Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 (edytowane) Jestem w połowie pierwszej uprawy, nawoze bio bizzem robię to bardzo nie umiejętnie. Pytanie moje jest o następna plantacje, bo chce ją zrobić według planu, i reagować tylko na niedobry. Ziemię chce all mix biobizz, i wszystkie nawozy od biobizza rozpisałby mi ktoś jakiś plan na 6 automatów Gorilla cookies od fast buda? Edytowane 30 Października 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 30 Października 2023 @Prepers tu nie ma co rozpisywać zbytnio dajesz co 2-3 podlanie jeśli rośliny tego wymagają po liściach mona poznać, na tej ziemi możesz nie potrzebować nawozów na wega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Października 2023 Rozpisał to już sam BioBizz. My nic innego nie wymyślimy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WBB słyszałem że ta ich tabela to za dużo dla roślin dlatego pytam, teraz nawozilem według tabeli, i mają popalone końcówki, wydaje mi się że może za dużo nawozów miały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Października 2023 @Prepers ja swoją pierwszą uprawę zrobiłem bez nawozów. TriPack z BioBizza miałem ale nie wiedziałem kiedy to lać. Tym mnie na Gadu-Gadu prowadził i raz tylko coś mi kazał wlać bo widział, że ciśnienia nie trzymam z nawozami 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WBB xd No, a teraz ja mam taki problem xd. Lać 50% i patrzeć na braki czy jak, bo już głupi jestem, i co kiedy nawóz 2/3 lanie? Czy 50% dawki za każdym razem @WBB i co z cal magiem? Za każdym razem do wody? Czy opryski, jak opryski to jak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Października 2023 @Prepers nooo... Teraz to rozkminiasz co by tu bardziej spierdolić 🙂 To z dnia na dzień raczej nie zdechnie więc czasami więcej czasu im trzeba dać niech sobie same radzą 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WBB to jak mam je niby karmić xd? Chce zaplanować następny plant od a do z, ale z nawożeniem jest jazda, jedni piszą że tabela bio bizz to za dużo ochujec można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Października 2023 @Prepers ja nie mówię żeby lać wg tej tabeli... bo to może być trochę za dużo. Ja leje trochę wg tej tabeli ale przesuwam sobie ją o jakiś 2-3 tygodnie. I leje co drugie, trzecie podlanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WBB to już coś mistrzu, jakieś strzępki informacji xd, ale do automatów tak samo? Np. przy ziemi all mix zacząć od 3 tyg, i żeby móc plan sobie zrobić np. 70% dawki według tabeli, i co 2/3 podlania nawóz, i za każdym razem na początku root juiz, i cal mag do końca według tabeli za każdym podlaniem, jak to widzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Października 2023 @Prepers ja mam za małe doświadczenie żeby komuś rady dawać 😉 Ja mam butelki 1.5-1.75 litra i te nawozy zawsze zaokrąglam sobie w górę. Ale możesz tak zrobić, że zaczniesz od jakiejś mniejszej dawki. Teraz podglądam i słucham co mi Zielony mówi. Ale samemu tak już je nabiłem, że Zielony mnie stopuje... tak to przynajmniej odbieram. I to nie jest tak, że z nawozami będzie plonu raz więcej jak po jakiś sterydach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 30 Października 2023 @Prepers do auto daje sie niby polowe zalecanej dawki. Ile w tym prawdy... 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 30 Października 2023 Na automatach nie ma co się opierdalać z nawozami. Daje na start jedną trzecią dawki i z każdym podlaniem zwiększam dawkę ml na litr. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 11 Czerwca @BoczelliJak rozumieć ta tabelę od biobizz? W dniu podlewania lać wszystkie nawozy czy w ciągu całego tygodnia karmić , co drugi dzień innym? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 11 Czerwca @Kumpel @Kumpel w dniu podlania wszystkie na raz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 55 Napisano 11 Czerwca @Boczelli dzieki ✌️👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach