na max 1m x 1m. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 11 Lutego @Boczelli Nie powiedziałbym że takie minimum może prędzej takie optymalnie 🙂 Co do zapasu mocy to jak najbardziej masz rację 💪 warto mieć w każdych warunkach No i co do Lamp Lumatek a Spider ( mowa o 300 ) to Lumatek ma troszkę lepsze spectrum światła czerwonego ( końcowe ) a Spider zas troszkę większe µmol/s tylko że na pokryciu 90 x 90 a Lumatek 100 x 100 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,344 Napisano 11 Lutego @Resio666 tylko ze u Spidera to tylko deklaracja producenta co do parametrow, a w lumateku wyniki z laboratorium 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 11 Lutego 4 godziny temu, Resio666 napisał: @Góral Powodzonka mordo 💪 Dzięki Mordko👊👊 Zostanie u Mnie spider farmer na Mojej obecnej uprawie lampa dała radę i wszystko ładnie pięknie wygląda 😁😁 Myślałem o zmianie namiotu na 90x90 ale nie chcę już się bawić w niepotrzebne koszta jak mam już taki.Także lecę z tematem i co ma być to będzie ale wiem że będzie lux inaczej być nie może.Milej niedzieli dla Was wszystkich odpoczywajcie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Lutego @Boczelli tak ale boxa kupiłem 1x1x2 m i lampa w zestawie byla do 1m2 Czy mnie oszukali..? 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach