mateo 1,201 Napisano 25 Marca 2024 (edytowane) Każdy ma swoją drogę albo wystarczy kontrakt albo firma jak człowiek nie wymaga za wiele to będzie tam gdzie jest jak się ma cel i możliwości to wszystko jest do zrobienia czym wyższe cele się stawia tym dalej się zajdzie Edytowane 25 Marca 2024 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Marca 2024 @mateo dobrze gadasz !!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,201 Napisano 25 Marca 2024 Trzeba celować w 🌙🌙🌙🌒🌒🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Kwietnia 2024 czasem lepiej zostawic krzaki na tydzien bez wody , i nie dawac nikomu by podlewal WILGOTNOSC 96 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Kwietnia 2024 box ziomka moj ogrodek 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Maja 2024 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,615 Napisano 10 Maja 2024 @dziurawy piękne. 🤍 Twoje czy ziomka? Pytam bo chyba chciałeś likwidować uprawę jeśli mnie pamięć nie myli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Maja 2024 @Lady Green buehehehehheheheeheeh uznam ,ze nie widzialem tego pytania 😄 😄 PROSTE ,ze moje !!!! 😄 u ziomka zastosowalem nowatorski system opieki czyli nic a nic mu nie pomoglem on tez mial wyjebane lekko a efekty wstawie potem jak zrobie zdjecia i to to bedzie dowodzilo teorii , ze jednak trzeba sie przylozyc 🙂 aa mialem ci pisac ale nie chcialem sie wpierdalac 😛 tak robie ciemnie 36 h , tak scinam rano jak by to byla bazylia na polu 😛 @Lady Green to ost grow potem kasuje konto i spadam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,615 Napisano 11 Maja 2024 @dziurawy skoro taka jest Twoja decyzja, to my możemy ją tylko uszanować i życzyć Ci wszystkiego dobrego w przyszłości. 👍🏻 Daj może znać jak tam polskie realia po xx latach za granicą. 😉 Osobiście wydaje mi się że jest ok, zawsze było ok, ja przynajmniej nigdy nie miałam powodów aby narzekać na pl 🤍 a do uk wyjechałam tylko i wyłącznie przez "przesyt" moją rodziną ładnie rzecz nazywając... 🙈 Im dalej tym lepiej. 😅 Ale tez juz poważnie mysle o powrocie. Mnie najbardziej interesuje jedno odnośnie pl... Jak radzicie sobie z przerwami w dostawach prądu? 🙈🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2024 @Lady Green DZIEKI , ale wszedzie dobrze ale w domu najlepiej !!! taka jest prawda bylem 3 lata w UK bardzo dobrze pamietam jak w dhl mowili do nas jebane polaki , bardzo dobrze pamietam jak ciapaty ktory przyplynal wczoraj na pontonie dostanie wszystko na tacy podane to byly 3 lata w uk teraz 6 lat w holandii co mam powiedziec ? w koncu zrozumialem o co chodzilo ciapatym z marokka o co chodzilo niby holendrom z curacao czy z antyli holenderskich ? czy nawet o wlochu ? kazdy z nim urodzil sie tutaj i on mowia wprost holendrzy nie traktuja nas na rowno !!choc sie tutaj urodzilismy ?? czaisz ??!!! i to nie byla jedna osoba tych osob bylo w huj z ktorymi gadalem , leciec dalej idziesz do urzedu a tam jebana stara holenderka robi ci pod gorke , choc masz wszystkie dokumenty w reku to i tak wymaga od ciebie akt urodzenia psa aby tylko ci nie zalatwic sprawy , takich historii mam setki 🙂 zginelo radio na budowie ? od razu POLACY bo kto by inny ?robisz robote ty masz 40 euro na godzine obok ciebie holender na tym samym stanowisku ma 60 euro , jeszcze mogl bym pisac godzine takich historii ... a co do pradu nie wiem skad masz takie info ale u mnie skad pochodze nie bylo takich sytuacji , chyba ze byla ogromna burza i zerwala gdzies linie , ale to chyba raz na 10 lat taka akcja ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,615 Napisano 11 Maja 2024 (edytowane) @dziurawy współczuje doświadczeń, ja na szczęście nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam, znam swoje prawa i nie odpuszczam. A to co za moimi plecami gadają mam głęboko gdzieś. 😉 U mnie w pracy może i próbowali na mnie na początku patrzeć z góry (przynajmniej Ci ktorych do dziś uważam za rasistów) ale na ich szczęście 😉 dosyć szybko się orientowali że nie warto bo od razu to wyłapuje i jak bede chciała to w pierwszych zdaniach moge im udowodnić jakimi są "wykształconymi" głąbami. No serio, zero podstawowej wiedzy prawie we wszystkich dziedzinach. Ogólnie czuje się szanowana i doceniana ale pracuje tylko z anglikami i kilkoma polkami. Z kolei jeśli chodzi o inne narodowości to trzymam się od nich z daleka, to inna kultura itd itp. Wystarczy mi ze mam kilka znajomych ktore się z takimi osobami związały. 🙄 No i nic chyba na tym świecie mnie tak nie wqrwia jak na grzecznościowy uśmiech reagują jakby to był podryw i w ułamku sekundy ich wzrok się zmienia na typowo zwierzęcy, i patrzą na mnie mierząc wzrokiem jak na kawał mięcha że tak powiem. Aż scyzoryk mi się w kieszeni sam otwierał. No więc juz się do nich nie uśmiecham. 🤷🏻♀️ Co do prądu. 😅 Być może z takiego zadupia pochodzę, ale serio do tej pory zawsze gdy bywam w pl to braknie prądu minimum raz, choćby na poł minutki, ale zawsze. 🤷🏻♀️ Edytowane 11 Maja 2024 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2024 @Lady Green to szeroki temat , zalezy jak sie trafi i gdzie ale ogolny rachunek jak dla mnie bedzie na minus , ja sie nawet nie dziwie anglikom holendrom czy innej nacji , bo wiem kto wyjezdza i po co z polski , aby sie najebac i napierdolic do piatku i tak sie kreci ? jak myslisz jakiej nacji w wiezieniu w uk jest najwiecej ? 150 tys polakow siedzi za kratami 🙂 kurwa myslalem , ze w holandii sa marokance czy inne ciapaki , oczywiscie ,ze nie polacy numer jeden , czyli tak jak w wiekszosci krajow stanowimy najwiekszy procent migracji i tak samo odklada sie na wiezenia taka jest smutna prawda, wbijasz na chate do starej holenderki ona perfekcyjnym angielskim pyta sie w ile osob mieszkacie ? jak jej powiedzial ziomek , ze 3 osoby na 5 pokoji to nie mogla uwierzyc , a z kolej rumuna pytala sie czemu nie wraca do siebie budowac rumunii 😛 i sama wiesz , ze polkom odpierdala jak wyjada poza granice Polski i maja taka opinie jak maja , nas uwazaja za pijakow cpunow zlodzieji tak polki sa uwazane sa latwe sorry wine tuu a moze musisz zmienic dostawce pradu ?? ____________ 👃😉😉 hehehehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,615 Napisano 11 Maja 2024 @dziurawy zgadzam się z tym co napisałes w 100%. I rownież wcale się normalnym anglikom/holendrom nie dziwie. 👍🏻 Taki świat... 🤷🏻♀️ A dostawce prądu można w pl zmienic? Chyba tylko 2 jest i się "podzielili" jeśli się nie mylę... 🤔 Jeszcze dodam ze ja zawsze w rozmowach na takie tematy podkreślam ze to nie kraj pochodzenia swiadczy o tym jakimi ludzmi jesteśmy. W każdym państwie znajdą się i tacy i tacy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2024 @Lady Green rozmawiam , widze co dzieje sie dookola mnie , jestem uwaznym obserwatorem takie zbocznie zawodowe 😛 a co do pradu chodzilo mi o inny prad heheheheeh 😄 😄 😛 😛 a u ciebie moze jest w domu problem z intalacja ? u sasiadow tez tak sie dzieje ? i w ostatnim zdaniu nie moge sie z toba jednak zgodzic ? np rumunii ? pracowalem z wieloma i zaden nie powiedzial , ze jest z rumunii a mowili ,ze z hiszpani hehehehehe pytam sie kurwa co jest ? a on mowi ,ze nikt nas tutaj nie lubi bo kradniemy bueheheheheheheh i to nie jest prawda ??!!! JEST JEST wiec kraj pochodzenia jednak cie warunkuje , przyklad kolejny gruzini w polsce ?? po co przyjezdzaja ? opierdalac nasze babcie i dziadkow na wnuczka albo okradac domy , jest kilka tys artykulow o tym, po raz kolejny kraj pochodzenia cie zdradza ? niemiec do polaka nie jezdzi krasc samochodow tylko polacy litwini lotysze , tak to dla mnie wyglada , a prawdziwy angol czy holender , nigdy nie przyjedzie do Polski nie pozna naszej goscinnosci kultury obyczajow , oni beda znali przyklady z tv albo z ulicy kolejny przyklad Dania podala narodowosci gwlacicieli z ost 13 lat jak myslisz jakie kraje byly w pierwszej 20 ??? same ciapate kraje to tez o czyms swiadczy, i mysle , ze kraj pochodzenia ma duze znaczenie ? jak byla bieda i nie nie ma niczego tylko jagody w lesie to jednak wplywa to na przestepczosc i na ogol spoleczenstwa , tak to widze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,615 Napisano 11 Maja 2024 @dziurawy ja tam wierzę w ludzkość, może i naiwnie, ale serio wierzę że w każdym kraju znajdą się normalni. To nie wiedza a wiara. 😉 Rozkład %% może być różny zależnie od kraju, a wyjątki podobno potwierdzają regułę. 🙈 Ja kiedyś byłam uprzedzona do turków bo już jako dzieciak musiałam wieeeele razy "ogon" w ich postaci gubić (w jednym z krajów europejskich). Jeden to nawet raz zaczął za mną biec w biały dzień, a tylko minęłam się z nim na ulicy. Myślisz ze ktoś zareagował? Dobrze że byłam blisko domu wójka i tam uciekłam, a ten typ jeszcze sterczał 2h pod kamienicą i na mnie czekał. No i kiedyś poznałam pewną polkę która ma męża turka - serio, nie jeden polak mógłby się od niego uczyć kultury i stosunku do kobiet. W domu nie mam problemów z instalacją... 😉 Jak brakuje prądu to brakuje na kilku wsiach. Nawet w polskich ubezpieczalniach jest podobno jakis zapis o przepięciach prądu czy jakoś tak, trzeba wykupic dodatkową opcję bo to ponoć częste problemy. W angielskich ubezpieczeniach nic takiego nie ma. Innego prądu nie używam... 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,928 Napisano 11 Maja 2024 Jaki prąd?😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2024 @Lady Green turcy to dla mnie zwierzaki , ani obrzezanie mi sie nie kojarzy dobrze, malych dzieci ani ich kultura ktora chca miec tutaj w europie , od tego jest pustynia i wielblady i ten turek to jeden na milion , reszta trzyma swoje zony krotko co widze na ulicy , ona zajebana torbami on idzie rece w kieszeni 🙂 on w krotkich spodenkach , ona zajebana od glowy po stoopy w płachte 🙂 ile jest historii , on uciekl z dzieckiem i nie ma kontkatu ? z pradem nie pomoge 😛 @WymiataczMega eksport z columbii 😛 ladyy green chce wziac dla nas troszke bo jedzie przy okazji 😄 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,857 Napisano 11 Maja 2024 @dziurawy w duzej czesci moge sie z toba zgodzic, ale na wlasnej skorze doswiadczylem ze jezyk-holenderski nie angielski i "pozycja społeczna" duzo zmienia jak cie oceniaja. Odkad nauczyłem sie ich jezyka i awansowalem czuje ze postrzeganie mojej osoby duzo sie zmienilo. Ale znam doskonale sytuacje o ktorych mowisz, ciezko bylo przebic szklany sufit i pojsc dalej, na pewno ciezej niz by bylo holendrowi. I tez coraz poważniej mysle o powrocie do PL badz zmianie kraju na lajtowszy mimo, ze materialnie niczego nam tu nie brakuje i zyje sie dobrze to jednak u siebie to u siebie. @Lady Green w moim rodzinnym domu w pl tez czesto sa dluzsze lub krotsze przerwy w dostawie prądu np. podczas burzy. I nie jest to koniec swiata. I tez jak nie ma pradu to nie ma na calej ulicy. Spodowodowane to jest awariami sieci energetycznej. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2024 @Boczelli moj brat jest tutaj kila lat dluzej i mowi , ze w ciagu ost 2 lat wyjechalo ok 100 osob , u mnie w bloku rodzina cala wrocila po 10 latach do Polski , na dzien krola z 11 pietra widzialem 3 flagi holenderskie a uwierz mi bardzo duzo okien widac z 11 pietra 🙂 gdzie nie bedziesz czy anglia czy holandia ,zawsze ale to zawsze bedziesz czlowkiem drugiej kategorii choc , nic zlego w tym kraju nie robiles a i tak jest jak jest , mysle ,ze juz nigdzie nie bedzie lepiej wszystko sie zmienia . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,857 Napisano 11 Maja 2024 @dziurawy chociaz tyle dobrze ze mieszkam na zadupiu i 0 ciapatych 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach