Toni 25 Napisano 3 Lutego 2024 Witam posiadam nową zakupioną Mars Hydro fc4000 evo 320w, do growboxa 120×60.Dimmer zmienia się co 25%.Teraz pytanie na jaką moc i wysokości od początku do końca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 3 Lutego 2024 @Toni w modelu fc4000 jest plynna regulacja 10-100%. Wiec albo masz inny starszy model albo nie wiem. Daj na poczatek 50cm 25% i obserwuj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 3 Lutego 2024 @Boczelli https://www.happy-grow.de/products/mars-hydro-smart-fc-4000-evo . Moze byc ze jest plynna regulacja , ostanio mialem hps ,tu pierwszy raz na Led , A na Flo ile potem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 3 Lutego 2024 @Toni zwiekszaj stopniowo, az do 100% gdzies w polowie flo. Chyba, ze zacznie palic to przystopuj 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 3 Lutego 2024 Rozumiem dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 4 Lutego 2024 Ja od początku trzymam ok 40 próbowałem 30 i 50-70 najlepiej u mnie działa na ok 40 a resztę roślina Ci powie pamiętaj że jak inna odmiana to też może potrzebować trochę innych ustawień a więc lampa w najniżej 35 i jak u mechanika ,,jeździć obserwować,,i regulować będzie dobrze. Pytanie czy też masz przy lampie poprzeczki na kliki montowane i czy mają luzu coś ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Lutego 2024 @mateo hej lampa przyszła już poskręcana, nie zauważyłem luzu A naświetlania cykl 18/6 weg ,a flo 12/12 tak będzie dobrze przy 5× F1 Apollo hybryda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Ja daję 19 h na wzroście Masz mniejszy model może je robią na stałe a namiot jako masz Edytowane 4 Lutego 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Lutego 2024 @mateo namiot 120×60×1,80 ,praktycznie taki szeroki jak lampa ,rozumiem 19godz i 5 godz pauzy i na jaki moc ustawic ? Sorki ze cie mecze ale pierwszy raz na tych led lecę i nie chce czego spieprzyć na początku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Jak masz kiełki to na min i ok 60cm zacznij jak będą się wyciągać to obniżysz i tyle trzeba rośliny obserwować każda lampa inaczej świeci i kładą odmaina potrzebuje innych warunków jak masz sadzonki na pewno zacznij od min i 60cm 25% masz ok 80w starczy na start na pewno nawet jak masz możliwość mniej to mniej i Lampe niżej szkoda prądu na początku regulujesz wysokością wszystko Edytowane 4 Lutego 2024 przez mateo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 4 Lutego 2024 @Toni F1 Apollo to automat mozesz caly czas swiecic 20/4 lub 18/6. @mateo mi wlasnie przyszla FC3000 wszystko ladnie spasowane zadnych luzow. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Ale przyszła w jednym kawałku też? Na zdjęciu widać ile ma luzu i ma wyznaczone miejsca na przypięcie ale może się przesuwać i z tym lipa troche Edytowane 4 Lutego 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Tak w jednym kawalku. No lipa troche, chociaż w czym to przeszkadza tak właściwie? Edytowane 4 Lutego 2024 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Lutego 2024 @mateo super dzięki kolego juz jakis zarys mam , @Boczelli wlasnie mysle ze bede świecić cały czas do konca 18/6 ,czy zmienic pozniej jak będę przechodził na flo to może lepiej 12/12 godz. ? @Boczelli mi do tego namiotu pasuje lampa idealnie i nie przeszkadza mi ze jest w całości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 4 Lutego 2024 Jak masz sezony to zmieniasz świat jak masz auto to świecisz cały czas no mnie to trochę drażni bo będą się przesuwać podczas dźwigania i opuszcania Druga sprawa to lampa za 600e już powinna być jakościowo dobrze jak kupiłem spider farmera tam jakość super @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Lutego 2024 @mateo aha rozumiem dzięki bardzo ," cenne rady zawsze w cenie" @mateo to automaty będą F1 Apollo Hybryda od Royal Queen Seeds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 4 Lutego 2024 @mateo ja sobie porownywalem na zywo marsa i spidera i jakos lepiej mi mars przypasowal. Tylko ja patrzylem mniejsze wersje 300w za jakies 300-350e. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Lutego 2024 @mateo też tak myślę że ta lampa będzie git do tego mojego 3 już projektu w życiu juhuuu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 4 Lutego 2024 @Toni zakladaj relacje, bedziemy obserwowac poczynania 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 4 Lutego 2024 @Toni 3. To ja teraz mam druga🫣😅 a zaczynam 3 równolegle na 2 namiocie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach