dawidstr 2 Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) Wentylator odpalać od samego początku jak wsadze wykiełkowane nasiono w ziemię wstawię pod lampe? Czy poczekać z tym? I też nie wiem kiedy otworzyć CO2 bag. Od razu czy poczekać ? Edytowane 27 Grudnia 2023 przez dawidstr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 228 Napisano 27 Grudnia 2023 @dawidstr możesz od razu odpalić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 655 Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) @dawidstr Wentylator może sobie pykać na wolnych 😄 a Co2 poczekaj do fazy wegetacyjnej tak zapytam masz może miernik Co2 ? jestem ciekawy jaka będzie wartość ppm w boxie jak otworzysz baga ... Edytowane 27 Grudnia 2023 przez Resio666 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 920 Napisano 27 Grudnia 2023 Kiedyś na YT widziałem test bag, bimbrownia,spray i CO2 butle i tak naprawdę do sadzonek w małym boxie może być ale na większy to mało co daje . CO2 jest warto stosować jak masz naprawdę mocna Lampe i rośliny przyspieszają wzrost to CO2 przyspiesza metabolizm i lecisz na dużych dawkach nawozów przy słabej lampie to CO2 nie zostanie wykorzystane w pełni https://youtu.be/bNs1NxMt-iw?feature=shared Test w linku 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 27 Grudnia 2023 @Resio666 zamówiłem. Sam jestem ciekawy czy coś ten bag podniesie na wskaźniku @mateo jaka to jest mocna lampa wg Ciebie ? Od jakiej się zaczyna? Mam 350 Poza tym mogę dać wykiełkowane nasiona do allmixa biobizz od razu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 655 Napisano 27 Grudnia 2023 @dawidstr No na luzie 450w + na 1 m2 przy dozowaniu Co2 tylko to juz z butli wtedy lecisz z elektrozaworem bo dozowanie co2 w nocy nie ma sensu .. Przy zakupie lampy Mars Hydro producent zaleca obniżanie lampy przy dozowaniu Co2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 920 Napisano 27 Grudnia 2023 Np jak są 1000w masz napisane że z CO2 masz inne wysokość bo jak dasz za nisko to roślina nie da rady bo będzie miała metabolizm zwiększony i jak dasz same nawozy to to ona tego nie przetworzy bo masz CO2 potrzebne do fotosyntezy . Jak masz mniejszy box jak przekroczysz wartość ppfd powyżej 900 to musisz zaczac zwiększyć CO2 masz 3 czynniki światło pokarm i CO2 wszystko musi być zachowane, jak czegoś brakuje to roślina nie wyrabia wszystko ma swoje limity ale rozkręcając roślinę zachowując harmonię jak najbardziej nie wiem jaki masz box i Lampe i jakie masz natężenie ale możesz sobie wszystko spr .ja miałem bimbrownię i myślałem że coś daje teraz w nowym boxie mam bez i widzę że trzeba pilnować pokarmu i to wystarczy tak naprawdę @Resio666 jak wyżej nawet producent pisze CO2 lampa w dół czyli zwiększasz natężenie światła I do tej uprawy nie będę dawał nic i zobaczę dla porownania @dawidstr 350 możesz dać ale wydaje mi się że da tyle co moja bimbrownia nie za wiele i szkoda kasy na to 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 27 Grudnia 2023 @Resio666 @mateo Pany a mogę dać te pestki wykiełkowane od razu do ziemi allmixa biobizz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 920 Napisano 27 Grudnia 2023 Pierwsza całą uprawę na pagronie lightmix robiłem teraz chce spr pierwsze 2 przesiadki lightmix i 3 będę growmix Ogólnie dobra gleba biobizz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) @mateo pytam bo widziałem sprzeczne komentarze. Jeden pisał że ta ziemia jest za mocna dla sadzonek i lepiej zaczynać od light z sadzonkami a dopiero później dodać allmixa, w późniejszej fazie drugi pisał że robił na niej od początku i było git A przy okazji może polecisz jakiś went mieszający? Kupiłem monkey fan 30w i jest głośny już na pierwszym biegu Widziałem fajne mieszaki na Amazonie z USA 33db 315 cfm 10w ale z opłatami wszystkimi wychodzi 270zl za jednego i się zastanawiam czy warto Edytowane 27 Grudnia 2023 przez dawidstr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 920 Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) Zależy od odmiany słyszałem że ludzie też przelewają woda co się z celem mija (płacą więcej parę e żeby przelewać ziemię i robić light)😅🫣 najbezpieczniej jest light Ja mam 2 duże domowe lepszej jakości i chodzą na niższych obrotach dzięki czemu nie hałasują tak bardzo Edytowane 27 Grudnia 2023 przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,100 Napisano 29 Grudnia 2023 @dawidstr sadzonki nie lubia allmix bo jest za mocno nabita i moze je popalic. Ja tak mialem ale z czasem rosliny "wyzdrowialy". Teraz lece w lightmix i nie musze sie martwic o przenawozenie ziemi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 655 Napisano 29 Grudnia 2023 To prawda gdzie bym nie czytał o siewkach to zdanie jest jedno na sadzonki inna ziemia i później docelowa już nabita nawozami..no chyba że lecisz auto to bez przesadzania bo średnio to lubią.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach