warmzeraa 3 Napisano 26 Grudnia 2023 Witam. Rośliny mają już 2 tydzień ponad, co się dzieje dlaczego takiego koloru dostały? Dwa listki. 150W lampa, 65% wilgotności, swiecilem 19/5 zmieniłem dziś na 18/6, niestety po dzisiejszej nocy stało się to, dzień wcześniej podlalalem nawozem bioogrow dawka ok.2 ml na litr wody, woda odstana. 24h zmieszane. Podlane. I po nocy takie listki się stały tylko pewien mankament był. Nawilżacz się zepsuł przez noc i wilgotność była na poziomie 38%. Odrazu jak zobaczyłem ogarnąłem sytuację i ustabilizowalem. Dziś deczko podlane z nawozem również. Reszta listków idealny kolor. Tylko ta jedna. Dziś zastosowałem na niej topping i lst od 3 dni robię. Listek się delikatnie zwinął, może by. To wina zbyt wysokiej temperatury oraz braku wiglotnosci przez około 20h?. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 26 Grudnia 2023 Masz zdjęcie całych roślin? Ile mają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
warmzeraa 3 Napisano 26 Grudnia 2023 @IridiumXan @IridiumXan@IridiumXan @IridiumXan14 dzień mają, wczoraj, narazie stopuje z nawozem. Ziemia Terra canna. Topping zrobiony dziś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 26 Grudnia 2023 @warmzeraa rośliny wyglądają na zdrowe 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
warmzeraa 3 Napisano 26 Grudnia 2023 @WymiataczMega mówisz? A dlaczego takie listki powstały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 26 Grudnia 2023 @warmzeraa nowe listki też takie wychodzą? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
warmzeraa 3 Napisano 26 Grudnia 2023 @WymiataczMega nowe malutkie nie. Jak narazie nic nie widać żadnych przebarwień. Stosuje bioogrow, niby delikatny organiczny, rozrobione miałem 2ml na 1l.odgotowanej odstalej wody, wczoraj podlałem i po nocy przestał nawilżacz działać i za gorąco było plus za niski % wilgotności ale po kilkunastu h moim zdaniem nie powinno mocno wpłynąć to na. Niestety nie mam phmierza, znaczy mam ale mi źle pokazuje badziew. Kupiłem pH tester w buteleczce z odcieniami i pH mam na poziomie 6. Dokładniej niestety nie mam możliwości zbadać na chwilę obecną, wracając.. wczoraj w południe pół szklanki na 3 roślinki myślę że ok starczy ani dużo ani mało. I dziś wieczorem pół szklanki Jutro planuje już odpuścić nawóz i dać sama wodę.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 26 Grudnia 2023 @warmzeraa te stare liście mogą czasami tak wyglądać. Warto zainwestować w miernik pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
warmzeraa 3 Napisano 26 Grudnia 2023 @WymiataczMega kupiłem dawniej miernik w sklepie, to mi wogole nie działał badziew źle pokazywało 3 w1 8 dych za niego Salem ale też nie ma co wymagać jakości... Jak cena badziewna. Czy może masz do polecenia jakiś tańszy miernik żeby dobrze pokazywał, co byś polecił? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 27 Grudnia 2023 @warmzeraa adwa ad11 albo 12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach