Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, Wnuczek dał mi parę nasion pomidorów, rzadkie rasy Bubble Gum, White Russian, AK - 47 za gramanicy. Zupełnie bez większej wiedzy o indoor szybko ucząc się na błędach innych poleciałem z tematem. Był to czysty spontan, byłem golas, nie miałem nic. Growbox typ namiot : 80x80x160 z dwoma wentylatorami mieszającymi,4kominy i 3 uchylane wentylację dolne zabezpieczone siatka wyjściowe dla powietrza. Oswietlenie: Grow Light Led 3x 70w + 1 x 150w z aktywnym chłodzeniem. Siedzą w zwykłej ziemi z ogrodniczego z naturalnym nawozem. Podlewane Biohumusem, po 7 dniu po wyjściu z ziemi. Edytowane 16 Maja 2020 przez Mr.Squn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 Obecnie maja 3,5 tyg.. Dostają Planton K oraz florovit. Jakieś rady? Jakieś uwagi? Chętnie wysłucham bardziej doświadczonych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 17 Sierpnia 2019 @Mr.Squn to nie są rzadkie rasy, to popularne odmianki, niedoborów chyba żadnych nie ma, przynajmniej z fotek ich nie widać, masz zamiar prowadzić fotorelke ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) To był taki sarkazm ? Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Mr.Squn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) @Mr.Squn do Holandii musieli by jechać po adresy ip ? mam pytanie te ledy były w zestawie z tym growboxem ? Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) ?StrasznjeStrasznie dziwna ta strona.. Jakoś słabo skalibrowana ^^ Nie kolego, wszystko osobno ? Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Mr.Squn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 17 Sierpnia 2019 @Mr.Squn jak dziwnie skalibrowana ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 Na kompie ok, ale z telefonu raz po raz, klikam to, a otwiera się coś innego. Być może przeglądarke muszę zmienić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 17 Sierpnia 2019 @Mr.Squn a nie klikałeś przypadkowo w inny poddział na telefonie? bo łatwo można się pomylić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 I moje niunie coś chyba dręczy.. Zawijają liście do wewnątrz,tak jakby na wieczór gdy zachodzi słońce, ale niestety nie prostują się przy lampach.Nie są żółte, nie mają żadnych plam. Pierw zauważyłem to na jednej, znikło.. Teraz już na drugiej to samo.. Wygląda lekko jakbym je przelał, co myślę nie jest możliwe. Za sucho też nie mają.. Jakieś propozycje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 Ze starości też nie chcą już raczej odpadać :pp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 17 Sierpnia 2019 @Mr.Squn może ph gleby jest nie takie jak powinno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 17 Sierpnia 2019 ja bym nie ładował jeszcze w nie nawozów, podlewał samą wodą z dolomitem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 Do tej pory dostawały biohumusa 15 ml co trzeci dzień pod korzeń a tak czysta woda.. Od 3 dni dostają florovit i Planton na zmianę. Nie znam ph ziemi ani wody, niestety. Staram się podlewać je woda z jednego źródła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 17 Sierpnia 2019 @Mr.Squn a temperatura w boksie jaka jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 To są ledy, temperatura w boxie jest 25-28 stopni, przy ostrym słońcu, jest cieplej w pomieszczeniu to skoczy temperatura do 30-32 stopni max. Więc raczej to nie temperatura je boli ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) ... Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Mr.Squn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Sierpnia 2019 Myślałem, że lepszą aktywność tutaj macie ^^ Może, uchu buchu w dobrym towarzystwie, zachęci kogokolwiek do większej aktywności na forum? ^^ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) te liście i tak odpadną jak rośnie to niech rośnie tez takie liście na oucie miałem Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Wiesiu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 ewentualnie wilgotność i ph gleby bym sprawdził @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach