mateo 968 Napisano 22 Października 2023 Może ktoś ma ?używa? odpowiedziałby,jak,co i z czym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 23 Października 2023 @mateo na jaką chcesz powierzchnię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Października 2023 @mateo Ja mam co chcesz wiedzieć. Mam migro Uvb @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 23 Października 2023 5x5 widziałem że spider farmera sa https://spiderfarmer.eu/products/new-arrival-spider-farmer-40w-uv-ir-led-grow-light-bar/ wszystko czy faktycznie coś dają jak najlepiej ustawiać i w którym tygodniu najlepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Października 2023 @mateo Ja wrzucam na ost 4tyg zaczynam od 1godz dziennie i co tydzień zwiększam po 1godz. Dochodzę do 3godz w 3tyg i na tym zostaje. Wiecej niż 3godz nie doswietlam. Zawsze lampę włączam w środku dnia dla dziewczyn. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 23 Października 2023 I faktycznie widzisz różnicę ? Czy szkoda kasy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Października 2023 @mateo jasne że tak . Ja od siebie polecam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 5 Listopada 2023 A ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenie z UV bo nie wiem czy takie ledowe są ok czy lepiej jakąś świetlówkę W dniu 23/10/2023 o 09:16, Kibic napisał: @mateo na jaką chcesz powierzchnię? 1.5x1.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 5 Listopada 2023 @Pierr1947Siema ,ta UV masz jedna czy więcej,jak wysoko masz od szczytów jakiej mocy(który model bo jest kilka) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Listopada 2023 @mateo siema ja mam UV od migro. Migro jest na 1.20x120 z tego co pamiętam i mam ją powieszona odrazu pod lampa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) @mateo Możesz zakupić lampę UVB w sklepie terrarystycznym dla egzotycznych gadów, sprawdza się podobnie. Jest na forum opis, jak jej używać, by przyniosła pożądane rezultaty, jak mowa o żywicy na topach i podbiciu procentu Thc. Ja tego nie stosowałem, bo mam za niską szafkę uprawną, a lampa musi wisieć 40 cm od roślin. Jest cała rozpiska na forum, jak jej używać, zaczynając od krótkich sesji. Edytowane 5 Listopada 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 6 Listopada 2023 @Zielone krainy thx👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Listopada 2023 @mateomigro zaleca stosowanie takie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 5 Sierpnia Mam przemyślenia co do UV bo pisane było o czasach ale jak rośliny są sadzone pod chmurką dostają UV cały czas Czyli ten czas to raczej mit @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach