Skocz do zawartości
WBB

400W HPS, 80x80x160, Zestaw Plagrona mineralny - it's not organic but don't panic

Rekomendowane odpowiedzi

@Prepers no miałem już tam 9x5L półtora roku/dwa lata temu jak wystartowałem po 6 letniej przerwie. Tylko przez to jaranie nie pamiętam co i jak dokładnie. A jestem taki leń, że mi się nie chce do FR nie chce zaglądać 🙂

Ale muszę tam zerknąć bo wtedy padł chyba rekord, którego nie umiem powtórzyć na sezonach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
23 minuty temu, WBB napisał:

A w puszkach bo później nie ma co z butelkami robić.

Ja wyrzucam do niebieskiego kosza. Mam 2 takie. 🙂 Największe z możliwych, szkło plastik itp. 

...i całe osiedle co 2 tygodnie słyszy jak mi je opróżniają... 😂🙈😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB wrzuć 6 roślin w 11l doniczkach taka moja rada, ja ledwo 6 mieszczę w 120x120 bez treningu, i zwalam to na ilość ziemi, teraz w 11l doniczkach nie mieszcza się korzenie, tak więc w 15l na bank by było wieksze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Prepers wlasnie dlatego ledwo miescisz ze bez treningu...  Przy umiejętnym treningu to moze cala podloga byc zastawiona donicami na ścisk, a i tak bedzie git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Mistrzu sprawdź poprzednia relacje, 6 trenowanych automatów wypełnia 120x120, i idę o zakład że nie zmieścisz nawet jednej więcej, jak dobrze to zrobisz 

@Boczelli I niema opcji, że przy umiejętnym treningu przy doniczkach 11l, i mojej lampie zastawisz całą podłogę doniczkami, a nawet jeśli to niema to sensu, bo tyle samo ściągnę z 6 na powierzchni 120x120 co z 8, czy 9

@Boczelli A, i obiecuje to zrobić, następny grow chyba znowu auto polecę, i wypełnię po brzegi boxa treningiem żeby sobie udowodnić że to nie ilość roślin, a powierzchnia gra główną rolę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Prepers treningiem mozesz rozlozyc 1 rosline na 1m2 ale mozesz tez zmiescic 10szt w 1m2 rowniez za pomoca treningu. To czy to ma sens to inna kwestia. Z reszta co ja bede sie znowu produkował 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli O co ci chodzi, zawsze twoje zdanie biorę pod uwagę, a więc możesz się produkować 🤣 A co do 10 szt na metrze chciałbym to zobaczyć w 11l doniczkach w moim boxie, ciężko mi w to uwierzyć, ale skoro tak mówisz 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Prepers nie no o nic mordo. Po prostu czesto ludzie pytaja o cos, ja sie produkuje a oni i tak robia po swojemu 🤬 co do ilosci roslin to temat wraca jak bumerang 😅 Widzialem setki upraw gdzie cala podloga byla zastawiona donicami.  Z tym ze ja glownie bazuje na sezonach ktore sobie sam kreujesz jak maja rosnac, a z automatami jest troche inna bajka. Racja lezy pewnie gdzies po srodku 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Ja w sezonach zielony jestem, a w auto w sumie też,a wychodzi jak wychodzi ja jestem zadowolony, a mnie ciężko zadowolić, napewno miałem nie jedna lepszą roślinę jak w coffie serwują, i z obserwacji wiem że na dobrej lampie każde auto powinno 100 pękać, jak ktoś ma wiedzę, a ja poprostu mam sprzęt 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB może jakby jak wypłukać kilka razy to czemu nie, ale ja tam jestem zwolennikiem nowego podloza zawsze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB ja użyłem poprzedniej ziemi wymieszanej z z nową, tzn wyspana była do worka z ziemią niewykorzystana jeszcze, stąd kermazyt na wierzchu w doniczkach w mojej fotorelacj na 0,25m2 w poprzedniej fotorelacj był on na dnie doniczek. 

Moim zdaniem leciały jak na dopalaczach, ale nie mam złotej proporcji, wsypałem nie wiem ile do ilu. 

Jednak całe 4 doniczki wsypałem do worka z powrotem 

Edytowane przez szamayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
17 minut temu, Boczelli napisał:

na organice 

😉

Swoją drogą dobrze wiedzieć 👍🏻 moja zawsze w szklarni ląduje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płukać tego to mi się nie chce ale może domieszać 20L ziemi Promix z Plagrona...? On jest chyba nienawozony tylko ma tą zielona etykietę, że organiczny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi